mitä öljyä kannattaa laittaa jenkeistä tulleeseen moottoriin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja z28, 12.6.2007.

  1. z28

    z28 Gearhead

    vieläkös jenkeissä ajetaan niillä kumma öljyillä?
    jokunen tullu avattua,mömmöä on riittänyt.
    nyt kyseessä 94 lt1 moottori ajettu 80thk.

    tuota ei availtu kun toimii nätisti.
    eikä venakopista koiteltuna löytynyt mömmöä.
    keskiviikkona pitäisi viedä auto säädettäväksi penkkiin.
    kun vielä keksis tuon öljytyypin.
    korkissa lukee 5/30.
     
  2. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Re: mitä öljyä kannattaa laittaa jenkeistä tulleeseen mootto

    GM:llä on "oma" (omaan purkkiin pakattu) 5w/30w synteettinen. Löytyy 5 L kannusta esim. Motonetistä. Maksoi muistaakseni alle 20 € ?
     
  3. jart$u

    jart$u Gearhead

    Re: mitä öljyä kannattaa laittaa jenkeistä tulleeseen mootto

    maksoi varmaan ennen juu. pari viikkoa sitten hinta about €26.50,turuus.
    mutta käyhän siihen mikä tahansa 5W-30 moottoriöljy.
     
  4. tlento

    tlento 1st gear

    Re: mitä öljyä kannattaa laittaa jenkeistä tulleeseen mootto

    Niin, tuo öljy on nyt varmaan ns. "Opel" Longlife öljyä, jota meki myydään yhessä Raisiolaisessa Gm-talossa. Se on tarkotettu minun nähdäkseni Opelin ja jonkun Saabin Longlife -koneisiin, joita tehty vuodesta 2002 alkaen (huoltoväli 2v./30tkm). Toki se sopii moneen muuhunkin moottoriin ja mekin myydään sitä edullisen hinnan vuoksi paljon mm. vanhempiin nollasalamiin. En tiedä sitten, kuinka "oikea" öljy se on tuohon moottoriin! Mobilin 0W40 täyttää samat vaatimukset, vaikkakin viskositeetti on eri.

    Ite kokeilin tuota GM-öljyä vaniini (6,2D), jolla ajettu uudesta asti (350tkm) täyssynteettisillä öljyillä. Öljynpaineet kuumana oli hieman alhaisemmat kuin Mobilin 5W40 öljyllä, jota olen muuten käyttäny!
     
  5. Antti P

    Antti P Gearhead

    Kannattaa alkuun vaihtaa useasti öljyt jos epäilee että ajettu vähemmän pesevillä öljyillä. Ja en minä ainakaan laittais 0w öljyä jos vain kesä käyttöä ja jos käyttikseen olet konetta asentamassa niin talveks vasta 0w ja se lämpimän puolen lukua voit kasvattaa vaikka 40 tai 50.
     

Kerro tästä muillekin!