1939 Pontiac Sedan Deluxe 2D Six

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja karra, 12.12.2023.

 1. karra

  karra Double Gearhead

  Irrotettiin eilen emännän kanssa tuulilasit. Keskitolppa jäi paikoilleen kun sisäpuolen ruuvit ei lähde auki. Sain pari palaa tiivistettä Etrasta mallattavaksi ja tuo isompi ura koripellille on liian iso, eli jää väljäksi. Tänään mallataan vanhaa lasia noiden tiivistepalojen kanssa, jos istuu hyvin niin tilaan metritavarana sitä tiukempaa mallia.

  Sitten lasiliikkeeseen vanhojen ruutujen kanssa. Yritän saada lasit asennettua vanhaan keskitolppaan, kokeilen vaikka vanhojen ruutujen kanssa ensin ilman butyylimassaa; jos ruutu näyttää sinne solahtavan niin se on sitten suunnitelma. Ei tarttis tilailla sitä tiivistettä jenkeistä. Se ura on ihan muodossaan ja saattaisi pysyä tiiviinä kun sinne pistää butyylimassaa väliin, suomalainen lasi on 6 mm kun taas orkkis on varttituuman.
   
  Gary Grand, Kustom STW ja Isamu tykkäävät tästä.
 2. karra

  karra Double Gearhead

  Illalla mallattiin ruutua kuminpalasten kanssa, eihän siitä oikein tullu mitään kun se keskitolppa on siinä häiritsemässä, se pitäs saada irti.

  Onkohan tolpan sisälistan ruuvit liimattu sinne ulkolistaan asti, ne kun ei hievahdakaan ... ei voi oikein kuumentaakaan kun savu tulisi olemaan kova ja nyt vielä ajattelen että se/ne tiivistekumit voisi uusiokäyttää, butyylimassaa vaan väliin. Motonetista saa alle kympillä tiivistävää butyyliä joka ei sovi siis liimalasiin vaan kumiuratiivisteisiin laseihin.

  Lasia ei saa sävytettynä vihräksi; ruskeaa tai harmaata saa hyllystä laminoituna. Jos tilaa niin voi mennä syksyyn kun tilausmäärä on 2 tonnia lasia tähän liikkeeseen, aihioruutu on iso ... noin 2 x 3 m tms ... siis ilman lisäkuluja.

  Karkaistuna saisi teetettyä vihreänä mutta karkaisija/valmistaja halua autocad/DXF kuvan eli vanha lasi pitäisi mallintaa ja siirtää biteiksi... meilläkään ei töissä Lappeenrannassa ole skannaus/mallintajaa vaikka jotain 3D osia on tehty. Valmistaja ei siis mallaa eli ei hyödytä lähettää sinne.

  Joutuupi ottaa sitten kirkkaana tuulilasin, jos ei muuta keksi. 8 mm vahvuudella kyllä saisi vihreänä.
   
 3. Se DXF kuva on 2D -kuva. Tässä tapauksessa luultavammin aika yksinkertaisilla muodoilla. Sellasen piirtäminen onnistuu ilmaisilla ohjelmillakin. Esim:

  https://librecad.org
   
 4. Nurmisto

  Nurmisto 1st gear

  Kuttilan auto lasista kannattais myös kysellä, siellä vois onnistua. Harvinainen firma nykypäivänä koska heitä kiinnostaa myös "vaikeat" vanhat/erikoiset autolasi asiat. Itse saanut aina apua ja hyvää palvelua.
   
  karra ja Kustom STW tykkäävät tästä.
 5. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Kuttila laittaa halutun värisen kalvon laminoidun lasin väliin.
   
  Gary Grand, Väpsy, karra ja 1 muu tykkäävät tästä.
 6. karra

  karra Double Gearhead

  Pistin meiliä Kuttilaan, kiirehän tässä ei ole ...

  Tuulilasin pystytolpan kanssa ajattelin kokeilla jos poraisin ruuvien kannat auki, lähisi lista purkautumaan ja kumikin jäisi ehjäksi. Jos ne ruuvien nysät saisi sitten lioteltua auki, pihdeillä tms irti. Siellä on jotkut niittimutterit ulomman kromilistan takapuolella.

