Tappiolasta kuuluu kummia!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Pertti K, 8.4.2005.

  1. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Liittyy tuohon: http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic.php?t=49559 (Inhoja ihmisiä liikkeellä Jyväskylässä)

    Vahinkotarkastaja kävi tänään katsomassa Oldsin, määritteli korvaukset (mielestäni kaikki OK) ja totesi vielä, että olipa hyvä ettei auton ovet olleet lukossa, ettei tullut enempää vahinkoa. Aika maalaamoon sovittuna jo ensi viikolle. Soitteli tarkastaja kohta perään, että Tapiolasta ei ole annettu laskutuslupaa, jotain epäselvää korvauksessa.

    Nooh soittelemaan Tapiolaan että mikä mättää. Puolen tunnin "Kaikki asikaspalvelijamme ovat varattuja..." kuuntelun jälkeen saan kuulla seuraavaa: Koska auto on seisonnassa, vain palo- ja varkausvakuutus ovat voimassa, joten naarmuja ym. ei korvata. Ja koska auto on ollut lukitsematta säilytystilassa, jonne muilla vuokralaisilla on avaimet, ei myöskään varastettuja tavaroita korvata.

    Joskus asiaa tiedustellessani sanottiin, että murtojäljet tulee löytyä joko säilytystilan ovesta (nyt on menty kahden oven läpi) tai autosta. Eipä tietenkään tullut otettua kirjallisena.

    Jos tosiaankin kiinteistön palovakuutuksessa on maininta etteivät autojen ovet saa olla lukittuna (en ole omin silmin nähnyt, mutta olen antanut itselleni kertoa), niin ainoa tapa, millä kaikki vakuutukset saa voimaan on ilmeisesti seuraava: Auto pihalle, ovet lukkoon, ei saa laittaa seisontaan.

    Nyt alkaa hiljastakin miestä kohta v*tuttamaan! Enempi kuin rosmoilta, tekisi mieli tervata sanonkomämitkä Tapiolan ukoilta ja miksei eukoiltakin.
     
  2. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Siis ei helvetti :mad: Jos sulla on ollut siinä autossa toi palo- ja varkaus laajempana eli niin että siinä on mm. se ilkivaltajuttu (ja hirvet ja mitä niitä onkaan) niin kyllähän sen pitää korvata nuo selvästi jonkun siihen tahallaan aikaansaamat naarmut. En oo koskaan kuullutkaan etteikö noi lisävakuutukset olis täysvoimasina voimassa vaikka auto oliskin seisonnassa eli sillähän stopataan vaan liikennevakuutus seisonnan ajaks ja muut eli ne tuon lisävakuutuksen maksutkin juoksee koko ajan (eiks noi yleensä kulje nimellä autovakuutus , myös ihan täyskaskokin eli niitä on sit eri laajuisia). Näin mulla on ainakin joskus ollut eli liikennevakuutus stoppin seisonnan ajaks mut muut vakuutukset jatkaa olemassaoloaan.
    Ja toi että auto on ollut lukitussa tallissa pitäis riittää lukitsemishommaan, eritoten kun monissa talleissa tosiaan vakuutusyhtiöiden omat säännöt määrää että autot pitäis olla lukitsematta jotta ne saadaan hätätilanteessa pihalle.
    Tais tulla taas Karpolle asiaa tai ainakin paikalliselle kuluttajansuoja-asiamiehelle. Tuolta numerosta pitäis löytyä Jyväskylän kuluttajaneuvoja:(014) 624 831,624 871, 624 832 ja http://www.kuluttajavirasto.fi -sivuillaha löytyy sit lisää asiaa. Ei kun barrikaadeille vaan 8)
     
  3. Siis tota ne aina yrittää. Ei niissä ehdoissa lue, että auton ovet pitäisi olla lukittuna, vaan että omaisuutta tulee säilyttää huolellisesti. Jos auto on kehden lukitun oven takana , niin sitä on säilytetty huolellisesti , vaikka ovat olisivatkin auki, sillä kiitos ulko-ovien lukkojen asiattomien pääsy auton luo on riittävän hyvin estetty. Kyllä ne murtojäljet siellä ulko-ovissa riittävät. Eiku valittamaan, niin johan lutviutuu.

    Itse sain korvauksen multa varastetusta läppäristä Hesan keskustassa, kun valitin. Aluksi päätöksen mukaan eivät korvanneet. Kun osoitin, että olin säilyttänyt omaisuuttani täyttäen huolellisuus vaateet, niin korvasivat.

    Tosin kun korvaus tuli, niin seuraavana päivänä soitti poliisi, joka oli löytänyt läppärini jonkun kotietsinnän yhteydessä.. No läppis meni sitten vakuutusyhtiölle ihan suosiolla, sillä olisin joutunut venaamaan sitä läppistäni esitutkinnan ajan...
     
