Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

 1. känttyrä

  känttyrä Gearhead


  Kone ei suostunut yhteistyöhön, ei äskön tullut mun kirjoittamaa tekstiä näkyviin. Kokeillaan uudestaan.
  Eli misäköhän päin maailmaa Yli-Siurua mahtaa sijaita ja mahtoko kyseessä olla umpikaappi?
   
 2. Yli-Siurua sijoittuu käsittääkseni jonnekin Oulu-Rovaniemi-Taivalkoski akselille. Pitäis kartasta kahtoa sen junan tarkka sijainti. Kaveripiirissäkin vaikuttaa olevan orastavaa kiinnostusta laitetta kohtaan. Umpikylkipaku se oli ainakin apukuskin puolelta, lunta oli vielä aika paljon niin en päässyt kuskin puolelle kurkistamaan. Takaovessa oli lasi niin kuin ilmeisesti kaikissa? Toisen junakeulan olen nähnyt jossai Ranua Tornio välimaastossa, mutta nyt en tarkemmin muista missä kohti. Se oli kans aivan tien varressa. Täytyy tarkkailla paikkaa seuraavan kerran Torinossa käydessä...
   
 3. Fabricator

  Fabricator Gearhead

  Tervola-Muurola välillä on ihan junanradan varressa harmaa junakeula aihio. Muistaakseni hieman maahan vajonneena. Samalla välillä on joku 30-lukuinen raato radanvarressa metsässä. Tietääkö joku mikä auto se on?
   
 4. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead


  Tual, sanos porilaine
   
 5. janio89

  janio89 3rd gear

  Onks tää ny si jonku vanhan hullun ukon kokoelma mitä ei myy kenellekkää, vai mikä tarina on?
   
 6. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

  En tiedä eikä onneksi ollut ketään jolta olis voinut kysyä... Kaikki ei tykkää kuvaajista... :argue:
   
 7. fe390

  fe390 Gearhead

  Mikäköhän on tuon Studen vuosimalli? Maski ja etulokarit ovat kuin 59 - 61 malleista, mutta näihin tuli siivet jo -57.
   
 8. ramlerssi

  ramlerssi 3rd gear

  nää tais olla jonkun kerhon kalustoo,ton dodgen oon nähny joskus ajos
   
 9. D 51

  D 51 1st gear

  Taitaapi olla Ärjylän kalustoo.
   
 10. J.J. Laakso

  J.J. Laakso Gearhead

  No, mitä löyty?
   
 11. olympia60

  olympia60 1st gear

  Ei vielä mitään kun en ole noita oppaita saanu mukaan. Jos huomenna yrittäs houkutella niitä uudestaan :D
   
 12. JPeltsi

  JPeltsi 3rd gear

 13. jukkasil

  jukkasil 1st gear

  Tuo International näyttää samalta autolta, jota yritettiin joskus 80-luvun alussa ostaa kimpassa yhden kaverin kanssa (oli siihen aikaan Ruosniemessä yhden talon pihassa katoksen alla), mutta ei me persaukiset nuijat saatu tarpeeksi rahaa kasaan (koululaisia silloin vielä oltiin), joten auto jäi silloin ostamatta.

  Edit: Muistui mieleen 80-luvun puolesta välistä yksi uskomaton metsälöytö Porin suunnalta. Ns. "amerikan kaatopaikan" (silloin jo suljettu) jälkeen Viasveden tieltä näkyi hiekkakuopan vieressä läheisen talon ulkorakennuksen takana 30-luvun viisi-ikkunainen business-coupe kivassa ruostepatinassa. Tarkemmin käytiin sitä sitten heti katsomassa, täydellinen auto muuten , mutta konepellit pois ja lasit hajoitettu ja ilman renkaita mutta muuten suht. pelastettavassa kunnossa. Pelkääjän paikan ovessa luodinreikiä. Muistaakseni Studebaker (näitä malleja, joita gassereinakin käytetty aikoinaan jenkkilässä paljonkin). Käytiin veljen kanssa sitä tutkimassa pari kertaa parin viikon sisällä ensimmäisestä käynnistä. Sitten päätettiin seuraavalla kerralla uskaltaa lähteä kyselemään lähimmästä talosta autosta tarkemmin. Eipä ollut raatoa enää paikalla, ilmeisesti joku oli sen jo pelastanut tai talon väki oli saanut kulkijoista tarpeekseen ja työntäneet hiekkakuoppaan ja hiekkaa päälle. Muistaako kukaan muu Porin seudulta tätä autoa ja ehkä sen kohtaloa?
   
