Canadan rekkakuskeilla hurja meininki

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Ratrod34, 28.1.2022.

  1. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Eihän tämä meilläkään ole lopulta kuin möykkäämistä netissä. Hinausauto homma saman kaltaista toimintaa kuin suhtautuminen lakkorikkureihin laillisissa lakoissa.
     
  2. Isamu

    Isamu 3rd gear

    Lakoissa vaan (ainakin yleisesti) tuppaa olemaan selkeät ja loogiset tavoitteet, kommunikaatio sekä tiedotus hanskassa, puhemiehet, organisaatio, aikataulut, valvonta jne jne kohdallaan ja hoidettuna.

    Convoyn apinoilla taas... No jätetään se jokaisen itsensä päätettäväksi.
     
    Hoovee tykkää tästä.
  3. grantorino

    grantorino Gearhead

    Pitäiskö bensiinin hintaa nostaa vielä pari euroa litralta niin lähtisivät nettimöykkääjätkin liikekannalle, vai pitääkö vieläkin enemmän nostaa. Suomalaiset on kumman kärsivällistä kansaa, Kazakstanissakin lähtivät 0,40 sentin korotuksen jälkeen meuhkaamaan.
     
    kad_boost, north ja Swinger tykkäävät tästä.
  4. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Tuonpahan yhden toisenlaisen näkökannan asiaan esille.

    Jo työelämässä olleille, palkkansa vakiinnuttaneille, polttoaineitten hinnan nousu näkyy suoraan lompakossa, kuinka paljon on rahaa muualle käytettävissä.

    Nuoremmilla, työuraansa aloittelevilla, on yleensä pienet palkat, ja helposti käykin niin että kokemuksen karttuessa, ehkä työpaikkaa vaihtaessa, pysyy tuntipalkan suhde polttoaineen hintaan samana, jolloin se ei ole heiltä mitään pois, ja he ehkä näkevät asian eri lailla.
     
    Isamu tykkää tästä.
  5. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Verotuksen painopiste on siirtynyt pikkuriikkisen työnteon verotuksesta kulutuksen verottamiseen. Ne joilla ei ole merkittäviä tuloja mutta jäätävät bensakulut, ovat tässä tilnteessa suurimpia häviäjiä.
     
    Stang_81, Seevu, Inlinee ja 1 muu tykkäävät tästä.
  6. Hoovee

    Hoovee Double Gearhead

    Vaikka maksais 10€/litra en lähtisi tuon convoy-porukan kanssa mihinkään.

    Ne käyttävät polttoainehintaa ja autoilijoita vain poliittisina pelinappuloina ja salaliittojensa esille saamiseen.

    Oli erittäin ikävää nähdä pieniä lapsia tuolla banderollien kanssa.
    Annika suu vaahdossa oli lähes paniikissa lasten pakkorokotuksista (niin mitä että?!), mutta näköjään lasten pakkoaivopesu on hyväksyttävää.
     
    jutikka, Catiska, isalmela ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  7. Muki

    Muki Gearhead

    Viime viikolla käytin eräänä iltana kaksi tuntia perehtyäkseni "vaihtoehtomedioihin". Havaintojeni mukaan sisältö jakautuu karkeasti kolmeen ryhmään:

    1. Kiistattomasti virheellisiin väittämiin, joiden osalta perus- tai vanhemman väestön osalta kansakoulusivistyksen pitäisi riittää näkemään paikkansa pitämättömyys.
    2. Väittämät, joissa osatotuuksia, mutta joita käytetään lietsomaan "kokonaisagendaa" - sillä sellainen löytyy tämänkin liikehdinnän takaa.
    3. Sinällään oikeat asiat ja jopa oikein perusteltuina. Osuus marginaalinen.

    Yleisluonteisesti vaihtoehtomedioita kuvastaa suorastaan patologinen negatiivisuus. Se vaihtelee maailmanlopun tunnelmista peittelemättömään vihamielisyyteen. Toisekseen nousee esiin jonkinlainen "kansan ääni kuuluviin", s.o. populismi klassisessa muodossaan, ja tämä liittyy yksittäisen ihmisen sinällään ymmärrettävään tunteeseen omasta merkityksettömyydestä. Luonnollisesti Dunning-Kruger näyttelee myös vahvaa osuutta.

