kuka kiilasi Pertti Inkoossa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja tapsah, 6.6.2020.

 1. Muki

  Muki Gearhead

  No kukin tietysti muodostaa käsityksensä siitä riippuen ja vähän niillä eväillä, miten paljon on mainitun orkesterin kanssa tekemisissä. Mulla toi maailma on ollut noin puoli vuosisataa enemmän tai vähemmän lähellä, mukaan lukien omat työjututkin, ja rohkenisin kyllä pysyä kannassani.
   
 2. Muki

  Muki Gearhead

  Pian 54 ikävuoteeni on mahtunut yhtä jos toista henkilökohtaista syytä, mutta en kuitenkaan ole nähnyt tarpeelliseksi toimia vastaavasti, joten ei voi kuin todeta että on se harmi että joillakin se proppu sitten palaa näin vakavin seurauksin.

  Hesarissa oli hetken aikaa melko jäätävä otsikko ennen kuin korjasivat: "Oikaisu 12.3. kello 12:31: Korjattu jutun otsikko, jossa luki, että käräjäoikeus käsittelee taposta epäillyn Puolustusvoimien työntekijän tappamista".

  Pilkkuvirheineenkin toi edeltävä sitaatti tavallaan jälleen kerran nostaa esiin sen nykyajan hosumismentaliteetin. Aikaa ja intoa käytetään kaiken maailman "käristyskupoleihin" ja vastaaviin hössötyksiin - samalla kun yhä useampi ehkä kaipaisi ihan yksinkertaista pysähtymistä, rauhoittumista ja vaikkapa kaffinkeittoa.

  Mutta minkäs teet, ylikierroksilla mennään ja dramaattisesti reagoidaan ties mihin vastaantulevaan juttuun. Auttaako siinä enää edes hurskas toiveajattelu, vai onko vaan niin että aina on ollut näitä äkkipikaisia ja tulee ehkä olemaankin.
   
 3. Tämä sopinee tänne myös:

  Kaikkien aikojen kallein henkilöauton liikennevahinko Suomessa? Vakuutusyhtiö taipui jättikorvaukseen

  Ferrari SF90 Stradale joutui vesiliirtoon voimakkaassa rankkasateessa ja ajautui keskikaiteeseen.

  KASKOVAKUUTETTU auto oli pitkään vakuutusyhtiön tutkittavana muun muassa Tukholmassa, jossa auton korjausmahdollisuuksia arvioitiin pitkään.

  – Nostivat lopulta sitten kädet pystyyn viiden kuukauden harkinnan jälkeen. Ostin auton uutena, se oli kaikkiaan noin 750 000 euron peli. Hyvittivät siitä sitten 530 000 euroa, eli hieman yli puoli miljoonaa. Olin ehtinyt ajaa autolla parissa vuodessa noin 53 000 kilometriä, eli olihan se jo käytetty.

  Korvaussumma on Suomen henkilöautokannassa harvinaisen suuri, ellei jopa se kaikkein kallein tiedossa oleva.


  [​IMG]
  Onnettomuus tapahtui lokakuussa 2023 lähellä Tamperetta. KUVA: LUKIJAN KUVA
   
  jknR tykkää tästä.
 4. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Eiköhän Liettuan tai Latvian pojat ole leiponut ton takasin liikenteeseen :D
   
