Harrasteauton myyntihinnoittelu konsultaatiota?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Jussi1965, 26.3.2023.

 1. Jussi1965

  Jussi1965 1st gear

  [​IMG] Tervehdys!
  Olen tippunut harrastejenkkien hintapolitiikasta täysin, kun en ole seurannut sitä yli 20 vuoteen, niin te lienette paremmin kartalla tässä asiassa...

  Saisiko täältä mitään suuntaa-antavaa hintaskaalaa, että paljonko voisi järkevästi pyytää (ilman järjetöntä ylihinnoittelua) v. 1972 Pontiac Catalina 4d sedanista ?

  Auto katsastettu 2003-2004, jonka jälkeen poistettu rekisteristä, kun laitettu kylmään talliin säilöön "parempia aikoja odotellemaan" eli ei siis tieliikenne kuntoinen, ennenkuin uusi rekisteröintikatsastus on suoritettu.

  Autolla ajettu max. 10 000 Km täydellisen koneremontin jälkeen, sekä uudestaan maalattu v. 1998.
  Tekniikkana toimii 350 cid V8 moottori (0.30 ylikokoon porattuna) + TH400 automaattilaatikko.
  Buickin erikoisvanteet alla, sekä autoon asennettu murtohälytin liikkeessä.

  Mikähän se ylipäätään siis voisi olla järkevähkö hintahaarukka em. spekseillä??

  Ajattelin laittaa auton myyntiin, kunhan auton seisontatalli keväämmällä tyhjenee ensin muusta kalustosta.
   
  Muokattu: 26.3.2023
 2. C4vettester

  C4vettester 2nd gear Bannattu

  Pelkillä lähtöspekseillä saa hyvän alun, mutta minun mielestä harrasteauto tulee nähdä paikan piällä livenä jotta siitä voi antaa asiallista hinta-arviota.

  Toisekseen parhaita asiantuntijoita lienevät ne jotka harrastavat kyseistä vuosi- ja automallia. Eli niitä joilla on kokemusta kyseisen kulkineen harrastamisesta. Mallikohtaiset tyyppiviat, osien saatavuus, yms. on heillä hyvin tiedossa, eli se paljonko harrastamisen jatkaminen ylipäänsä maksaisi kyseisen automallin tapauksessa.

  The Almighty Googlella voi myös saada osviittaa järkevälle hintahaarukalle. Ei ehkä ole tarkoituksenmukaista ostaa välttämättä juuri Suomesta harrasteautoa jos vastaavan tai paremman löytää samaan rahaan jenkeistä. Hintapyynnit (tai toteutuneet ostohinnat) USA:ssa + rahdit Suomeen + tullaukset + "yleisen säädön" yms. rahallinen summa on varmaan se joka asettaa kattohinnan harrastekulkineelle Suomessa.
   
  Muokattu: 26.3.2023
  karra tykkää tästä.
 3. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  Naapurissa tuo Blocket on hyvä mittari / verrokki hinta-arvioon. Huomattavasti helpompi arvioida todelliset rahdit yms...

  https://www.blocket.se/annonser/hela_sverige?q=Pontiac

  Sitten kannattaa vertailla myös sisarmallit vaikkapa omasta autostasi Bonnevillet yms. Tarkentuu se ajatus pyynnistä.
   
 4. Jussi1965

  Jussi1965 1st gear

  Kiitosta vastauksista tähän asti, vaikkei mistään summittaisesta hinta skaalaasta ole vielä hajuakaan.

  Yritän surffailla parhaani mukaan nettiä ja etsiä tuon aikakauden isokorisia 4 d sedan jenkkejä täältä kuin globaalisti, josko jonkinlainen kultainen keskitien hinta alkaisi niiden perusteella muodostumaan.

  Jotain löytyi, josta jotain lähtöhintaa voinee kaavailla, mutta huomioitava, että tuo on rekisterissä:
  https://m.mobile.de/auto-inserat/po...0-0cea-f7f4-c3fc-c74a77458376&ref=srp&type=ad
   
  Muokattu: 26.3.2023
 5. Nupa

  Nupa Double Gearhead

  SBC 350 vai ponun oma 350? Jos ponun oma eli ns. "orkkis tekniikka" niin vuosimalli lienee 71 kun 72 vaihtoehdot oli enää 400 tai 455.
  Ei kyllä ole montaa 71-76 vastaan tullut mitä tsättiautoakin tässä vuosien varrella selaillut, muutama projekti, pari ajokuntoista ja yhden museorekisterissä muistan, siinä taisi pyynti olla ~16.
  Vähemmän siitä joktap saat jos sen joku sulta trailerilla tossa kunnossa hakee, kuin että laitat kilpien väliin ja liikennekelpoiseksi.
   
  juko7 tykkää tästä.
 6. Jussi1965

  Jussi1965 1st gear

  Mielenkiintoista
  Auto itsessään on 1972 Pontiac Catalina ja tekniikan olen uskonut olevan myös Pontiacin oma
  350 cid, mutta tuo pitää selvittää, kiitos infosta.
   
