Paljonko sakkoja katsastamattomalla ajosta?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 7.4.2005.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Käyttökikottimesta on leima vanhentunut, mutta tekis vielä mieli kurvailla tän vuoden käyttömaksut loppuun. Jos käyttömaksut ja liikennevakuutus on maksettuna niin paljonko saa sakkoja jos jää kiinni vanhentuneella leimalla ajosta? Kilvet varmaan lähtee mutta se ei palajo haittaa. 8)
     
  2. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Se vähän riippuu, mutta rikesakolla pitäis selvitä.
     
  3. pussyhead

    pussyhead 1st gear

    Kilvet lähtee ja rikesakko. Ei paha. Niin mä ainakin oon tehny, jos on ollu joku paska auto.. :)
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    No prkl en kyllä edes yritä käydä leimalla jos parinkympin rikesakoilla selviää. eipä nuo polliisit muutenkaan kauheesti rekkariotetta kysele, jos ajelee asiallisesti. Ja jos pysäyttävät niin se on yleensä pilli suuhun ja hyvää matkaa.
     
  5. AstroUser

    AstroUser Gearhead

    60 eur sakkoa tuli velipojalle viime kesänä, oli leima menny "aikalailla" vanhaksi...
     
  6. impala67

    impala67 Double Gearhead

    Kun ottaa huomioon sen, ettei tarvitse vuosittain viritellä pissapoikia, herkistellä käsijarrua, teipata äärivaloja umpeen jne jne tapauksesta riippuen, miksi ihmeessä ihmiset tuskailevat prosenttisääntöjen kanssa erikoisempien rajatapauksiensa kanssa?

    puuhatarroilla vaan rajummat rojektit radalle.Tiedän eräänkin isolohkorodin jolla ei ole konttoria vaivattu varmaan koskaan...?

    ---ja katsastukseenhan saa aina olla matkalla katsastamattomalla autolla. Vakuutukset täytyy tietysti olla kunnossa!
     
  7. TiM

    TiM 1st gear

    Kaikkihan voi sujua hyvin siihen asti, kunnes tulee liikennevahinko katsastamattomalla autolla, vakuutusyhtiö hakee mahdolliset vastapuolelle aiheutuneet korvaukset takaisin...

    Ja katsastukseen voi olla matkalla, mutta joko jostain konttorista aika varattuna tai sitten lähimmälle drive-inille, joka toivottavasti on ajankohtana vielä auki...

    Turha on sitten ihmetellä aikojen päästä, kun puuhalappu-homma vaikeutuu väärinkäytösten takia. Tehtiinhän noita korinvaihtoja ja suurempia tekniikanvaihtojakin ennen helposti, mitens nyt :eek: :oops:
     
  8. impala67

    impala67 Double Gearhead

    Jotenkin arvasin että saan vastineita noista puuhalapuista.

    En tietenkään tarkoita että edellä kuvatusti PITÄISI toimia järjestelmällisesti, mutta jos jostain syystä harrasteauto on rakenneltu, EI-museokelpoinen, ja ehdottomasti täysin järjetön arkiajoon käytettäväksi, niin en näe sitä mitenkään tuomittavana jos vaikka osallistuu forssan piknikkiin tms. tapahtumaan pari kertaa vuodessa siirtokilvillä ajellen.

    Tottakai vastuu virityksen ajettavuudesta jne. on aina ensisijassa sillä joka ei-katsastuskelpoisella autolla ajaa julkisessa liikenteessä.
    ---
    Itse olen käynyt lähialueen off road tapahtumissa edellä kuvatulla tavalla kerran vuodessa.
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Itse sain aikoinaan 800 mummonmarkan sakot ja kilvet tietty lähti.

    On sitä kyllä senkin jälkeen taivutettu lakia..
     
  10. Timmo

    Timmo 1st gear

    Pitääkö tämä paikkaansa? Siis jos autosta on liikennevakuutus maksettuna ja voimassa mutta autoa ei ole katsastettu? Mielestäni liikennevakuutuksen korvausehtoihin ei kuulu voimassa oleva katsastus. Voin olla väärässäkin.

    Tuolla on ohjeistusta, http://www.vakes.fi/lvk/suomi/index.jsp ... &hid=05.02
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Vakuutusyhtiöt ei autoja katsasta. Niille riittää että on vakuutukset maksettu. Eihän noita tarrakilpiäkään haettaessa autoa tarvitse leimalla käyttää.
     
  12. Timmo

    Timmo 1st gear

    Niin ja lisäksi että tarrakilpiihän kuuluu liikennevakuutus. Ei olisi mitään järkeä/eroa mikäli joutuisi maksamaan vastapuolen vahingot oli sitten tarra tai kokonaan kilvetön kärry.

