Ebay ja kuljetusvaurio

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja camaro1, 17.12.2017.

  1. camaro1

    camaro1 Gearhead

    Tilasin jenkeistä laturin vaniin, saapui Torstaina paketti oli murjoutunut kuljetuksessa "pehmeäksi" kuriirina UPS ja Suomenpuolella Kolliveikot toi perille.
    Mihkäs tuosta vois korvausvaateen laittaa myyjälle, UPS:lle vai mihin?
    Laturin moniurapyörä lutussa, siivet palasina ja akseli mutkalla.
    Maksettu luottokortilla paypallin kautta.
     
  2. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Kolliveikot on velvollinen selvittämään asian. Reklamaatio sinne, he selvittävät asian UPS kanssa , toivottavasti. Voi vaan kestää...
     
  3. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Paypal ja Ebay taitaa tarjota apuja tällaisessa tapauksessa. Ensisijaisesti tietysti rahtipaten kanssa asiointi. Tuollaisia vahinkoja ei ihan helpolla saada aikaan.
     
  4. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Karua voimaa käytetty.


    Mulle tuli ups paketti sakuista myös ja oli aika pehmee mutta tavara ok kun oli hyvät fyllingit. Joitain vituttaa
     
  5. pekka.j

    pekka.j Gearhead

    Käytä täysin surutta ebayn ostajan turvaa hyväksesi, kolliveikot tuskin ottaa kantaa lainkaan jos paketti on kuitattu varauksitta.

    Ensin yhteyttä myyjään ja valitusta, että saapui rikkinäisenä, jos on tullut global shippingin kautta myyjä pesee kätensä aivan taatusti. Sitten vaan ebayn kautta palautusprosessi alulle ja noin viikossa sulla on rahat palautettuna.

    Tai ainakin mulla meni näin takavalojen kanssa.
     
  6. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Juu refund kehiin.

    Usassa eri juttu voi olla, mutta kiinassa yrittävät uutta lähettää. Sitten sitä ei ikinä tule ja valitusaika ummessa ja tadaa.
     
  7. camaro1

    camaro1 Gearhead

    Juu, pitää laittaa reku menemään. On kyllä sellaset vauriot et on kyl aika reilusti kolahtunu. 3vko sai ootella tuota ku ei nyt aivan hoppu ollu tuon kans mut pitäs kyl saaha jo liikenteeseen.
    Yks tietenki ois jos laittas tuosta vanhasta tuon roottorin, siiman ja tuulettimen nii sais liikenteeseen. Tuli kyl perjantaina jo nollattua vit... et ei enää kovin paljon vit...
    Tuos vanhassa ois kyl hyvä kuntonen roottori ja lähes kulumaton kollektori, oli palanut ilmeisesti kun diodisillan jäähdytysrivat tukossa yks diodi ja staattorin yks käämi tummunu ei kuitenkaan maissa.
     
  8. jorkkeri72

    jorkkeri72 Gearhead

    niin varmaan määki tekisin,tosin ottaisin muutaman valokuvan ensin ja valittaisin!
    eihän siinä mitään menetä. hermot korkeintaan (ja ilmeisesti nekin on jo "korjattu").
    hyvässä lykyssä voi silti saada uuden tai vaikka vähän hermolääkerahaa!
     
  9. palontie

    palontie Double Gearhead

    Hyvässä lykyssä ei tarvii palauttaa ja saat uuden,sitten sulla ois varavoimalaitos valmiina jos se rikkinäisestä ja siitä vanhasta koottu kilahtaa.
     
  10. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Ei auta enää, mutta kuljetusliikkeiden heppulit tykkäs musta iha kippurassa

    Ykskin kerta tuli tavaraa ja aloin availemaan lootia, tää heppuli siihen heti kyselemään et miks niitä availet paa nimes tohon ja hän lähtee
    Reaktiosta päättelin et taitaas olla enemmänkin kamaa hajalla

    Noh 5 maljakosta 1 näytille kelponen, loput kokonaan kappaleina, 10 maljakkoa 3 myyntiin ja 1 näyteikkunaan, 20 hautalyhytyä niistä sai kasattua sentään 15 myyntiin, kun purki ne 5 atomeiksi ja paria remontoi

    Jotain muutakin oli hajalla mitä en nyt muista. kirjoittelin sitten siihen vastaanottolistan kohtaan missä lukee tavarankunto tai jotain sinneppäin kaikki mitä oli hajalla

    Olikohan kuskin kuvatus saanu noottia?
     
  11. palontie

    palontie Double Gearhead

    Tuskin.
     
  12. camaro1

    camaro1 Gearhead

    Kolliveikoilta tuli viesti kun laitoin vaurion kuvineen, että olla yhteydessä USP:n Asiakaspalveluun.
     
  13. NorthElite

    NorthElite Gearhead

    Olen asioinut ongelmissa vain suoraan EBayn kanssa. Aina on tullut rahat takasin, ja aina olen myös saanut pitää vaurioituneen/väärän tavaran. Tosin kerran myyjä palautti vain osan rahoista, ja valitusmahdollisuus katosi saman tien. Valitin sitten englannin EBayn kautta, kun siellä on shatti-ruutu, ja sain valituksen uudelleen vireille. Ebay.comissa, kun juttu sulkeutuu, niin ei ole mitään reikää avata juttua uudelleen, ja myyjät tietää tämän. Mutta joo, www.ebay.co.uk kautta homman saa uudelleen vireille ja loputkin rahat tilille.

    Ebay korvaa myös rahdit ja tullit. Paras esimerkki lienee se, kun tilasin tankin autoon. Tankissa oli lommo, josta otin kuvan ja latasin sen EBayn ostoksen liitteksi. Alkuperäinen hinta+tullit+rahti palautui tilille, ja sain pitää tankin. Jotenkin se lommo ei enää häirinnyt sen jälkeen :)
     
  14. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Toivottavasti ihmiset ei käytä tätä palautusta väärin.... vaikkakin tuotteen pitää kyllä olla ehjä.
    Mutta jos perille tulee käyttökelvotonta tavaraa niin sekään ei oo hyvä.
     
  15. NorthElite

    NorthElite Gearhead

    Ehkä täällä on vaikea tottua amerikkalaiseen kuluttajasuojaan, jossa asiakas ei joudu maksamaan toimittajien tai valmistajien vahinkoja. Luulenpa että kyseiset toimijat ovat laskeneet toimintamallin omiin katteisiin mukaan... Tuon tankin palauttamisessa oli myyjän päätös olla sitä pyytämättä takaisin. Jos pitää palauttaa, niin EBay kyllä laittaa lappua ja ohjetta tulemaan...
     
    palontie tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!