  4. Vemppu

    Vemppu 1st gear

    Ei liity vahinkoihin tms mutta mulla taas Tapiola ei suostunut kerryttämään bonuksia kahteen autoon yhtäaikaa. Ja minä pöhlö uskoin että noin olisi ok. :mad:

    Onneksi sitten kun vaihdoin muuten yhtiötä niin tuokin selvisi :-D Mutta ehdin "menettää" parin vuoden bonus-kertymät, kele.
     
  5. Vani76

    Vani76 Gearhead

    Multa vietiin P:mäen keikassa työkaluja ja kesärenkaat, niin If korvasi kyllä vaikka autonovet eivät olleet lukossa (ei ole kyllä oviakaan autossa) mutta ottivat korotetun omavastuuosuuden suojelusäännön laiminlyöntiin vedoten. Renkaat ja työkalut menivät eri vakuutuksesta, mutta vain yksi omavastuu.
     
  6. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Mulla siis P:mäeltä vietiin irrallaan kimppatallissa olleet renkaat+vanteet + äänenvaimentimet + käyttöauton renkaat+vanteet eikä mitään ongelmia korvausten kanssa ollut, käyttöautossa Tapiolan osakasko ja harrasteautossa harrasteauton täyskasko. Talli oli lukittuna, varkaat tuli seinän läpi ja poliisien tutkintapöytäkirjan perusteella korvausasiat sujui ongelmitta, vahinkoilmoitus Tapiolaan puhelimitse/faxilla ja korvauksista sopiminen Suuomen Vahinkotarkastuksen Jyväskylän konttorin kanssa puhelimitse. Käyttöauton sekä harrastaeuton vakuutuksista meni normaali 151 euron omavastuu kummastakin.
     
  7. bandit_1

    bandit_1 Gearhead

    tää on just tätä, tappiolan täti tarjos mullekin aikanaan harrasteajoneuvovakuutusta, itse olis muistaakseni voinu määritellä ajoneuvolle arvon (milläs muuten määrittelet?). vakuutusyhtiö on kuin työnantaja, lupaa ummet, lammet vaikka mitään ei tule kuitenkaan pitämään. harmittaa vaan toi turha vaivannäkö valituksineen, siis pertti k : nkin puolesta, ihankuin vahinkoilmoituksessa ei olis tarpeeksi tekemistä, ...kele. TURHA PAPERINPYÖRITTÄMINEN POIS, pitäskö omasta työstä ja paperinpyörittelystä laskuttaa vakuutusyhtötä !
     
  8. 5EISKA

    5EISKA 1st gear

    muistakaa aina kun neuvottelette kenen kanssa hyvänsä vakuutusvirkailijan/tarkastajan yms. niin pyytäkää hänen nimensä ilmoittaen että kirjoitat sen ylös niin alkaa virkailijasta tuntumaan että hän on enemmän henkilökohtaisesti vastuussa asiasta ja jos ongelmia muista pyytää vielä esimiehen nimi niin todella alkaa tapahtua nim. kokemusta on :)
     
  9. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Jos hommassa on jotain pielessä, joo. Mutta jos homma kulkee vakuutusehtojen mukaan, niin ei. Lukekaa ne vakuutusehdot kun otatte vakuutusta ja koettakaa ymmärtää ne. Jos autossa on hirvi ja varkausvakuutus jota ei makseta seisonnan ajalta, niin ei se ole voimassakaan. Jos taas maksetaan, niin sitten pitäis olla. Ite oon saanut joskus tollasen vahingon lyötyä kotivakuutuksen piikkiin, kun varastona toimineeseen autoon oli murtauduttu ja sieltä viety koti-irtaimistoa. Siitäkin tuli ensin kieltävä päätös, kun niiden mielestä ei ruiskun säätöyksiköt kuuluneet koti-irtaimistoon. Lähetin sinne valituksen, että mun koti-irtaimistoon moiset kuuluu, ja käsittääkseni oon oman kotini vakuuttanut. Ja läpi meni.
     
  10. chad666

    chad666 3rd gear

    Niin, se tapiolahan on asiakkaiden omistma vakutusyhtiö.
    Mutta pitää ne huolta siitä ettei omistajien edut mene yhtiön etujen eteen.
    Itsellä murtauduttiin varastoon josta vietiin harrasteauton soitin (irroitettu etupaneli ja vaihtaja autosta, jotta ei kiinnostaisi ohikulkijoita).
    No niin ja sittenhän on kotivakuutus ja autossa varkausvakuutus. Ei kuulemma tarvinnut korvata kun ei ollut autossa kiinni, eikä kotivakuutus korvaa autonosia. Siinä sitten selittämään että yritin varkauksia estää..

