Bensan tulo kaasarille loppuu/hiljenee

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja mino, 19.7.2017.

  1. mino

    mino 1st gear

    Kaasarista imu tuonne virranjakajalle. Ei vaikuttanut bensantuloon vaikka kiskoin irti.
     
  2. mino

    mino 1st gear

    Kyseessä on Weber DGV 32/36. Eli tällainen: [​IMG]
     
  3. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Putsasitko sen kaasarin vai suoraan paketista koneen päälle? Vaikuttas sille et siel on joko paskaa tai sorvinlastua...
     
  4. mino

    mino 1st gear

    Vaihdoin kirkkaan bensaletkun ja nyt huomaa että pumppu lykkäisee aika-ajoin ison ilmakuplan. Vuotaa siis jostain ilmaa sisään. Jännä ettei tuo ilma mene kaasarin lävitse vaan estää lopulta bensan tulon. Ensimmäisenä hiipi pelko, että tankin sisällä oleva putki on hapertunut ja murtunut yläältä jolloinka saa sieltä ilmaa mukaan. Täytyy varmaan viritellä joku pullo tankin tilalle.
     
  5. T.

    T. 3rd gear

    Sehän ei välttämättä se ilma estä bensan tuloa, mutta jos siellä linjassa on paljon ilmaa, menee pumpulla (varsinkin jos konehuoneessa) aikansa ennenkuin se saa imettyä ilman pois ja pääsee taas pumppaamaan bensaa. Tällä välillä on voinut kaasari jo tyhjentyä bensasta ja kone hyytyy.
     
  6. mino

    mino 1st gear

    Ongelma kulminoituu vieläpä ennen kohokammiota. Kaasarista saa nimittäin yhden pultin auki, joka johtaa suoraan kohokammioon, tällöin sinne kertynyt paine pääsisi ulos.

    En vaan vieläkään oikein ymmärrä miksi ilma pakkaantuu kohokammion ja bensapumpun väliseen letkuun. Selkeästi sinne painetta kertyy kun letkun irroittamalla kuuluu suhina ja purskauttaa bensaa. Ilman kerääntyminen selittää myös sen, että miksi bensan tulo loppuu hiljalleen, noin 15 minuutin aikana.

    Koetin myös vasaralla koputella kohokammioo jos siellä olisi joku neulajumissa, mutta roska ei selitä sitä, että tilanne pahenee pikkuhiljaa ja alussa homma toimii hyvin ensimmäisen 5 minuuttia.
     
  7. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Laita bensapumppu liki kaasaria ja pistä se lyhyellä letkulla imemään tavaraa kannusta. Miten käy?
     
  8. INVICTA

    INVICTA 3rd gear

    ota kaasarin sihti auki, ettei olis tukossa. silloin vika on nimen omaan kohokammion ja pumpun välissä.
     
  9. mino

    mino 1st gear

    Juu, kokeilen tuota seuraavaksi.
     
  10. mino

    mino 1st gear

    Purin kaasarin tänään auki ja putsailin paikat. Kammion pohjalla oli vähän lietemäistä tavaraa, joten ihan tarpeeseen se tuli. Sihti oli kuitenkin puhdas.
     
  11. INVICTA

    INVICTA 3rd gear

    jätä se sihti pois ja kokeile.
     
  12. mino

    mino 1st gear

    Poistin nyt tarvike suodattimen ja vedin niin lyhyen letkun, ettei siitä muodostu enää mutkaa kaasarin yläpuolelle. Nyt näyttäisi kuplat menevän kaasarin läpi eikä keräänny putkeen. Ilmeisesti suodatin oli niin korkealla, että alkoi kerryttää ilmaa ja bensan tulo ei enää toiminut.

    Täytyy käydä ajaa pitempi testilenkki ja katsoa auttoiko suora lyhyempi letku asiaan.
     

Kerro tästä muillekin!