APU-prosenttityöryhmän loppuraportti julkaistu netissä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jyrki R, 5.6.2006.

  1. fe427

    fe427 Gearhead

    tosi hyvä juttu, parempaa ei ole kuultu pitkään aikaan, hatun nosto kaikille asiaa ajeneille, kiitos!!! :D
     
  2. MiikkaL

    MiikkaL Gearhead

    En muista, koska olisi viimeksi tullut näin hyvä mieli valtiollisen instanssin selontekoa lukiessa :D

    Myös minulta: SUURET KIITOKSET, arvostan työtänne erittäin paljon.

    Kahvipannu on jo kuumana ja pullat uunissa...
     
  3. JouniK

    JouniK Gearhead

    Ahaa, siis kaikkiko m-pyöräilijät toimivat näin? Vai useimmat? Kuinka moni? Oletko siis itse tehnyt näin? Aika kaukaa haettu minusta. Tehdäänkö sääntöjä pienen porukan elämää vaikeuttamaan vai suuren helpottamaan?

    Kuka oikeasti on sitä mieltä että moottoripyörien katsatuspakko on välttämätön? Eli hirveitä raatoja on tullut vastaan? Minusta se ei ole kuin yksi rahastus lisää. Kyllä poliisi nykyään syynä epäilyttävät (vrt. rakennetut) pyörät sen verran tarkkaan..
    Jos vaan ollaan peruskateellisia, niin silloin ymmärrän: naapurin on pakko katsastaa museoautonsa ja moponsa, koska munkin Korolla on pakko.

    J
     
  4. JouniK

    JouniK Gearhead

    Muutenhan tuo esitys vaikuttaa asialliselta. Kiinnostaa vaan miten se harrasteauto mahdollisesti määritellään.

    J
     
  5. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Lyhyesti tulkiten, harrasteauto olisi mikä tahansa omistajansa henkilökohtaiseen käyttöön rakentama auto, joka merkittäisiin erillisrekisteriin ja jolla olisi rajoitetusti 30-60 päivää käyttöaikaa per kalenterivuosi.

    Tuossa raportissahan kuitenkin suositetaan, että harrasteautojen erillisrekisteriä ja sen määrittelyä varten perustetaan uusi työryhmä, jonka pitäisi saada esitys valmiiksi 2008... eli edustajamme saavat jatkaa työryhmissä istuskelua jatkossakin... todennäköisesti ainakin kaffetta riittää :rotfl:
     
  6. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Joo, esityksessähän on enemmänkin kyse %-taulukon uudistuksesta ja erillisrekisteri asiaa aletaan käsitellä erikseen myöhemmin syksyllä.

    Eräänä erillisrekisteriin merkittävänä ajoneuvona voisi mainita myös omavalmisteiset ajoneuvot.....
     
  7. TheJokke

    TheJokke 1st gear

    -Suomi voitti Eurovision laulukilpailun ja Suomessa alettanee järkeistää ajoneuvojen harrasterakentelua, kertoo STT, ja lehti jatkaa:
    -Seuraavat talviolympialaiset pidetään Helvetissä. "Tulikivi on vaihtumassa jäähän ja hiihtokelejä pitelee", sanoo itse Pelsepuubi. :eek: :eek:

    No joo. Suunta on ihan oikea. Toivottavasti tätä ei pääse markkinavoimat tai viherpiipertäjät ryssimään. Paitsi ton kohdan
    vois vielä joku taikoa kadoksiin :wink: .
     
  8. Qjet

    Qjet 1st gear

    Hyvältä näyttää. Koko työryhmälle syvä kumarrus. Tuolta työryhmän nimilistasta huomasin " ei (enää) - autoharrastaja"-nimen , jonka apua ja asiantuntemusta olisi pitänyt pystyä käyttämään tälläisissa yhteyksissä jo kauan sitten. Hyvä , että edes nyt.
     
  9. No H2O

    No H2O Gearhead

    Jouni K:

    Jos olet moottoripyöräharrastaja, tiedät lieveilmiön olemassaolon.

    En ole leimannut kaikkia moottoripyöräilijöitä missään nimessä, enkä liioin itse toimi ko. tavalla.

    Sivusta seuranneena vain olen huomannut että kun ollaan tekemisissä katsastuspakottomien laitteiden kanssa niin aika paljon tarkempana saa olla... Valitettavasti...

    No eni vei hatunnoston arvoinen suoritus joka auttaa harrastusta eteenpäin :D
     
  10. Jyrki R

    Jyrki R Gearhead

    Kiitos kahvitarjoiluista. Pitäisköhän panna kyltti "Tälle hemmolle kahvitarjoilua" lippikseen, että tulee sitten oikeaan osoiteeseen. :D :D

    Kuitusen mukaan hänellä ei ole mitään erillisrekisterin verottomuutta vastaan, JOS käyttö on rajoitettua ja JOS se on helposti valvottavissa. Tämähän on aivan ymmärrettävää niin kauan kuin autoveroa halutaan periä ja sillä tuloja valtiolle hommata. Voihan harrasteautoja käyttää tulevaisuudessakin niin kuin nytkin käyttörajoituksetta ilman erillisrekisteriä ja vieläpä tilapäisellä rekisteristäpoistolla veroja säästäen.
     
