Lautaspyörän pulttien pituus!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja kime2, 12.8.2007.

  1. kime2

    kime2 Gearhead

    Tuollainen asia tuli ajankohtaiseksi et kuinka syvälle lautaspyörän kiinnityspulttien pitäisi mennä?

    Ei ole koskaan aiemmin tullut mittailtua noita vaan aina kasannut niillä pulteilla mitä on matkassa ollut/tullut,mut nyt tuo asia tosiaan kiinnostais...
     
  2. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Ilmeisesti tarkoitat että kuinka pitkälle kierrettä tulisi pulttien riittää? Perusajatuksena voi pitää että jos esim. 7/16" pultti niin sen pitäis ylettyä sen 7/16" kierteelle niin täys pultin pito on saavutettu.(menee siis ennemmin poikki kuin korkkaa jenkoista) Huomio pultin ja kierrereiän viisteet, vain täyden kierteen pituus lasketaan. Valurautaan käytetään yleensä kerrointa 1,5 ja alumiiniin ym. seoksiin 2. Nämä noin ikäänkuin nyrkkisääntönä. Kait sitä tarkoitit vai ymmärsinkö taas väärin?
     
  3. PauliP

    PauliP 1st gear

    Sama ongelma tuli kerran eteen, kun vaihdettiin 8,5" diesel-perään välitys joka edellytti täytepalan (noin 10mm) tekemisen lautaspyörän ja tasauspyörästön laipan väliin.

    Yllätys oli iloinen, kun löydetiin kovia erikoispitkiä vastakierteellisiä pultteja siihen perämurikkaan. Saatiin ne silloisesta American Import liikeestä (nykyinen Western Parts), muualla sanoivat ettei toivettakaan.
     
  4. kime2

    kime2 Gearhead

    Juuri sitä tarkoitin,mut ilmaisutaidossa olis ainakin kirjoittamalla pientä hiomista :wink:

    Tuon mukaan kyllä pulttimme riittäisivät,mut odotellaampa muidenkin vastauksia!
     

Kerro tästä muillekin!