Kokemusta hiekkapuhalluslaiteesta?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja v-v, 16.4.2007.

  1. v-v

    v-v Gearhead

    Tuli tossa yks päivä tommonen www.suoratuonti.com mainoslehti ja siinä ol tommonen 99.00€ maksava hiekkapuhalluspytty, niin onko kellään kokemusta tekekö sillä mitään?

    Edit: jaahas tuli taas laitettuu väärään paikkaan tää!!! :poff:
     
  2. Achti

    Achti Gearhead

    Hyvin käy kotitarpeiden hommat. Vanteiden hiekkapuhallus käviu ainakin ihan pirun hyvin. Muistaa vaan että tuo päähana aina täysin auki eli se joka on siel letkun päässä, muuten syö reiän siihen hanan messinki runkoon.
     
  3. make_110

    make_110 3rd gear

    Ihan pikkuhommiin kätevä esim. pikku osien puhallukseen. Mut jos vähänkin suurempaa kuten runko tai pohja niin suosiolla yhteyttä johonkin hiekkapuhallus firmaan esim.fsp tai muu vastaava. Nimittäin tulee isoissa hommissa halvemmaks ja reilusti nopeemmaks ku käyttää jollakin firmalla puhallettavana. Jos et haluu ostaa suursäkkiä hiekkaa. Ja noita suuttimia kuluu aika reilusti jos kompurassa ei oo tarpeeks tehoa.
    Nimimerkillä kokemusta on.
     
  4. v-v

    v-v Gearhead

    Jep, nyt tul testattuu toikin. Ihan asiansa ajava vekotin, lökasuojan tossa puhaltelin
     
  5. Damned

    Damned Gearhead

    Ei aukene tuon pytyn tarkoitus. Seleventäkkee savolaiselle nin tiijän onko se tuommonen hankittava tallia koristammaan. Mitenkä tuo eroaa puhalluspistooli + hiekkasäkki -yhdistelmästä?
     
  6. v-v

    v-v Gearhead

    Pytyssa hiekka on ikäänkuin paineen alasena ja tulee sieltä paljon paremmin kuin tommosella imevällä pistoolilla. Selittäkää joku paremmin...
     
  7. Achti

    Achti Gearhead

    Joo, toi imevä pistooli juttu on aivan pa**a. Ainakin se meiän oli aivan paska.
     
  8. jhelmine

    jhelmine 1st gear

    Kannattaako imevän pistoolin hiekalle pistää parin barin paine? Eli tuollaisen matalapaineisen pöntön tekee helposti eikä ole niin tarvetta miettiä silmille räjähtämistä. Paine sinne tulisi paineen alennuksen kautta. Heikkoutena tuossa on että tarvitaan kaksi venttiiliä.

    Löytyykö magneettiventtiileitä helposti & integroi sen kytkimen siihen imevän pistoolin kahvaan. Ko. venttiilin tarvii toimia sillä alemmalla paineella ja ennen hiekkaa.
     
  9. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Ei kannata turhan vaikeeks tehdä. Osta vaan se valmis pytty, aika halpojahan nuo on. Tai jos haluut rakennella, niin vaikka kosanipullosta tai kuorma-auton painesäiliösta saa valmiin paineen kestävän pöntön.
     
  10. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Ihan samaa pyttyä myy Hong Kong tavaratalot...hintakin sama.Osu meinaan tänään silmään Keravan Honkkarissa.
    Ei hassumman olonen värkki vaikka onkin kai joku kiinalainen.

    Lueskelin niitä varsin alkeellisia ohjeita siinä ja muuten ymmärrettävät,mutta olisi sinne voinut laittaa sentään kompuran teho/tuotto suosituksen.

    Minkä tehoisilla kompuroilla tuotä pyttyä on yleensä saatu toimimaan...200 - 300 - 400 L/min -> isompi ?
     
  11. typewriter

    typewriter 3rd gear

    Tuli tuollainen tänään ostettua Oulun Puuilosta. R.O.C.K -merkkinen, joten luulis rokkaavan ;)
    En ehtinyt vielä kokeilemaan, mutta 99e:n hintaiseksi vaikuttaa näin kylmiltään erittäin paljon pätevämmältä vehkeeltä kuin 20e:n kannut tai pussista imevät.

