Oldsmobile (Toronado) Trofeo/ Mercury (Grand) Marquis

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Timo L., 11.2.2024.

 1. Timo L.

  Timo L. 3rd gear

  Hei! Aika ajoin jenkkikuume nostaa päätään Mersujen lomasta. Minulla ei siis ole kokemusta jenkkiautoista muutamaa hassua koeajoa lukuunottamatta. Kuitenkin ne ovat kiehtoneet mieltä pikkupojasta lähtien. Varhaisteininä kasarin lopulla tuli taas ihmeteltyä TM:n automaailmasta silloista amerikkalaista lyhytperä-pystytakaikkunamuotia. Kun vuosia ajoittain etsimääni 1971 Mercury Marquisia ei kohtuukunnossa ja -hintaan ole markkinoille ilmaantunut, olen löytänyt itseni haaveilemasta 1992-2011 Grand Marquisista ja vähän yllättäen 1990-1992 Trofeoista. Trofeossa suurin juttu on erikoinen ulkonäkö, yksi niistä, jotka jäivät teininä kuvista mieleen. Etuveto vähän miinusta, mutta se oli myös sen ajan juttu. Onkohan tällaisia, jatketulla peräkontilla varustettuja faceliftmalleja Suomessa? Hintataso näissä on varsin edullinen jenkeissäkin, mutta ei hyviä näy sielläkään usein tulevan vastaan. Lisäksi en ole ollenkaan kärryillä nykyään, mitä auton tuonti kontissa Amerikasta maksaa? Ei varmaan ykköstonneilla rahti liiku mihinkään.

  Minkälainen tuo L27 3800 on maineeltaan? Osia varmaan saa siihenkin. Koriste-ja verhoiluosissa lie yhtä huono saatavuus kuin muissakin tuon luokan autoissa.

  Viime lähdön Suurmarkiisihan on Crown Vicin lähisukulainen, siitä onkin tuossa pitkä ketju, jonka luin läpi. Täysin erilainen auto kuin Trofeo, ilmeisen perinteinen ja patarautaa. Tätäkin pitäisi kai hakea merten takaa, koska Elgin Marauderia lukuunottamatta lähes kaikki kaupan olleet ovat olleet P71 Vicejä. Tosin en ole näitä katsellutkaan kuin loppuvuodesta lähtien.
  Noista viimeisten lähtöjen Pantherilaisista lukiessani vähän hämmästyin, kuinka paljon niihin tehtiin lähes vuosittaisia muutoksia. Jos joku varuste oli joskus saatavana, seuraavana vuonna ei tullakseen jälleen kahden vuoden päästä saataville. Mielenkiintoista! Harmittavasti verhoilu näissä on useimmiten tylsä corollanharmaa. Infoa tästä mallista tuntuu löytyvän hyvin ja tyyppi on varmasti harrastajillekin tutumpi kuin tuo Oldsi.
  Katsotaan, kuinka asia kehittyy!

  Lopuksi vielä 1990 Motor Weekin koeajo Oldsista:
   
  leivonharri ja karra tykkäävät tästä.
 2. Tuumacid

  Tuumacid 1st gear

  Tämä olisi hieno.

  Suomessa ei taida olla yhtään kappaletta.
   
  leivonharri tykkää tästä.
 3. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  "European style":D

  Onhan helvetin hieno peli. Toivottavasti löytyy.

  Tuon ajan perusjenkkejä on verottaneet kaikenlaiset cash for clunkers -kampanjat, joten vaikea löytää yleisiäkään malleja.

  En muista koskaan tuollaista täällä nähnyt, mutta vanhan säännön mukaan: jos jotain on tehty yli 2 kpl, vähintään toinen niistä on Suomessa...

  3,8l on yleinen moottori ja mun mielestä hyvässä maineessa. Jos nyt oikein muistan, niin tää oli pätkäisty jostain veekasista ja siksi siinä on veekutoselle epätyypillinen/epäedullinen kulma. Siitä huolimatta tota on käytetty melkein kaikissa 90-luvun GM-jenkeissä.

  Mercury on hieno sekin, ns klassinen, rungollinen, veekasilaiva.

  Riippuu tietty mitä haluaa, mutta toivon, että löydät tommosen Oldsin.
   
  impala67 ja Timo L. tykkäävät tästä.
 4. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Ainiin, jos ei tuollaista Trofeoa löydy mistään, niin saman aikakauden, tai 80-luvun lopun Mercury Cougar voisi olla sun juttu, niitä tiettävästi on joku Suomessa.
   
  Timo L. tykkää tästä.
 5. Timo L.

  Timo L. 3rd gear

  Ja katso, aamulla tarjottiin Hollannista vihreää 1971 Marquis 4dr pillared hardtopia ❤️. Keskusteluun voisi nostaa myös Fordin 429 4-V:n, onko kellään siitä mitään sanottavaa?
   
  leivonharri tykkää tästä.
 6. leivonharri

  leivonharri Gearhead

 7. leivonharri

  leivonharri Gearhead

 8. Timo L.

  Timo L. 3rd gear

  Jep, tuon olen nähnyt. Auto sinällään on nätti, muttei aiheuta niin suurta omistamisen halua. Trofeosaa on vähän sellaista jyrkkää kasaria loivennettuna ysäriperällä. Lisäksi pyrin välttämään harmaalla verhoilulla olevia autoja mahdollisimman pitkään. Ehkä siinä vaiheessa sitten, kun kuljen itsekin harmaat, mukavat Pomarfinn-mokkasiinit jalassa.
   
  teippi-mikko ja leivonharri tykkäävät tästä.
 9. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Perustuuko tuo muuten full sizeen? Niinku joku Pontiac Grand Am? Bonneville?
   
 10. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

 11. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  Niin, eikös tuo ole buick 231.
  Juuret juontaa 60-luvun alkuun ja sitten koneen muotit sun muut valmistushärvelit myytiin jeepin voimanlähteitä tuottavalle taholle (kaiser, amc?), 70-luvun energiakriisissä ostivat koneen takaisin gm:lle ja siitä on sitten niin etu- kuin takavetoversioita ja turbolla (ainakin turbo regal, t-type, gn ja gnx) ja ilman.
   
  Timo L. tykkää tästä.
 12. Timo L.

  Timo L. 3rd gear

 13. julmajari

  julmajari Gearhead

  leivonharri ja Timo L. tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!