 14. 500

  500 3rd gear


  tuommonen ilmestyi tampereen hervannassa parkkipaikalle(23 päätepysäkin vieressä). toinen ovi oranssi.ilman kilpiä.
  on sellaisella paikalle et,kohta hajoo. :odroll:
   
 15. J-M Partanen

  J-M Partanen 1st gear

  Tuli mieleen, ei siitä ole kun 10 vuotta? Kun ei ollut tämä valimobuumi alkanut/oli alkamaisillaan. Oli täälläkin paikallisella purkaamolla about 15 volkkari pakua. pari puolipitkällä hytillä. Sitten umpimalleja vaikka kuinka, junakeulalla tai ilman. Jossain oli kuviakin siitä sementin harmaasta sammaleen jäkälän peittämästä katsastetusta junakeulasta. Tosta samasta paikasta sekin ainuita pelastuneita.
   
 16. J-M Partanen

  J-M Partanen 1st gear

  Nyt vasta hokasin! Kävin viikolla ohi ajaessa em. paikassa ja jotain outoa oli ilmapiirissä! Nyt vasta hokasin että se oli se n,67 Valiant hävinnyt! Varmaan mennyt valimolle :cry: No jos juonhuomenna eikun siin huomenna käyn siellä kysyn asiaa. Ikävä jos on sekin mennyt kuutioksi.
   
 17. romuarnold

  romuarnold 1st gear

  Nyt alkaa pikkuhiljaa risoa. Sukulaisten suun soiton vielä kestää, mutta kun se alkaa siirtyä myyntipalstoille.http://www.nettikone.com/viewMachine.ph ... =595228&PN[0]=cat_link_2&PL[0]=listCategory.php?id=20 Tässä on kiitos metsäauto pongareille, meinaan tuon tyylistä kommentointia, kun tuolla lopussa on, saa kuulla kokoajan. Meikäläisellä on Ford Thames nettiautossa, niin kysymykset on samaa tyyliä. Pelastin tuon telatraktorin romuliikkeen kuormasta (rahalla) ja traileri meinas levitä samalla reissulla, oli meinaan aika painava. Tontti alkaa täyttyä vanhoista romuista, mutta ketään ei kiinnosta "oot saanu tuon kumminki ilman", " vaihratko vanhaan passattiin".
   
 18. romuarnold

  romuarnold 1st gear

  Mitenkä tuon linkin saa niin, että siitä pääsee suoraan klikkaamalla eteenpäin?
   
 19. MansenJamppa

  MansenJamppa Gearhead

  Moro!
  Mä en osaa tämän hienommin...on muuten aika äijämäinen peli! hienoa että pelastit!

  http://tinyurl.com/2l6pmx
   
 20. romuarnold

  romuarnold 1st gear

  Kiitos linkittämisestä ja kannustuksesta. On se hyvä että on tämmönen romumiehen vuodatus palsta. Välillä alkaa tuntua, että pitääkö laittaa nuo jenkkifarmari kokoelmat ym. paaliin, kun ei ketään kiinnosta. Esim. tässä muutama vuosi sitten, kun tämmösestä netistä en tiennyt mitään, kauppasin vw k70 täydellistä aihiota keltsussa. Tuli sitten oikein yksi asialle vihkiytynyt paikalle 80km päästä ja ajattelin että nyt lähtee hyvään kotiin. Sanoin kaverille että tarjoa jotain, niin hän potki rengasta ja sanoi että katotaan. Olisin antanut vw:n 50eurolla, jos olisi avannut suunsa, mutta ei. Sitten romun hinta nousi ja meikäläisellä oli 600 autoa alle hehtaarin tontilla, pakko oli tehdä jotain ja ympäristösihteeri painoi päälle. Niinpä vw ja moni muu meni stenalle. Kohta alkaa olla taas sama tilanne.
   

Kerro tästä muillekin!