Miten maalata konepeitto niin ettei näytä vastamaalatulta?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja WBBC, 14.2.2003.

  1. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Siis konepeitto vaihtuu toisenmalliseksi
    20 vuotta sitten maalatussa oranssinpunaisessa autossa jonka maalipinta
    on muuten hyvä mutta siinä on tietysti pientä naarmua ja ajan patinaa. Kuinka saan vastamaalattuun kiiltävään pintaan hieman "ikää lisää"
    Ei, en maalauta koko autoa!
     
  2. Stargraft-91

    Stargraft-91 Gearhead

    Eräs vaihtoautokauppias käytti sellaista keinoa, että maalauksen jälkeen ajoi auton konepesusta läpi. Koneen harjat vei parhaan kiillon pois, ja uusi maali näytti jo vähän vanhemmalta.

    Tosin sun tapauksessas, kun entinen maalipinta on noin vanha, voi sävyeron passaaminen olla jo vähän hankalampaa. Kannattaa katsoa josko löytyisi samalla värikoodilla hiukan likaisempi sävy.
     
  3. makke

    makke 1st gear

    Maalin sekaan sopoivasti, eli todella vähän mattapastaa, sillä onnistuu
     
  4. RokkiMikko

    RokkiMikko 1st gear

    Ite en vaihtais sävyä, vaan maalaisin konepellin alkuperäis sävyllä ja kiillottasin muun auton. Jos sävy vaihtuu konepeitossa ja jos joskus innostut puunaamaan autoa niin taas näyttää konepeitto eriväriseltä. Luultavasti kyseessä nyt ei-metalliväri. Metalliväri ei vaihda väriä ajan myötä niinkuin normaali, ainoastaan kiilto vähenee..
     
  5. makke

    makke 1st gear

    Tuota, kyllä muut metallivärit vaihtavat väriä, siis haalistuvat ja sävy muuttuu, mutta base värit on eri juttu.
    Siis matta väripastan päälle ruiskutettu kirkaslakka; se on base.
     
  6. Ambassador

    Ambassador 3rd gear

    Jos ei työtä pelkää, niin mielestäni voisi sen vasta maalatun pinnan vesihioa 1000:lla, sitten 2000:lla ja Farecla 10:llä. Tulee hieno kiillotettu vanha pinta.
     
  7. makke

    makke 1st gear

    Jep, siten saa hyvän ja nätin. :wink:


    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: makke 2003-02-21 11:43 ]</font>
     

Kerro tästä muillekin!