    Huolestuttavampaa on kuitenkin suoranainen vainoharhaisuus. On kyse sitten kemikaalivanoista tai mistä tahansa, enenevässä määrin ovat "ne" jotka suunnittelevat milloin koko maailman alistamista orjuuteen, toisinaan taas siruimplanteista lähtien jotakin dystooppista tulevaisuudenkuvaa. Aika usein tulee jopa varsin vahvoja diagnooseja mieleen, ilmiselvää paranoidisuutta. Lähestytään tilannetta, jossa mikä tahansa aasinsilta käytetään "todistamaan" jotakin väittämää (vahvistusharha). Lisäksi jonkinlainen uusradikalisoituva uskonnollisuus on noussut esiin.

    Traagista tässä on se, että yllä viitatun kategoria kolmosen asioiden kannalta vaikea-asteinen häiriintyneisyys ei todellakaan edistä niiden asioiden osalta esitettyjä sinällään aiheellisia havaintoja. On kuin vaihtoehto-orkesteri kaivaisi itselleen älyllistä kuoppaa sitä edes itse tajuamatta. Toisekseen tuo patologiselle asteelle noussut negatiivisuus on ihmiselle erittäin epäterveellistä, eikä ympäristökään kovin pitkään jaksa erilaisten harhojen parissa viettää keskusteluaikaa.

    Maailma on monimutkaistunut valtavasti yhden sukupolven aikana. Kaikki kehitys ei suinkaan aina ole myönteistä, ja on sinällään aivan tyypillistä kokea olevansa tavallaan osaton, pelkkä "kärryillä pysyminen" erilaisissa muutoksissa alkaa olla haasteellista etenkin keski-iän kynnyksellä. Juuri siksi olisi erittäin tärkeää pitää pää kylmänä, ottaa asia kerrallaan ja edes yrittää löytää rakentavia vaikutuskeinoja. Se on myös yksilötasolla hyväksi, sillä kuten edellä viittaan negatiivisuudessa piehtarointi on tunnetusti haitallista terveydelle. Ihminen on sentään kokonaisuus, ja fyysisen hyvinvoinnin osalta myös se pääkopan perusvire näyttelee merkittävää osaa.

    Jonkinlainen totuushan lienee se, että totta kai maailmassa on paljon mätää. Niin kauan kuin ihmiskunta on muodostanut jonkin sorttisia yhteisöjä, historian kaaressa yhä monimutkaisempia, on sekaan mahtunut kähmintää, valheita, korruptiota. Samaan aikaan etenkin läntisessä kulttuurikontekstissa on pyritty enemmän tai vähemmän onnistuen luomaan yhteiskuntia, joissa asioihin voi vaikuttaa. Tämä ei sulje pois oikeutta mielenosoituksiin, mutta aika harva asia etenee todellisessa maailmassa sillä, että mennään johonkin huutelemaan.

    Demokratia on tärkeä asia. Siihen kuuluu luontaisena osana kritiikki. Sillä on jäsentyneet mekanismit. Sitä tulee suojella ja kehittää, etenkin siinä tavoitteessa että se mahdollistaa ja tukee eriäviä mielipiteitä. Lumipallojen heittely, rakettien ampuminen ja renkaiden puhkonta osoittaa kuitenkin joko yhteiskuntajärjestelmän osaamattomuutta tai sen kategorista halveksuntaa. Molemmissa tapauksissa ennuste on huono "asioihin vaikuttamisen" suhteen.

    Yhteiskunnat ovat varautuneet myös tällaiseen. Se mikä helposti unohdetaan, on että juuri Suomen kaltaisilla korkeasti kehittyneillä yhteiskunnilla on valtavasti voimaa tarvittaessa pakottaa elämöinti asettumaan. Mittariksi tämä soveltuu osaltaan: näennäinen läpi sormien katsominen indikoi valtakoneistolta harkintaa, levollista suvereniteettia ja myös ymmärrystä.