    No johonkin semmoiseen ilmaiseen vakuutusasioita käsittelevään tahoon otin yhteyttä (vissiin tuli siinä kielteisen päätöksen mukana yhteystiedot) ja pistin hieman valitusta kehiin. Ei siinä kestänyt kun sen verran että kolmas taho ehti kysellä hieman papereita tapiolalta niin eiköhän sieltä yhtiön edustja soittanut ja kysynyt, että paljos rahaa haluat siitä rammarista vai haluatko uuden (ja ennen tätä olin yrittänyt yksin lähetellä postia tapiolalle).

    :argue:
     
  11. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Nojoo, tämä oli vasta ensimmäinen puhelimessa kuultu kommetti ja taatusti yritän muutosta saada aikaiseksi, kunhan viralliset paperit saapuvat. Mutta jos ei korvauksia heru, loppuu turhien vakuutusten maksu tähän paikkaan. Ja pakolliset liikennevakuutuksetkin (4 kpl) siirtyy ihan johonkin muuhun yhtiöön, nimittäin halvempiakin on - olen vain erheellisesti luullut, että Tapiolasta saa asialliset korvaukset mukisematta. PRKL!!!

    Kiitokset kommenteista, helpotti jo vähän. "Taisi tulla Karpolle asiaa" :lol: Elä muuta virka BBC!
     
  12. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Ai niin! Onneksi on oikeusturvavakuutus Tapiolassa, joten voin lähteä hakeman oikeutta itselleni oikeusteitse ja Tapiola maksaa viulut.

    Jaa mutta! Vaimolla on avaimet meidän kämpään, vakuutus ei varmaan korvaa ;-)
     
  13. Käkö

    Käkö Gearhead

    Auton arvo määritellään Tapiolassa niin että pyydät Ko. yhtiön tarkastajien katsomaan autoasi tai viet sen näytille, ja jos kuulut johonkin merkkikerhoon niin pyydät sieltä myös lausunnon autosi kunnosta.
    Hintahaarukka löytyy varmasti mikä miellyttää molempia.
    Jonka jälkeen teet sen vakuutuksen ja autosi arvon mukaan ja kellään ei enään ole siihen sanomista vahingon sattuessa...
    Jos autosi arvo laskee tai nousee niin kannattaa käydä vastaavasti nostamassa tai laskemassa vakuutussummaa.
    Tää ei oo vaikeeta ellet halua tehdä siitä vaikeeta...
    Pertti K:eek:on tapaukseen on vaikee ottaa kantaa muuten kuin jos hänellä olisi ollut harrasteajoneuvovakuutus niin tätäkään topiccia ei olisi tarvinnut tehdä...
    Lukemani perusteella ei pitäisi Pertti K:eek:olla olla mitään vaikeuksia ko.yhtiön kanssa...
     
  14. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Juu, minulla on autossa museoajoneuvon liikennevakuutus ja harrasteajoneuvon täyskasko. Ajoneuvon arvo on määritelty etukäteen. Eipä pitäisi minustakaan olla vaikeuksia...
     
  15. bandit_1

    bandit_1 Gearhead

    näinhän se sitten taisikin olla :odroll:
    no kyllähän auton arvosta saa oman mielipiteensä sanoa; eli korvaamaton :lol: :rotfl:
     
  16. Käkö

    Käkö Gearhead

    Mä luulen et ne maksaa kyllä sulle kaiken ennenkuin alkavat riitelemään, sulla on vakuutukset ollu kunnossa lukeman perusteella joten fyrkkaa tulee, ja jos ei tule niin saat enemmän fyrkkaa ku riitautat tapauksen ja just ennen käräjäoikeutta homma on selvä...
     
  17. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Dodii, paperit tuli, tässä sisältö lyhykäisyydessään [hakasuluissa omia kommentteja]. Taustaa lyhykäisesti: kimppatalliin murtauduttu kahden oven läpi, auton ovet ei lukossa, viety soitin autosta, naarmutettu konepelti. Skannattu, joten ääkköset puuttuu.

    ===========================================

    AUTONNE NHI-26 VAURIOITUMINEN JA SIIHEN KOHDISTUNUT VARKAUS JYVASKYLASSA 30.03 - 31.03.05 VALISENA AIKANA
    Haette korvausta henkiloauton NHI-26 vaurioista korvattavaksi autovakuutuksestanne.

    Ratkaisu

    Korvauksia ei makseta, koska ei ole naytetty, etta vahingon syyna olisi ollut lukittuun ajoneuvoon kohdistunut varkaus ja koska auto on ilmoitettu seisomaan, ei myoskaan auton vaurioita korvata kolarointivakuutuksesta [entäs ilkivaltavakuutuksesta?].