  11. HEKULIINI

    HEKULIINI 1st gear

    Sitten vaan kehittämään sitä valvontasysteemiä, millä niitä käyttöpäiviä lasketaan. Riittääköhän kateellinen naapuri?!? :eek:
     
  12. helppoheikki

    helppoheikki Gearhead

  13. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    Riittää, kun tuntuu nykyään piisaavan museoautoillakin naapureita, jotka merkkaavat ajopäivät kalenteriinsa omistajan puolesta.

    Joku max 6kk ajoaika per vuosi olisi ihan riittävä harrasteautolle.. Kun kilpiin vaadittaisiin vaikka joku kehys, vähän kuin ammattiautoissa, mutta erivärinen ja tarra, josta näkyy ajoaika rajoitus, eiköhän naapurivalvontaa piisasisi kateellisten taholta. Parasta kuitenkin olisi, että itsetehtyjen /koottujen autojen kilpiin saaminen alkaisi onnistua! Se olisi valtava parannus entiseen.
     
  14. Bätmobiili

    Bätmobiili 1st gear

    Suuri kiitos asiaa ajaneille. Hyvältä näyttää!

    Jos joku erillisrekisteri tulee harrasteautoille niin eikös ajaminen ole kanssa harrastamista? Eli jos tulee joku käyttöraja niin museoautojen 30 päivää ehdottomasti liian vähän. Museoauton nimestäkin sen näkee että ne seisoo museossa :) Harrasteauto taas tykkä siitä että sillä ajetaan. Eli toi 60 päivääkin on vähän vähän, vai mitä? 90 päivää vois jo ruveta riittämään, mutta mielummin ilman rajoitusta tai sitten niin väljällä että se ei aiheuta ongelmia = 5 tai 6kk. Tätähän vois jo valvoakkin -> autolle ei voisi myöntää vakuutusyhtiöstä enempää ajoaikaa ja eihän vakuuttamattomalla saa ajaa.... Tällöin ei yksittäisiä päiviä tarvitsisi merkitä mihinkään. 30-60 päivää on taas niin lyhyt aika eikä harrasteauto ole ajossa joka päivä että noita päiviä ei voi pitää putkeen kun sit ei pääse kevään ja syksyn kokoontumisiin samalla autolla.
     
  15. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Mikään ei estä pitämästä harrasteautoa normaalirekisterissä, jolloin sillä voi ajaa koska vaan.

    Valvonnan hoitamiseksi on ollut esillä kännykällä tehtävä ilmoitus.


    Teemu S Lindforssille täytyy kyllä kaikkien autoharrastajienkin tarjota ne kahvit, eikä pullakaan ole liioiteltua....
    Teemu on tehnyt todella ison työn moottoripyörä- ja autoharrastijien yhteisen esityksen eteen.
     
  16. pasim69

    pasim69 1st gear

    Pyörä- ja autoharrastajana täytyy kyllä nostaa hattua ja samalla ojentaa se mäyräkoira. :)

    Voi vain kuvitella kuinka paljon tähän kaikkeen on kulunut aikaa. Mahtava nähdä että löytyy ne aktiiviset ihmiset jotka tod. näk. tinkivät vähästä vapaa-ajastaan ja yrittävät muuttaa nykyisiä rakentelusäännöksiä parempaan suuntaan. :eek:
     
  17. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Vielä kun nämä saisi muunakin kuin pdf.tiedostona...
    Olisi helpompaa tallentaa ja lukea esim word.doc tiedostona.
     
  18. janiluo

    janiluo Gearhead

    Joo tai vielä tekstitiedostona ja mustavalkoisin kuvin! :rotfl: :rotfl: :rotfl:
    Siirry 2000 -luvulle ja lataa ilmainen Adobe Reader tästä

    - Jani -
     
  19. Lassard

    Lassard Gearhead

    Kiitokset myös täältä kaikille projektiin osallistuneille! Tämä työ, minkä olette tehneet, ei ole ollut "coolia", tai "vauhdikasta", mutta siitä tulee harrastajien arkipäiväiseen elämänlaatuun selkeää parannusta.

    Virkamieskunnalle vielä erikoismaininta: Mikään ei ole parempaa mainosta esivallalle, kuin myönteinen asenne pientä ihmistä, ja hänen asioitaan kohtaan!
     
  20. PerttiA

    PerttiA 1st gear

    Niin, ja tietenkin tallettaa sen PDF:n ensin omalle koneelleen, eikä näiden nykyajan uus-avuttomien tapaan yritä sitä selaimella tavata :poff:
     

Kerro tästä muillekin!