  Tässä letukan mallissa on kiintä tolppa: 41 vertical windshield divider - Vintage Chevrolet Club - Discussion Forum (vccachat.org) voihan omassakin olla?
   
 7. karra

  karra Double Gearhead

  Soitin Kuttilaan ja laminoitu onnistuu paperiin piirretyn mallin perusteella. Parisen sataa kustantaa vihreät ruudut, rahti tekeeki sitten jo satkun. Selvittelen josko jollakulla ois asiaa sinne, esim Vantaalta johon ruudut voisi toimittaa (Jokivarteen). Tai kaverini voisi noutaa ne jostain huudeilta.

  Nyt vielä on selvityksessä karkaistuna hinta, saan mallinnettua DXF pistepilveksi alihankkijallamme ja kolleega muokkaa autocad polyline muotoon.
   
 8. karra

  karra Double Gearhead

  No jumalavita, ei saa sitä värillistäkään karkaisijalta. Tässä viritettiin jo pahvit ja autocad suunnittelijat valmiuteen.

  Oldschool hommiin siis eli (samalle) pahville malli ja kirjeeseen Kuttilalle ja joku noutamaan klasit. Tai kaivaa lompakkoa vähän syvemmälle.

  Etuoven lasi pitäs myös tehdä, mutta jätän malliksi purkamisen vaikka ensi talveen. Sellaista lasia ei taida nurkissa pyöriä koska 2D malli.
   
 9. karra

  karra Double Gearhead

  Tuon mukaan lasin oltava 4,5 mm isompi kuin aukko, reunoiltaan. Nykyinen lasi on noin 15 mm isompi eli 7.5 mm reunoiltaan jää isommaksi. Pyysin Kuttilaa leikkaamaan 4 mm pienemmän lasin, reunoiltaan mutta ei keskitolpan kohdalta. Otin siis millin verran lisää, toivottavasti menee hyvin. Toki mittausepätarkkuuttakin on mutta lasin ura on aika syvä niin luulen että pysyy hyvin paikallaan.
   
 10. karra

  karra Double Gearhead

  Kaverit kommentoi että tuullaisn keskitolpan ruuvien ei kuuluisi olla ristipäitä, niitä kuulemma ollut olemassa tuohon aikaan. Nehän on todennäköisesti vaihdettu jossain vaiheessa. Uusia myydään nyt ristipäisinä.

  https://iandireproduction.com/products/cd06-s

  [​IMG]

  Tuosta myynti-ilmoituksesta ei taida saada selville ruuvin kokoa mutta jos aion ne saada irti kierrettyä kannan poraamisen jälkeen niin kaipa niistä saa kierteen selville.
   
  Kustom STW ja Gary Grand tykkäävät tästä.
 11. Katselin Wikipediasta, että Phillips -kantaisen ruuvin patentti oli vuodelta 1932. Eli ei se mahdoton ole, mutta ehkä epätodennäköinen.

  Muistan, kun exduunissa oli joku entisöyty verme, jossa oli pitänyt vaihtaa ruuvit talttapäisiksi, jotta oli kelvannut muoseotarkastajalle. Että voi se joskus olla vaikeaa..
   
  Kustom STW, Gary Grand ja karra tykkäävät tästä.
 12. Vuppe

  Vuppe Double Gearhead

  Kännyn Camcut shovellusta käyttäen saanut aika hyvin tulkattua myös alle varttituumasten kierteitä.
   
  karra tykkää tästä.
 13. karra

  karra Double Gearhead

  Nonnii, lähtihän se lista. Porasin ruuvinkannat auki. Sandwich rakenne; ulkoa sisään: rst lista - koripelti "niittimuttereineen" - ulompi kumi - lasin ura - sisempi kumi - sisäpuolen ootrattu trimmilista.


  [​IMG]
  Irtoruostet putsattu ja käsitelty ruosteenmuuntoaineella, tuo tolppa oli ulkopinnaltaan ruosteessa ja rst-listan alus täynnä multaa. Aukon reuna putsattu myös sisää ja ulkoa. Vois nyt tilata tiivistettä Etrasta, ja soitella Kuttilaan lasien toimitusaikataulusta.
   
