Euro/autojen varaosat nettikauppa topikki kokemuksia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja jariha, 2.3.2019.

 1. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Samoin, tilasin oe-numerolla. Kuvia huonoja oli, mutta niistä mitään nähny. Tilasin ja totesin heti vääräksi. Siitä se ralli sitten alkoi. Suomalaisen merkkiliikkeen varaosamyyjän mielipidekään joka tuki minua ei virolaista myyjää vakuuttanut.
   
 2. dart -66

  dart -66 Gearhead

  Kyllä tuo on kivijalkakaupan hyviä puolia, mutta jos hinnanero osalla on 100€ vs 50€ ja tarve on kaksi niin valitettavasti osto kallistuu ulkomaan suuntaan. Välillä on muutaman euron kalikoita joita ei Suomen varaosatukkurit edes tunne...

  Kuulostaapa tutulta =)
   
  Muokattu: 11.1.2021
 3. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  ”Väillä on muutaman euron kalikoita joita ei Suomen varaosatukkurit edes tunne...”

  Äiteen autoon tilasin pakoputken kannattimen, Suomesta olis takapönttö pitäny ottaa mukana. Samoin jarrusatulan tiivisteet taakse, Suomesta olis pitäny ottaa satulat. Noista ulkomaan elävien varaosasivustoista on sekin hyöty että selvis että pösöön on samoja jarruosia kuin opeliin. Tätähän ne ei tiedä Suomessa monikaan varaosamyyjä kun ne kattelee atk-laitteilta vaan omia sivujaan. Monet osat käy ristiin eri merkkien kanssa vaan se selvittäminen vaatii joskus työtä.
   
  isalmela ja dart -66 tykkäävät tästä.
 4. virta

  virta Gearhead

  Ne jarrupalat muuten sopii vielä lisäksi Golffiinkin mistä puhuit, kuulosti hyvin tutulta symmetriseltä takapalalta jossa satulassa myös käsijarru ja kierteellä sisään ruuvattava mäntä. En nyt muista oliko se Lucas vai Bosch, paljon noita vastaan tulee. Aika herkkä tuo satula vikaantumaan tai jumittamaan, usein saa herkisteltyä muttei aina.
  Äiteen autoon tilasin pakoputken kannattimen, Suomesta olis takapönttö pitäny ottaa mukana. Samoin jarrusatulan tiivisteet taakse, Suomesta olis pitäny ottaa satulat. Noista ulkomaan elävien varaosasivustoista on sekin hyöty että selvis että pösöön on samoja jarruosia kuin opeliin. Tätähän ne ei tiedä Suomessa monikaan varaosamyyjä kun ne kattelee atk-laitteilta vaan omia sivujaan. Monet osat käy ristiin eri merkkien kanssa vaan se selvittäminen vaatii joskus työtä.[/QUOTE]
  [QUOTE="musta pässi, post: 3800112, member: 157409"
   
 5. f34

  f34 Double Gearhead

  Tarkoitin, että pitää tehdä vähän salapoliisin työtä. Vertailla ristiin eri sivustoilla. Kun esim. Aeromotorsin sivuilta otat valmistajan numeron ja googlaat sillä, niin joillakin sivuilla selviää käykö sun autoon. Mutta joo, jos ei mittoja ja ei varmuutta, helpompi mennä paikalliseen tai vaihtaa nettikauppaa.
   
 6. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Sitä salapoliisi työtä tehessä löytyy se halavin liike siinä samalla. Motonet muutti sivujaan vuos pari sitten. Ennen sitä käytin niittenkin sivustoa oikean osan selvittämiseen minkä tilaan virosta. Sitte sillä oe-numerollakin voi googlata ympäri maalimaa tai kattoa vaikka ebaysta mistä tuote löytyy evukkaasti. Joskus jos on oikein kiiru ni pittää hakia kirkolta het vällein.
   
  dart -66 tykkää tästä.
 7. dart -66

  dart -66 Gearhead

  Taisi olla niin että valmistajan sivuilla oli sama virhe... se on silloin "no can do"...

  Kyllä noita numeroita tulee välillä pyöriteltyä vähän liikaakin?
   
 8. J-peg

  J-peg Gearhead

  Juuri näin. Osat tulivat terminaaliin alle kahdessa viikossa, torstaina, mutta eivät ehtineet jatkokuljetukseen ja meille se kuljetuspäivä postnordilla on torstaisin. Viikko meni osia odottaessa. Varmaan ne olisi saanut terminaalista hakemalla. Hieman alle kolme viikkoa meni tästä syystä.
   
 9. f34

  f34 Double Gearhead

  auto.docista tilailin aiemmin, mutta järjestään toimitukset yli kaksi viikkoa.
  Sparetolta tullut pääsääntöisesti viikossa.
  Jos tilaa esim. tostaina, niin saapuu seuraavaan viikon keskiviikko-perjantai.
  Mutta jos tilaa vaikka lauantai iltana, niin ei välttämättä tule seuraavan viikon aikana, kun keräilevät vasta maanantaina ja toimitus menee seuraavan viikon maanantai tai tiistai.
  Varmaan sitten aika samaa luokkaa aeromotorsin kanssa.
   
 10. jänis2

  jänis2 3rd gear

  Hain joskun Motonetistä jarruletkuja bemariin ja varaosatiskillä myyjä katto että rellun letku on saman mittanen ja puolta halvempi niin otin ne. Myyjälle pisteet!