    Pidän eri puolilla maailmaa esiintyvää elämöintiä jokseenkin oireellisena. Sille on sinällään perusteensa, esimerkiksi monissa yhteiskunnissa jonkin sortin kulta-ajat etenkin keskiluokan suhteen ovat historiaa, eriarvoisuus on kasvanut ja jyrkentynyt. Ei ole sinällään ihme, että moni kokee tyytymättömyyttä.

    Lisäksi näemme varmasti jokainen paljonkin virheellisyyttä esimerkiksi maailmantalouden ja siinä toimivien pelureiden valta-asemassa. Kehitys mikä alkoi ehkä joskus Nixonin ajoilta, ei ole aina ollut suotuisaa perusjepelle.

    Etäisyyden ottaminen tarkasteltavaan asiakokonaisuuteen on kuitenkin suositeltavaa, ja keskittyä miettimään miten voisi edistää niin omassa vaikutuspiirissään kuin epäsuorasti laajemmassa kontekstissa maailman asioiden nohevaa hoitamista. Se on tylsä ja työläs tie, ja sellaisenaan ehkä alleviivaa sitä että yksilö useimmiten on marginaalinen, eikä juuri äänestys- ja kulutuskäyttäytymistään vahvemmilla välineillä varustettu.

    Siinä kohtaa kun vaikutustavat rajoittuvat älyllisesti matalimpaan tasoon, ei ole kovin suuria tuloksia odotettavissa. Ehkä se kuitenkin toimii jonkinlaisena terapiana, kunhan huolehditaan ettei itse tartuta väkivaltaan tai yllytetä siihen. Hyväksi on myös tutkiskella toisen maailmansodan jälkeistä läntisen maailman yhteiskuntahistoriaa, tarkastella milloin on saatu jotakin aikaan ja millä menetelmillä, ja toisaalta mitkä turbulenssit ovat lopuksi sortuneet omaan mahdottomuuteensa.

    Siitä huolimatta että polttoaine maksaa turkasen paljon, verotusaste on kova ja sääkin huono, elämme kuitenkin yhdessä parhaista yhteiskunnista. Se pitää silloinkin paikkansa kun demokraattinen järjestelmä päätyy ratkaisuihin, jotka eivät aina miellytä yksilöä. Se on "pelin henki". Toisekseen on oltava tarkkana, milloin tuleekin epähuomiossa ajaneeksi jonkun toisen masinoimaa agendaa. Tässä kohtaa siteeraankin ehkä hieman yllättäen ja eri painotuksella vaihtoehtomedian yhtä hokemaa: "do your own research".

    Yhteenveto: ymmärrän tämänkin joukkoliikkeen syntymekanismeja eräin osin. Kehotan kuitenkin aivan erityiseen tarkkaavaisuuteen edellisen kappaleen parin viimeisen lauseen suhteen. Ja toivon, että asiallisiin huolenaiheisiin saadaan positiivista kehitystä, ja että vältytään tarpeettomilta onnettomuuksilta.

    Suomalaiseen kulttuuriin on kuulunut tietynlainen jähmeys, rannalla istuskelu ja tuumailu. Se on nykyisinkin varsin tarpeellista ja itse asiassa hyödyllistä sen sijaan, että lähdetään kanalaumana kaakattamaan joidenkin Internetin tahojen ohjaamina tai tekisi mieleni sanoa "manipuloimina".
     
    MaxHeadroom, Stang_81, bbford ja 9 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  8. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Polttoaineiden hinnan nostosta voisin lähteä kadulle, mutta en rokotepiikejen taki. Tässä on sotkettu ainakin kaksi asiaa. En haluaisi tulla nähdyksi rokotevastaisten joukossa.
     
    THE61OHV, Hoovee, isalmela ja 1 muu tykkäävät tästä.
  9. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Stop Autoilijoiden kuritus ryhmään vaan faceen. Siellä aletaan puuttamaan jo sähkön hintaankin, mikä on ihan oikein.
     
  10. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Polttoaineen ja sähkönhinnan nousut ovat kansan tahto enemmistö äänestäjistä on halunnut tätä, silleen se demokratia tosiaan toimii.
     
  11. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Mukilta kerrassaan loistaa kolumni aiheesta.

