Mitä bongasit liikenteessä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Chevy-74, 8.9.2005.

  1. rosswell47

    rosswell47 2nd gear

    Uusi tesla liikenne valoissa vieressä..kyllä kelpaisi moinen.
     
  2. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

    Niin,mikähän tekee tästä talviautoilusta niin vastenmielistä.90-luvulla vielä täällä Iisalmessakin oli kymmeniä käyttöautoilijoita jenkkiautoilijoissakin,mutta nykyään saa lähes yksin ajella.Onko "nykyihminen" jonkin sortin silkkiperse ja liian mukavuudenhaluinen,että on helpompi sillä nykytötteröllä ajellao_O.Fiiliksellä ei ole enää mitään merkitystä.
     
    Swinger ja C4vettester tykkäävät tästä.
  3. C4vettester

    C4vettester 2nd gear Bannattu

    Veikkaan yhtenä vastauksena lompakkoa ja tuohen rajallisuutta.

    Suomen talvikelit ovat harrastevehkeille melko kuluttavia. Ei vanhempaa kalustoa ole tehdassuunniteltu tällaisiin olosuhteisiin, toisin kuin niitä "tylsiä, moderneja, luotettavia, arkisia nykytötteröautoja". Ei sitä oikein halua tiesuolan, sepelin, hiekansekoisen loskan tai lumen, yms. päästä kuluttamaan ja rikkomaan harrasteauton rakenteita.

    Osa myös korjaa ja kunnostaa kalustoa kaikessa rauhassa nimenomaan talvisaikaan jotta voi sitten raahassa kruisailla kesällä. Talvet rassataan, kesät naatitaan.

    Ja toki jos on överipaljon tehoa koneessa, painoa keulalla ja takaveto niin eihän se välttämättä kaikista toimivin yhdistelmä ole Suomen talvessa.

    Mutta olet oikeassa siinä ettei todellista teknistä estettä talviajoon harrastejenkillä ole, nimimerkillä "kokemusta on" (3rd gen. Camarolla).
     
    isalmela tykkää tästä.
  4. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Autot ja kuskit on 30 vuotta vanhempia nyt.
     
    SARKERI-71 tykkää tästä.
  5. SARKERI-71

    SARKERI-71 Gearhead

    Kaveri Imatralta sano kerran että : Talvella Harrastekulkineita rakennellaa ja kesällä etitää selvää kuskia !
     
    leivonharri ja isalmela tykkäävät tästä.
  6. 1320

    1320 Gearhead


    En tosiaan tiedä minäkään, itsellä uusin auto on vuosimallia 1972 ja käyttöauto on tuo Rambler American 1964. Joskus jos joutuu jotain uudempaa autoa siirtämään niin en tosiaankaan ole käsittänyt miten se voi jonkun mielestä olla mukavampi ajaa. Puhumattakaan fiiliksen täydellisestä puuttumisesta.

    Harrastepelejä en viitsi talvella suolassa liottaa ja niitä voi sit rakennella talvisaikaan, mutta käyttöauto kun on tarpeeksi mieluinen niin sitten sitäkin jaksaa korjata tarpeen vaatiessa. :odwink: Kahteen vuoteen on nyt tullut yli 50 000 kilsaa Ramblerin mittariin eikä se siitä ole muuttunut ainakaan huonompaan suuntaan.

    Bensakulut on kohtuulliset 10L/100km seka-ajossa ja osat on halpoja, niin ei tuo edes tuhottoman kallistakaan ole jos vertaa johonkin nykykotteroon ja sen korjauttamiseen. Tähän pystyy kuitenkin kaikki remontit tekemään itse.
     
    faikku66, MJF, Swinger ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  7. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Kyllä on. Nyt voit lopettaa iänikuisen ihmettelyn ja jankuttamisen.
     
    malvasto, rosswell47, isalmela ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  8. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Järvenpäässä ajeli äsken vastaan hopeanvärinen uudehko jenkkisedan tarrakilvissä, ellen ihan väärin tunnistanut oli kyseessä Pontiac G8. Moista en muista ennen Suomessa nähneeni?
     
    isalmela tykkää tästä.
  9. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    "Ei vanhempaa kalustoa ole tehdassuunniteltu tällaisiin olosuhteisiin"
    Mikä on muuttunut? Tiet aurataan paremmin. Ilmastohan on jopa lämmennyt, "rust-belt" vyöhykkeellä käytettiin paljon suolaa jenkeissäkin. Ei se koko manner ole kuivaa Californiaa....o_O
     