  Gary Grand, Visa, Kustom STW ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 14. karra

  karra Double Gearhead

  Päivitys: tuulilasit noudettu Kuttilasta keskiviikkona ja saan ne viikonlopuksi Kustom Kulture tapahtumaan. Tiivisteet on saapuneet Etraan myös samana päivänä. Ensi viikolla jännää päästä kokeilemaan asennusta. Tuulilasin reuna juu maalattu, myös sisäpuolelta.

  Nyt voi sanoa että narua ostamaan, liukastetta jo löytyy :rotfl: no siis butyylia hain Motonetista.

  Niin kaikki sytkäosat on tulleet myös; huonosti merkattu pehmustettu kuori yksityiseltä sisältäen kolmen euron pyörijän jäi tulliin, siitä meni vajaa kolme euroa tullia ja reilu kolme euroa postin kuluja.

  Hyvin pakattu ja merkitty isohko laatikko jossa 25 euron virranjakajan kansi tuli nätisti postiin noudettavaksi.

  [​IMG]

  https://www.ebay.de/itm/325859468610
   
  Kustom STW, eeko, teippi-mikko ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 15. Kustom STW

  Kustom STW Gearhead

  Hienoa!

  Ja BTW, hienoa viimeisimpien työkuvioidenkin kautta todeta että meillä tässä Suomessa on tämä Kuttila. Ei oo mikään itsestäänselvyys. Eikös se myös ainakin joskus että ainakin modattujen pirssien lasit jenkkilään tehtiin useasti juurikin tuolla lafkassa?
   
 16. FuryIII '71

  FuryIII '71 Double Gearhead

  Muunmuassa ainakin jonkun humppapändin nimeltään Metallica, laulaja-kitaristi James Hetfieldin rodiin värkkäiltiin lasit tuolla... Tai näin ainaki joskus veeseiskassa kerrottiin.
   
  Seevu, LehtinenA, Slant Sickness ja 1 muu tykkäävät tästä.
 17. Kustom STW

  Kustom STW Gearhead

  Niinpä!
  Ja kyseinen pänti vetänyt hyvää humppaa Suomesta ja jenkat päälle. Meinaan että ovat coveroineet jopa Eläkeläiset laulu-ja soitinyhtyettä.
   
  Gary Grand ja FuryIII '71 tykkäävät tästä.
 18. jänis2

  jänis2 3rd gear

  Mä muistan niin että se coverointi meni just toisin päin :)
   
 19. karra

  karra Double Gearhead

  Kuttilan lasia kokeiltu mallitiivisteiden kanssa, vaikuttaa että lasit on just sopivan kokoiset. Vähän ne niinkun näyttää luisuvan alaspäin ja ylhäältä ei menisi tarpeeksi overläppiä aukon reunan yli. Mutta kokeilutiivistepalat oli paksummalle pellille (lujitemuoville) ja ne oli löysät peltiseen koriin. Hain Etrasta tilaamaani parempaa ohuelle koripellille sopivaa ja se on selvästi napakampi auton koriin, kokeilin vaan tiivistenauhaa ilman lasia.

  Sillä mennään, ja kun kumiin tulee vielä se kiilanauha niin napakoituu siitä, ja sisäpuolelle tulee peltinen trimmi ruuveilla joka estää ettei patopaineesta tule lasi niin helposti syliin.

  Sain keskitolpan ruuvien nysät irti lukkopiheillä kun pienellä kaasutoholla kuumensin vastamutterit punaisiksi. Tarttee hakea ruuvikaupasta nyt jotkut ruuvit jotta lasin saa paikoilleen, ja ne keskitolpan kumit sinne oikeille paikoille. Voisi sitten ajan kanssa etsiä sopivat senkkikantaiset. Hätätilassa voi laittaa vaikka M4 läpipultin, ulkopinnalle voi laittaa ensin vastamutterin kun sitä ulommaista rst listaa ei tarvi vielä asentaa lopullsesti, ensin pitää saada lasi istumaan hyvin ja butyylit sinne tolpan ylä- ja alapäähän. Tiivistehän pitää katkaista, eli kaksi U-muotoista puolikasta tulee.
   
  Gary Grand, FuryIII '71, Kustom STW ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 20. jykä hyvinkää

  jykä hyvinkää Gearhead

  Muistat väärin:rotfl:
   
  Kustom STW, jänis2, FuryIII '71 ja 1 muu tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!