Ford Panel 1938 - 1939

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja eekoo, 11.9.2007.

  1. eekoo

    eekoo Gearhead

    Onkohan näitä pillumaskiumpikaappeja maassa monia?, itsellä pelkkä kori,, alusta ja tekniikka on ilmeisesti jatkojalostettu? En ole varma mutta luulen että omani on tullut uutena suomeen, Voisiko olla sotakalustoa kun katossa on iso ilmanvaihto reikä...
     
  2. Oli yksi 38 tossa projektina ,nyt mennyt jo kakskertaa eteenpäin , ja rahkosen laanilla lahdessa näkyy olevan yksi aika surkea raato.

    Niin ja 37 oli myös ,mutta sehän liikkuukin jo ahdetun pikkulohkon voimin....

    Nämä siis pakuja , henkilömalliin perustuvia deliveryjä lienee vielä vähemmän.
     
  3. eekoo

    eekoo Gearhead

    Hain omani lpr:sta, saattaa olla sama josta mainitsit mutta mielestäni on -39... liimailtu kiinni ruostekehikkoon.. nyt koppa irroitettu ja runko /alusta parsittu, puhallettu ja maalattu. Kasaus hyvällä mallilla..
     
  4. Joo , taitaa olla sama laite , kaverini sommitteli sitä kanta-auton päälle , mites meinasit jatkaa , tuleeko omalle vai kanta-auto tekniikalle , kiva kuulla ettei jäänyt pölyttymään tallinperukoille!
     
  5. rustbucket

    rustbucket 3rd gear

    Minulla on (ainakin metsäpaperien mukaan ;)) '38 raato ja se Rahkosen pelin on tulossa tontille. Kyllä niistä ainakin yksi liikkuva syntyy.

    Yksi '38 oli tosiaan taannoin Akseli von Geellä, yhden melko menetetyn '38:n kopan haen metsästä kunhan tontin omistaja varmistuu.
    Yksi sininen '38 on MR-kilvissä ("Loimaan munakeskus"), yhdestä aihiosta hc-mobilistin aihiokokoelmissa jossain ehkä pohjanmaalla olen nähnyt kuvan.

    Nämä kaikki siis ovat tehtaan korittamia 1/2-ton deliveryjä 112" akselivälillä, suomipajan koria en vielä ole livenä nähnyt.
    Olikos tässä nyt kuusi kipaletta? Kait näitä vielä löytyy lisääkin, vaikka olivatkin kovassa käytössä sotien aikana. Taisivat (lähes) kaikki palvella ambulansseina, eikä käyttö varmaan ollut kovinkaan kevyttä.

    Jos kopassa on vielä kojelauta kiinni (eikä ruostunut pois kuten mulla :( ) niin siitä näkee vuosimallin. '38 Kojelaudassa on keskellä tuhkakuppi, '39:ssä sitä ei ole.
    Maskiin ei kannata luottaa, niitä on vaihdettu kun vanhoja on kolhittu. '38:n maski on tavallaan kolmiosainen, keskellä on erillinen kromipanta. '39 on se kliinimpi kaksiosainen jota yleensä luullaan '38:ksi.
    http://www.vanpeltsales.com/FH_web/flat ... trucks.htm
    http://www.vanpeltsales.com/FH_web/flat ... trucks.htm
     
  6. eekoo

    eekoo Gearhead

    Kanta-autona sama kuin kaverisi aloitteli, Nyt tosiaan purkamisen ja paikkauksien jälkeen kasauksessa, Kori tulee vähän naamalleen rungolle ettei sivukykipalat oikein mahdu, takaovet on yhdessä ja nyt vähän levitettynä aukon kokoiseksi. Takalokarit tulee -36:sta. Lupia en ole vielä kysellyt, kunhan itseäni hauskuuttaakseni rakentelen... Joka tapauksessa ajokunnossa keväällä...-08

    Ei ole tuhkakuppia keskellä eli lienee -39, joissain mukana kulkeneissa papereissa oli maininta -39. On kiertänyt maata, täällä pohjanmaallakin asustellut, Tietääkö AvG että missä runko ja tekniikka menee? En tarvitse mutta historia kiinnostaa...

    Se Tupun blover -37 tais olla edellistä korimallia , maski oli kait enemmän neliön mallinen..
     
  7. rustbucket

    rustbucket 3rd gear

    Eikun tuhkakuppo ON kolmekasissa, kolmeysissä ei ole. Muistaakseni tuhkis tipahti pois DeLuxe -option mukana.
    Kerro kun urakka etenee, suuri yleisö odottaa innolla kaappiprojektia radalle...
     
  8. eekoo

    eekoo Gearhead

    kirioottaa osaan mutten lukia eiku päinvastoon.. :oops:
     
  9. eekoo

    eekoo Gearhead

     
  10. eekoo

    eekoo Gearhead

    selasin vanhoja Mobilisti-lehtiä ja löysin pari heikkoa kuvaa suomesta. nro 4-85 sivu 14 entisöity "loimaan muna", numerossa 5-85 s.17 Kellokosken VPK, mv kuva ,auton väri tummahko.. nro 5-87 s.15 ilmeisesti rungoton vaalea kori, myös jossain lähellä Kellokoskea? kuvat siis yli 20 vuotta vanhoja....
     
  11. Mites projekti etenee? Joko ens kesänä nähdään tienpäällä :p ja jos projektikuvia niin eikun tänne nähtäväksi ,kiitos!
     
  12. eekoo

    eekoo Gearhead

    hiljakseen etenee.. hitsaukset ok, epoksi pinnassa, katto kitattu ja hiottu, nyt kylkipellien kittaus alkamassa...
     

Kerro tästä muillekin!