    faikku66 ja Swinger tykkäävät tästä.
  10. Hukka86

    Hukka86 2nd gear

    "Ei vanhempaa kalustoa ole tehdassuunniteltu tällaisiin olosuhteisiin"
    Onhan nastarenkaatkin kehitetty jo vuonna 1934 ja tollakin mun dartilla lie ajeltu 60 luvun lopusta etiä päin ympärivuoden mitä ollut liikenteessä kun oli jopa maahantuojan asentama lisälämmitin siinä nyt mikään oo muuttunut. Ennen noita nyky vanhuksia on vaan ollut enemmän olemassa
     
    faikku66 tykkää tästä.
  11. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Kans ihmettelen, millä ne on liikkunu Alaskassa, Cänädässä ja pohjosissa osa-valtioissa, jos niitä ei ole tehty talvea varten.
    Moniin Mopareihin saanut ylimääräisen takatilan lämmittimen yms. Ja aina ne on tuntunu kuumaa puhaltavan nopeasti. Ihan samanlaisia noi 80-90luvun Eu/jpn takavedotkin on.
     
    faikku66 tykkää tästä.
  12. AVRO

    AVRO Gearhead

    Oma ajatukseni tuohon vanhemman kaluston "sopimattomuudesta" talvikäyttöön muodostuu siltä pohjalta että niissä voi olla varsin onnettomat ilmasuuttimet laseille. Bensakoneista tulee yleensä vähintäänkin kohtuullisesti lämmintä mutta jos kojelaudassa on suuttimet vain tuulilasille ja jalkatilaan niin ei se paljoa naurata.
    Makuasioita toki millä pärjää, ite en tarvi saunaa mutta huuruiset ikkunat vi*uttaa ihan oikeesti.
     
    isalmela, C4vettester ja Bowtie tykkäävät tästä.
  13. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Minusta kyse ei ole suuttimista, vaan siitä ettei kosteus poistu. Monesti auttaa kun pikkusen aukasee takaikkunaa, että tulee läpi veto, niin pysyy ikkunat auki.
     
    faikku66 ja isalmela tykkäävät tästä.
  14. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Jep, ja moni auto oli aivan käsittämättömän mätä jo 5-10v iässä, eivät vissiin liiemmin ruostesuojausta harrastaneet? Muistan lukeneeni kertomuksen Dartista jonka takapää oli niin laho että takajouset meni lattiasta läpi takakonttiin, yhtään niin mätää suomiautoa en muista nähneeni. Suomessa 10-vuotias auto on vielä aivan täysin käyttöpeli, moniko vuosimallin 2012 auto on läpimätä?
     
  15. karra

    karra Double Gearhead

    Jossain kanava kutosen tosi teeveessähän näytettiin muutama vuosi vanhaa rust belt autoa pohjasta. Ihan ruosteessa ja alumiiniosat ihan hapettuneita.
     
  16. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Tiktokissa on noita rustbelt autoja... siis aivan käsittämätöntä. 2-3 vuotta vanha auto, niin apurungot yms on ihan käsin murennettavaa haperoa yms.
     
  17. 1320

    1320 Gearhead

    Joo, huurussa olevat ikkunat ärsyttää itseäkin, mä ajelen Ramblerilla talvella välillä noi ovien kolmioikkunat raollaan niin ei huurru vaikkei puhallin puhallakaan muualle kuin tuulilasille.

    Lämppäri on onneksi niin tehokas että ihan hyvin voi ajaa kolmioikkunat raollaan kovemmillakin pakkasella... -26 on kovin pakkanen missä olen ajanut, silloinkin piti laittaa lämppäriä pienemmälle kun meinasi tulla kuuma...:poff:
     
    faikku66, viikinki75 ja isalmela tykkäävät tästä.
  18. KKOSKINEN

    KKOSKINEN Gearhead

    Mulla on ollut kymmenkunta jenkkiautoa ympärivuotisessa ajossa. Vuonna 2016 ostin sitten uuden pikkuauton. Ajan sillä reilusti alle 10 000 km vuodessa lähinnä talvisin. En pidä kuitenkaan itseäni erityisen silkkiperseenä. Ei se talviautoilu amerikkalaisella ole nyt sen kummempaa kuin 40-vuotta sittenkään. Ei siinä mitään erikoista ole.

    Kun aikanaan myyn tuota käyttöautoani pitää laittaa rehellisyyden nimissä ilmoitukseen että: "Vain talviajettu. Säilytetty kesät lämpimässä tallissa."
     
    Dataviilaaja ja C4vettester tykkäävät tästä.
  19. C4vettester

    C4vettester 2nd gear Bannattu

    Oletko harkinnut parantaa "sopivuutta talvikäyttöön" asentamalla huurteen poistoon Teslan ilmalämpöpumppua? Vaikkapa takakonttiin.
     
  20. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Poikasena otettiin pois puoli metriä pois b-kadettin takakontin tiivisteestä siitä keskeltä, alkoi pysymään ikkunat paremmin huuruttomina. Muuten noissa oli maitolasit vakiona talvella.:D:p
     

Kerro tästä muillekin!