    Muistaakseni liikennevakuutus on voimassa vaikka sen jättäisi maksamatta ja se menisi ulosottoon.
     
  13. Scartman

    Scartman 1st gear

    "Ja katsastukseen voi olla matkalla, mutta joko jostain konttorista aika varattuna tai sitten lähimmälle drive-inille, joka toivottavasti on ajankohtana vielä auki... "

    Tuota kerran kyselin kun leimalle piti mennä ja edellinen katsastus vanha, niin piti ilmoittaa sinne Drive in-asemalle Rekisterinumero, että on tulossa. Jos vaikka poliisit pysäyttäisivät matkalla. :eek:
     
  14. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tottahan se on, että jos on arvoton käyttöritsa, jossa käyttöjarrut ja valot toimii, niin kyllä minä tarvittaessa ajan niin kauan kunnes kilvet lähtee. Katsastaminen sinällään kun maksaa yli 50 euroa (+kaikki aika + osat, mitä auton korjaamiseen menee), niin rikesakko on aika halpa. Sitten kun polliisit on kilvet poistaneet, niin heiltä voi pyytää luvan ajaa auto Kuusakosken vastaanottopisteeseen.
     
  15. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Nykyään saa käyttömaksun loppuosan palautuksena kun poistat auton kilvistä.
     
  16. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Ite selvisin ekalla kerralla helpolla kun esitin tyhmää tyyliin "tässähän on vielä viikko ajoaikaa", vaikka se olikin vaan aika johon mennessä ois pitäny mennä uusintaan... Ainoona haittana oli et seuraavat koulumatkat piti tehdä kiertotietä pitkin ku lupasivat että pysäyttävät heti ku näkevät (mustan liekitetyn dx:n) uudestaan. :rotfl:

    Toisella kerralla en oikeestikkaan tiennyt että leima oli menny pitkäks koska ajelin "äitin" ke30 corollalla ja jostain syystä aattelin että ei tartte vielä katastaa ku ei oo tullu kutsu lappuja. Oiskohan johtunu siitä että ne meni äiteen osotteeseen..? :oops: Ei auttanu itku markkinoilla eikä edes tien pielessä. Poliisi saattueessa sit ajelin takasin työpaikalle ja virkavallan valvonnan alaisena irrottelin kilvet... Sakkojakin tuli mut aika vähän. Summa ei jääny mieleen ku oli muitakin vitutuksen aiheita.. Multa meinaan lähti kortti ku se oli "väliaikainen" ja sakkoraja tuli täyteen. Ja sattupa vielä oleen eka kesä ku omistin liikkuvan jenkin. :mad: Noh, ei siinä, ajokiellon jälkeen inssi uusiks ja sit syys ajeluille...
     
  17. lucifer74

    lucifer74 Gearhead

    just.. enpä taida jaksaa hitsata tota asconaa.. Kuskinjalkatila, hantintakaloksunreuna uupuu kokonaan, takajousenyläkupissa reikä ja hantinpuolella se paikka (mitä en viime kerralla vaihtanu) tipahti..

    huoh..

    Onko rikesakko muka parikyt egee? Mites jos "muut"sakot on tapissa.. Lähteekö kortti?
     
  18. Pahkasika

    Pahkasika 1st gear

    paljonko sakkoja katsastamattomalla autolla ajosta

    Uudessa kiristyneessä tieliikennelaissa on ajoneuvorikkomus mukana, eli sakko lasketaan mukaan tuohon 3 vuodessa tai 4 kahdessa vuodessa, niin kortti on hyllyllä. Eli saat kolme sakkoa epäkuntoisella autolla ajosta, esim katsastamatta ja lappu lähtee 1-6 kuukaudeksi
     
  19. Vani-91

    Vani-91 1st gear

    Markka aikana tuli sakkoa 120mk, mutta noita sakkosummia on melkein joka vuosi vähän nostettu. Eipä oo tuoreita kokemuksia.
     
  20. Anonymous

    Anonymous Guest

    Onhan se liikennevakuutus voimassa vaikka olis maksut myöhässä, vakuutus korvaa VASTAPUOLEN vahingot, mutta, mutta, siinä on yks pikku juju, vakuutusyhtiöllä on oikeus periä vakuutusmaksu 10 kertaisena, siis kymmenkertaisena plus vahinko summa vakuutuksen haltijalta. Jos joku kuvittelee että voi jättää vak. maksut maksamatta ja silti saada vakuutuksesta jotain hyötyä vahingon sattuessa ei taida olla ihan täysin valoin liikkeellä.
    Jos se olis noin helppoa niin miksi ihmeessä kenenkään kannattais vakuutuksia pitää?????? ja miten vak. yhtiöitä edes olis olemassa, ei ainakaan liiketaloudellisista syistä kuten niillä uskoakseni on tarkoitus.
     

Kerro tästä muillekin!