  Autodocin etunapa/laakeri kesti vajaat 5000 km (laakeri meni ihan paskaksi). Puoli vuotta meni että sain rahat takasi kuluttajaviranomaisten avustuksella.
   
  PetteriT tykkää tästä.
 11. PetteriT

  PetteriT Gearhead

  Tuo on aina mukava yllätys kun myyjä tekee noin.

  Pari omakohtaista kokemusta. Joskus aikoinaan octaavian mittaristo rupesi tekemään sitä että viisarit tipahteli nollaan ja pompasi takaisin ylös. selvittelin asiaa ja jotain piirilevyjen juotos ongelmia (tyyppivika) kilautus huoltoon. sieltä sanoi että heiltä 500€ uusi mittaristo, sitten tuumasi että oletko netin äärellä, antoi nettiosoitteen ja käski soitella sinne.
  soittelin ja kaveri toisessa päässä kysyi että osaanko irroittaa mittariston, jos irroitan itse ja tuon sinne niin 90€.
  samainen paja tuumasi joskus kun samaisesta octaaviasta meni pohjapanssari, että hae fixukselta kun on siellä tarjouksessa. maksoi vajaan 100€ ja heiltä 300€.
   
 12. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  ”Autodocin etunapa/laakeri kesti vajaat 5000 km (laakeri meni ihan paskaksi). Puoli vuotta meni että sain rahat takasi kuluttajaviranomaisten avustuksella.”

  tiijä häntä sitten oliko halvin vaihtoehto vai kallein mutta itse skeptisenä en ota ikinä halvinta. Mielellään joku missä mainitaan luotettavana mieltämäni merkki. Laakereissa skf, fag tai joku japsi etc. Ei ole kyllä ollu ongelmia (koputtaa puuta) ikinä. Motonetissa on se hyvä puoli paikallisena toimijana että sinne voi mennä henkilökohtaisesti tarvittaessa huutamaan ongelmien ilmaannuttua kun on lähellä. Viroon en uskalla jos pakoauto ei ole pihalla valmiiksi käynnissä. Eipä ole ollu motonetin kamojen kanssakaan vielä ongelmia. Kerran tuli kun otin sen ainoan mitä koneen mukaan tarjottiin siihen. Virhe, purkaessa löysin vagin numeron ja sillä sitten motonetista vaihtaen löytyi. Tosin muuten olen varmistanu aiemmin mainituilla tavoilla kuten oe-numerolla, ristiin varaosasivustoilla surffaamalla etc. että sopii. Minulle ei tarvi selvitellä eikä ettiä osia. Ilmoitan vain tuotenumeron minkä haluan ostaa. On joskus kysytty oletko varma että tää käy? Ei niitä vääriä osia ole kovin montaa hyllyihin kertyny 40 vuoden aikana että melko pitkälle olen.

  ps. Tossa tallin nurkalla on mk1 octavian, boran, golf IV ja tais joku seatkin olla pohjapanssari kiinnikkeineen.
   
 13. jänis2

  jänis2 3rd gear

  Ei ollut halvin, mutta halvemmasta päästä kylläkin
   
 14. virta

  virta Gearhead

  Neljä arkipäivää ja Autodoc vasta saanut keräiltyä osat ei lähetysnumeroa luotu. Varmaan seuraava paketti on Sparetolta, tosin sivut on aika sekavat enkä saanut edes tuotteita hinta järjestykseen mutta jospa oppii.
  Autodocin sivut muuten ovat hyvät tilauksen seuranta, vanhat tilaukset. Autotallista helppo ottaa se auto mihin osat tulee jne.
   
 15. f34

  f34 Double Gearhead

  Se on just noin.
  Mä olen etsinyt autodocin puolelta osat ja osavalmistajan numerolla hakenut osan spareton sivuilta.
   
 16. LiLHezz

  LiLHezz 1st gear

  Spareto.fi

  OEM numerolla löytyy osat nopeaan (ainakin e30 Bemariin) ja nopea toimitus. Parissa päivässä tulee virosta.
   
 17. virta

  virta Gearhead

  Jos kelpuuttaa käytettyä osaa,, Englannin ebay on hyvä, ebay. Uk. Startit ja laturit esim. Alkaen noin 15e ja valinnan varaa on. Nyt kyllä kun tuli EU ero joutunee tullit maksamaan, muutenkin oikealtaohjattavuus täytyy ottaa huomioon, muttei yleensä perusosaan vaikuta.
   
 18. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Tuommoinenkin on purkuosille. Ei mitään omaa kokemusta toiminnasta:
  https://rrr.lt/en
   
 19. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Jaahas, ihmettelin kun kattelin tilausvahvistusta että virosta tilatuilla varaosilla on alv 24% kun se virossa on normisti 20%. Hetken aikaa pähkäiltyäni havaitsin että 2021 tulee laki jossa eu:n määräpaikkaperiaatteen mukaan alv on ostajan alv kanta. Hiphei. Sitten ei taija muutaman euron takia enää kannattaa tilata osia ulkomaan eläviltä. #Suomi nousuun.
   
 20. autoilija

  autoilija Gearhead

  Täältä tilannut paljonkin, käytettyä osaa.
  On toiminut kuin ajatus ja tulee aina DPD.llä kotiin
   
  Dataviilaaja tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!