  eeko ja jorkkeri72 tykkäävät tästä.
 5. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Kaikkea nähnyt vuosien mittaan tuolla tiellä, mutta ensimmäisen kerran linja-auto teki U-käännöksen moottoritiellä suoraan eteen.
  Ajelin eilen yhden aikaan Turkuun päin Turunmotarilla juuri ennen Piihovin ABC-taukopaikkaa...siinä levähdyspaikkojen jälkeen alkavassa pitkässä alamäessä Flixbus:n vihreä bussi tuli yllättäen vasemmalta viheralueen yli ja molempien kaistojen yli ja kääntyi ajamaan edelläni Turkuun päin.
  Kaikki joutuivat jarruttamaan enempi vähempi, itellä riitti kun nakkasin moottorijarrun täysille Volvossa ja vaihdoin hetkeksi vasemmalle kaistalle minut ohittaneiden henkilöautojen taakse, mutta nämä joutuivat polkemaan kunnolla jarrua...toivottavasti jollakin näistä oli koelautakamera, video on arvokasta materiaalia kun sen toimittaa poliisille tai myy vaikka Iltalehteen.
  Bussi lähti painelemaan edelläni alamäkeen...yritin saada bussin rekkarin kuvattua, mutta eihän se yhdistelmällä onnistunut vaikka antoi kuorman työntää alamäessä lisää vauhtiakin.
  Bussi kurvasi Piihovin rampista ylös...tiedä olisiko matkustajat alkaneet kyselemään että hei eikös meidän pitänyt mennä tuonne ja bussi kuski "ammattilaisena" alkanut heti katselemaan ensimmäistä paikkaa missä tehdä U-käännös.
  Takasin tullessa katselin että siinä Uskelanjoen jälkeen ylämäkeen on aura-autojen kääntöpaikka, mutta siinä on puomit...ylempänä missä bussi teki järjettömän käännöksensä on sellainen ruohonleikkaajien ja prätkäpoliisien käyttämä kapea hiekkakannas, ei kunnolla edes bussin levyinen ja lumessakin.
  Siitä kyseinen suhari oli silti sovittanut bussin viheralueen yli...todellinen alan ammattilainen siis.
  Kyseisen firman busseja on alkanut näkymään täällä, ilmeisesti ne ovat kaikki kuitenkin Puolan kilvissä, varmaan tämäkin oli.
  Kuulemma tarjoavat huokeita matkoja Eurooppaan, kolmella kympilla kuulemma pääsee Puolaan...voi olla, mutta siitä matkasta tulee äkkiä myös viimeinen, en ainakaan itse astuisi sen firman bussiin edes ilmaiseksi.

  Selkeästi firmassa maksetaan palkka banaaneilla ja kuskeiksi päätyy paviaaneja ja muita apinaoita.

  Tuota firmaa kannattaa siis välttää, jos arvostaa omaa henkeään -> https://www.flixbus.fi/
   
  P. Thornton, Seevu, taunusstyle ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 6. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  ^Onhan nuo hulluimmat bussimatkailijat jo testanneet Flixbussin menon puolaan asti ja onhan se sikäläinen ajotapa erilainen kuin meillä. Ainakin jos on matala verenpaine ennen lähtöä niin perillä on korkea verenpaine ja kalsarien vaihto puhtaisiin.

  Sitten vielä kun ne ajaa kahdella kuskilla, eli toinen lepää ja toinen ajaa lappu lattiassa, perillä on kaksi rättiväsynyttä kuskia. Joka on ihan laillista ja joka on yleisempää ulkomaalaisilla. Eli kannattaa muutenkin hiukan varoa pitkäkilpisiä liikenteessä.
   
 7. dbltrbl

  dbltrbl Gearhead

 8. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Jotenkin ei yllätä...
   
 9. jknR

  jknR Gearhead

 10. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010360349.html
  Sattui melko lähellä työpaikkaa ja tietenkin hiukan kollegojen kanssa asiasta juteltiin, oli sportti huyndai ajellut melko rivakasti aiemmin ja nyt sitten löysi tien vierestä puun. Oudointahan tuossa oli, että ei mennyt edes kovin pahasti rusinaksi ja henki pois.
   
 11. Näinhän siinä kävi:

  Taksinkuljettajan taposta epäilty kersantti sai ison nipun syytteitä

  Tampereen taksikolari|Oikeudenkäynti alkaa kesäkuussa Tampereella.

  TAMPEREELLA maaliskuussa tapahtunut kuolonkolari johti isoon syytenippuun 20-vuotiaalle, Puolustusvoimissa työskennelleelle kersantille, joka kolarin aiheutti.

  Syyttäjä nosti tiistaina syytteet useista saman vuorokauden aikana tehdyistä rikoksista, joista vakavin on tappo.

  Muut ovat törkeä rattijuopumus, moottorikulkuneuvon käyttövarkaus, virkamiehen väkivaltainen vastustaminen, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja ampuma-aserikos.

  Miehen työhön Panssariprikaatissa liittyviä syytteitä ovat puolestaan palvelusrikos ja sotilaan sopimaton käyttäytyminen.

  Asiaa käsitellään käräjäoikeudessa parin viikon päästä. Osa siitä tullaan mahdollisesti käymään suljetuin ovin.
   

Kerro tästä muillekin!