    Itseäni on ihmetyttänyt hieman se, että vaikka ihminen kävi kuussa jo 60-luvulla ja osasi halkaista atomin vuosikymmeniä aiemmin, niin 2022 meillä on sankoin joukoin porukkaa jotka uskovat että maapallo on litteä ja että maan uumenissa jopa kymmenien kilometrien syvyydessä käydään tunnelisotaa. Näiden uskomusten tueksi sitten linkitetään someen pitkin yötä "todistusaineistoa", kun jossain lentokoneessa otetussa kuvassa horisontti ei olekaan kaareva, ja aktiivisimmat bongailee lähitienoolta jätevesipumppaamoita ja muita normaaliin kunnallistekniikkaan liittyviä "tunnelisisäänkäyntejä". (En minäkään aivan kaikkea niele sellaisenaan mitä meille eri asioista uutisoidaan, mutta se liittyy lähinnä siihen että pragmaattisena ihmisenä uskon luonnontieteisiin, tilastoihin ja muihin laskelmiin, en johonkin epämääräiseen "arvopohjaan".) Tuntuu, että usein ne on samat tyypit jotka on kaikkein aktiivisimpia myös koronaan ja sen rokotteisiin liittyvissä vaihtoehtoisissa teorioissa. Onko vaikuttimet sitten näillä kaikilla ihmisillä erit, vai löytyykö pohjalta jotain yhteistä. Ehkä se tarvii riittävän ison pettymyksen vallitsevaa yhteiskuntaa kohtaan, ja se pettymyksen syy voi sitten olla mikä tahansa. Varmasti nuissa miekkareissa on niitä jotka on oikeasti menettäneet elämäntyönsä koronarajoitteiden vuoksi (esim. ravintoloitsija), mutta enemmän varmaankin niitä, joita kiinnostaa lähinnä vaan häiriköinti ja joiden V-käyrä on riittävän korkealla. Ovat juoneet 8-päkin kaljaa ja sen voimaannuttamana jättäneet hetkeksi asemapaikkansa tietokoneen äärestä.
     
    Stang_81 tykkää tästä.
  12. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Kumpaakaan tuotetta ei valmista valtiovalta.
     
    three hundred tykkää tästä.
  13. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Ei valmistakkaan, mutta vihreät hallituksessa toi vihreän siirtymän.
     
  14. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    ja vihreät hallitukseen toi äänestäjät.
     
  15. three hundred

    three hundred Gearhead

    Eipäs vaan Demarit valitsi vihreät hallitukseen kumppaniksi ….
     
  16. Catiska

    Catiska Gearhead

    Kävin molemmissa ryhmissä ja samoja foliohattuja heilui molemmissa ryhmissä. Tuo autoilijoiden verotus Suomessa menee yli hilseen (tosin vielä enemmän tuloverotuksen raju progressio) mutta ei tuollaisessa ryhmässä ilkeä omalla nimellä olla mukana.
    Pitäisi perustaa joku sivupersoona faceen jolla olisi mukana tällaisissa ryhmissä. Toisaalta en kuitenkaan halua pilata päivääni lukemalla niitä 90% tuulesta temmattuja juttuja ja sitä valtavaa negatiivisuuden määrää jolla väki itseään lietsoo tuolla.
     
    isalmela tykkää tästä.
  17. homer

    homer Double Gearhead

    Minustakin se meni noin. Muistaakseni rinne ennen vaaleja kertoi että mieluisimmat hallituskumppanit hänelle olisivat vasemmistoliitto ja vihreät. Ja kansa sitten äänesti antin hallituksen muodostajan rooliin.
     
  18. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Noni eli rinne sanoi ennen vaaleja et ottaa vihreät mukaan, niin silloin demarien äänestäjät äänestivät vihreitä mukaan hallitukseen, ihan selvä juttu minusta ja demarien äänestäjien on ihan turha nyt itkeä kallista bensan hintaa.
     
    jutikka tykkää tästä.
  19. kad_boost

    kad_boost Gearhead

    Ei täältäkään varmaan löydy demarien äänestäjiä, eihän natsejakaan ollut sodan päätyttyä montaa vaan kaikki oli ollut tätä aatetta vastaan.
     
  20. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

Kerro tästä muillekin!