SFRO Bygghandbok

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja Anonymous, 22.11.2004.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Onko jollain tuo ruotsalainen opus. Kannattaako ostaa? Olis tarkotus tehdä ainakin aluksi "hupi-mäkiauto" A-voortin tai 32 runko pitäis ekaks värkätä. Eli onko hintansa arvonen esim mimmoset piirustukset löytyy ko. rungoista? Vai katonko vaan Wescottin nettisivulta ja sen mukaan rautaa kasaan?
     
  2. cubic_inch

    cubic_inch 1st gear

    kannattaa osta se alkuperäinen. on just tullu uudempi versio. en ole luennu sitä vielä mutta pitäis olla sama kun se vanha paitsi jottai lakimuutoksia ja sellast ja ne koskee ruotsin lait niin ei haittaa. se ykkönen löytyy ainakin paraisten kirjastosta, en tiedä muut.
     
  3. Riztoreipas

    Riztoreipas Gearhead

    tossahan toi on hyllyssä.on siinä ainakin T ja A fordin rungon piirrustukset ja paljon muuta.ja sit tietty noi ohjaushommat,useita eri vaihtoehtoja,ynnä muuta yleishyödyllistä.suosittelen.
     
  4. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Itse tilasin Amazonista just pakettitarjouksella pari How to -kirjaa. Kokemuksia ei ole vielä mut eivät kai kovin huonojakaan voi olla.
     
  5. janiluo

    janiluo Gearhead

    On se hyvä opus olla hyllyssä jos meinaa rakennella.
    Siellä on mm.A-Fordin rungon teko-ohjeet (neliöprofiiliputkesta.)
    yksinkertainen ja siisti ratkaisu eikä tarvitse protoilla turhia...!

    - Jani -
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mistä näitä kyseisiä kirjoja saa?
     
  7. Riztoreipas

    Riztoreipas Gearhead

  8. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    No niin, How to build traditional hot rod on ihan sairaan hyvä, how to build ford model A hot rod ei ole niin hyvä kun on IFS:ää ym. mutta hyvää Tudor-juttua kuitenkin. Ja halvalla tuli kun taala on edullinen!
     
  9. minorv8

    minorv8 Gearhead

    Oma opus on muutaman vuoden ikäinen mutta silti hyvä. Osa sisällöstä löytyy 80-luvun Wheels-lehdistä. Paitsi nuo T/A-rungot niin siellä on läyttökelpoista tietoa ripustuksista, hitsauksesta ja hitsausliitosten (esim. moottorikorvakkeet, iskarikiinnikkeet ja jousituksen korvakkeet) suunnittelusta. Voin töräyttää esim rungon kuvista kopiot jos haluat (pistä sähköpostiosoite yv:nä). Toinen loistava opus on "Hoe to build hotrod chassis" Siinä on perinteisiä ripustuksia ja sitten Coddingtonin tekeleitä. Varsinkin kuvista löytää paljon fiksuja ratkaisuja.
     

Kerro tästä muillekin!