  Muokattu: 26.3.2023
 7. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Rutkasti ylihintaa ja kuppaset myyntikuvat nettiautoon niin voit alta viikon sisään lukea tästä ketjusta autosi todellisen arvon.
   
  Dataviilaaja, Gary Grand, SK- ja 9 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 8. Jussi1965

  Jussi1965 1st gear

  Loistava vinkki, harkitaan sitten myöhemmin :)
   
  redrum tykkää tästä.
 9. Kimmeli

  Kimmeli Gearhead

  Neliovinen sedan on markkinoiden hinta luokan alapäässä vaikka autossa ei mitään vikaa olisikaan. Oma veikkaus, 6000e, niin nopeet kaupat, 10 000e niin alkaa kaiken maailman hupiukot jahkailemaan viesteillä/luurissa.
   
  Gary Grand, cdv70, lintta88 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 10. Nupa

  Nupa Double Gearhead

  Muokattu: 28.3.2023
 11. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  On ankeat ajat autokaupoilla. F-150 harrastekäyttis oli tasan 3 viikkoa nettiautossa myynnissä hinnalla, joka oli suunnilleen puolet siitä, mitä vastaavan ikäisistä oli pyyntejä. Ne muut vastaavan ikäiset katosivat sieltä pois, mutta arvaten ei kauppojen takia. Kolmeen viikkoon tuli kaksi viestikyselyä, joista ei seurannut jatkoja. Ja sitten tuli se yksi, jolla oli pyyntihinta lompsassa.
   
 12. C4vettester

  C4vettester 2nd gear Bannattu

  Tää on niin totta...OD:n kollektiivinen parviäly jalostaa ylivertaisesti parhaat hinta-arviot "Nettiautosta bongattua" keskustelussa. Sitähän ne autokaupatkin salaa tiirailee kun hinnoittelevat vaihtoautojaan.
   
  Muokattu: 27.3.2023
  always bb ja PPRCuda tykkäävät tästä.
 13. litres

  litres Gearhead

  nettiauto id 13489825 3000€

  linkin lähettäminen ei onnistu omena koneella.
   
 14. Jussi1965

  Jussi1965 1st gear

  Huomasin tuon ilmon myös itse.
  Melko projekti/aihio vaiheessa oleva Pontiac. Työmaata riittää.
  Sitä en osaa itse arvioida, että onko hinta balanssissa sitten mitenkään...
   
 15. PPRCuda

  PPRCuda Double Gearhead

  Onnistuu myös hyvillä kuvillä. "Mä kerron sulle oikean hinnan" -miehet soittaa kyllä silloinkin.
   
  rosswell47 ja C4vettester tykkäävät tästä.
 16. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Se on näis harrastepelien hinnotteluis vähän sellasta et halutaanko vaan päästä eroon kohtuullisella hinnalla tehdyt kaupat päämääränä vai haetaanko sitä maksimaalista voittoa tai sitä omasta mielestä oikeaa hintaa. Ensimmäinen tapa saattaa käydä hyvinkin nopeasti vaikka sydänreikään saattaakin tulla perspanon tunne mutta toisessa tavassa saattaa mennä markkinatilanteesta ja vuodenajastakin riippuen todella pitkään. Kauankohan se Helge myi STS:ää, Corvettea ja Capricea, kahdeksan vuotta? Termosen Fury vuosia. Lopulta nekin tais kaupaksi mennä.
   
  C4vettester tykkää tästä.
 17. C4vettester

  C4vettester 2nd gear Bannattu

  Monikohan niistä "ei oo pakkomyynnissä" ilmoituksista lopulta pätee siinä tilanteessa kun pitäisi ryhtyä hakemaan sekä ostajaa että myyjää jollain tasolla tyydyttävää kompromissiä kauppahintaan?
   
 18. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  No, ainakin ennen tapana oli että ostaja ja myyjä esittivät näkemyksiään kauppatavaran hinnasta ja jos näkemykset alkoivat lähentyä niin jossain puolivälin paikkeilla saatiin kaupat kiinni. Nykyään on niin paljon alapallon tarjoajia ja huutokauppakeisareita että moni ehkä yrittää karsia "ei pakkomyynnissä"-tekstillä niitä pois, mutta se on sitten vähän sama kuin kauppaa hieroessa myyjä sanoo et "ei mun oo pakko tätä myydä". Mitä siihen sit sanoo, "ei mun oo tätä pakko ostaa", ja taas ollaan kaukana kaupoista.:)
  Välilä on kyllä niin älyttömiä pyyntejä joistain puoli miljoonaa ajetuista duramaxeistakin että suorastaan hävettäis sanoa mille tasolle itse arvottaa kauppakohteen.
   
  Stang_81 tykkää tästä.
 19. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

 20. Jussi1965

  Jussi1965 1st gear

  Muokattu: 29.3.2023

Kerro tästä muillekin!