    Mistäs sitä puhallushiekkaa sitten kaikkein edullisimmin ja mikä pakkauskoko on hinnaltaan sopivin? Biltemassa näyttää olevan 25kg/6,50e, mistä saisi kerralla isohkon säkillisen niin ei tarvitse jatkuvasti olla ostamassa? Ja Oulun seudulta saisi löytyä, tulee rahtikuluja turhan paljon... ;)
     
  12. Gutless

    Gutless Gearhead

    ajattelin vappuaattona mennä hakemaan 1200kg santaa, kun on vapaapäivä silloin eli 30x40kg säkkitavaraa 0.2-1mm koossa. vajaa 43eur tuo kustantaa + lava, jos ei vaihturia mukana. Siitä voi jokainen miettiä, että onko se Biltema ahkeralle harrastajalle hyvä hiekkatoimittaja :mad:
     
  13. v-v

    v-v Gearhead

    Jos sattuu lähistöllä olemaan jonkinlainen Betoni firma niin sieltä kyselemään..ite kävin paikallisesta niin ol n.6€ 40kg säkki...

    Tossa pikanen googletus, oisko lähellä http://www.ruskonbetoni.fi/etusivu.html

    saattaa olla muitaki
     
  14. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Mistäpä aattelit hakea? Paikallisessa rautakaupassa 25 kg pussukka 4.30€ :mad:
     
  15. v-v

    v-v Gearhead

    Niih, onhan se tuolla tavalla paljon halvempaa :rotfl:
     
  16. tst

    tst Gearhead

    Auton peltejä puhallellessani 600L kompura riitti jotenkin tuohon,niitä palloventtiilejä ja keraamisia suuttimia se söi kun leipää ja 0,1-0,6 mm hiekkaa karkeampaa oli turha laittaa.
     
  17. typewriter

    typewriter 3rd gear

    Siis tuo ilmeisesti ihan jo "puoliammattilaiskäytössä" eli enemmänkin puhaltaen? Itsellä tulee varmaan puhallettua vähän silloin tällöin, joten varmaankin siihen kuitenkin kannua parempi?
    Ei sais heti masentaa kun en oo vielä ees kokeillu :cry:
     
  18. tst

    tst Gearhead

    Velipojan kone se oli jonka hän jätti tuohon kun usko loppui 100L kompuran(tai joku sellainen 1-pyttyinen valovirtahärveli kumminkin) kanssa ja kyllähän se mulla ammattilaiskäytössä oli hetken ja kohtapuoliin ostin siihen tarkoitetun laitteenkin jolla hintaakin oli toki moninkertaisesti mutta kyllä tuo harrastelukäytössä menee,mutta ainakin kovametallisuuttimen siihen kannattaa etsiä ja jos jostain romuista vielä löytyis se paineilmalla esiohjattu venttiili niin säästyis palloventtiilejä.
    Onhan tuo toki tehokkaampi kuin mikään kannu tai pussivehje mutta ihan kätevä tuo pussimallikin on pieniä ruostepisteitä puhaltaessa,ei tule niin sotkua mutta kaikkea kannattaa kokeilla eikä vielä kannata masentua,sitten vasta kun tai jos todetaan rahoille olleen parempaakin käyttöä :rotfl:
     
  19. 528

    528 Gearhead

    Oliko tuossa vedenerotin mukana? Hiekkaa saa aika halvalla Raahesta hiekkapojilta. Sieltä tuli syksyllä haettua useampi säkki. Hintaa en muista tähän hätään ulkoa, mutta paljon halvempaa kuin tuo sinun mainitsema. Muistaakseni säkin koko oli 40kg. Sillä ihan hienoimmalla lähti hyvin tuollaisella pöntöllä.
     
  20. lepanoksa

    lepanoksa 1st gear

    oulun seudulta on semmonen firma kuin kellon kuivalaasti siellä on hiekkaa halvalla..
     

Kerro tästä muillekin!