    Tapahtumatiedot

    Esitutkintapoytakirjan ilmiotusosan 6160/R/11959/05 mukaan [osoite sensuroitu] liikekiinteiston alakerrassa sijaitseviin autokorjaamohalleihin oli murtauduttu [kaksi ovea murrettu, että on päästy meidän talliin] ja anastettu autotarvikkeita ja vaurioitettu autoja.

    Vakuutusehdot

    Kolarointivakuutuksesta korvataan esinevahinko, joka on valittomasti aiheutunut iskusta, tormayksesta, putoamisesta tai muusta vakuutuskohdetta akillisesti ja ulkoapain vahingoittaneesta syysta (autovakuutusehdot 4.3.1).
    Varkausvakuutuksesta korvataan muun ohessa luvattomasta kaytosta aiheutunut vahinko, jos ajoneuvo on ollut lukittu (autovakuutusehdot 4.7.1).
    Kolarointivakuutuksen maksusta annetaan hyvitysta seisonta-ajalta, jos ajoneuvo on poissa liikenteesta yhtajaksoisesti 30 paivaa.
    Kolarointi-, keskeytys- ja autopalveluvakuutusta lukuunottamatta muut vakuutukset ovat voimassa myos ilmoitettuna liikenteesta poissaolo-aikana (autovakuutusehdot 7).

    Perustelut

    Vakuutussopimuksessa kuvataan ne tapahtumat, joiden perusteella korvausta maksetaan. Vakuutuksesta korvataan vain sellainen vahinko, joka on aiheutunut sellaisesta syysta, jonka vakuutus kattaa.
    Voimassa olevan oikeuden mukaan korvauksen hakija on velvollinen nayttamaan, etta vahinko on aiheutunut tallaisesta syysta eika muulla tavalla [Mites tämä tapahtuu, vinkkejä otetaan vastaan, pitääkö olla valokuva rosmoista naarmuttamassa konepeltiä? Jaa mutta kuviahan on helppo manipuloida ja mistäs tietää että kuvassa on just ne rosmot eikä jotain minun kavereita?].
    Auto on ilmoitettu seisomaan vakuutusosastoltamme saamamme tiedon mukaan ajalle 18.02.05-31.10.05.
    Koska kolarointivakuutus ei ole voimassa seisonta-ajalla, emme korvaa autonne konepellin naarmuja ja autonne vasemman etukulman lommoja autovakuutuksestanne.
    Koska ei ole saatu nayttoa, etta autonne olisi ollut lukittu, kun siihen kohdistui varkaus, emme voi korvata anastettua soitinta varkausvakuutuksesta.
    Jos olette tyytymaton paatokseen, voitte hakea siihen muutosta kaantopuolella olevien ohjeiden mukaan [vakuutuslautakunta, kuluttajavalituslautakunta tai käräjäoikeus].

    Kohteliaimmin

    KESKINAINEN VAKUUTUSYHTIO TAPIOLA
    Moottoriajoneuvovakuutuspalvelut

    Kirsi Kaski Korvauskasittelija Puh. no (09) *** ** **

    ==================================

    Jos tuli jotain, mitä täällä ei suvaita, niin ylläpito on ystävällinen ja poistaa ylimääräiset.
     
  18. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Tuossahan ei mainittu lainkaan ilkivaltavakuutuksesta, minusta naarmujen olisi pitänyt loogisesti mennä sen piiriin eikä kolarointivakuutukseen... kummallista säätöä?

    Mun tapauksessa ei ollut mitään tuollaista, soitin vaan Tapiolaan, että näin on käynyt (eli 2 x renkaat vanteineen + äänenvaimentimet varastettu) ja sen jälkeen korvauskäsittelijä sanoi pyytävänsä rikosilmoituksen poliisilta ja kertoi, että osakaskolla vakuutetun käyttöauton osalta ei tarvitse täyttää vahinkoilmoitusta vaan asia on puhelinsoitolla selvä, mutta harrasteauton täyskaskolla vakuutetun auton osalta pitää täyttää vahinkoilmoitus. Käyttiksen osalta vahinkotarkastaja soittikin heti seuraavana päivänä ja sovimme puhelimessa korvaussumman talvirenkaiden ja vanteiden osalta. Myöhemmin täytin harrasteauton vahinkoilmoituksen ja faksasin sen sekä oman A4 mittaisen selvitykseni varastetuista vanteista, renkaista ja äänenvaimentajista sekä niiden arvosta samalle korvauskäsittelijälle (ei ollut sama henkilö kuin PerttiK:n tapauksessa), joka välitti asian eteenpäin vahinkotarkastajalle. Vahinkotarkastaja soitti jonkin ajan kuluttua (pari kuukautta tosin..) ja sovimme puhelimessa korvaussummat erikoisvanteille, renkaille sekä äänenvaimentimille.

    Talli oli siis lukittu, sisään oli tultu väliseinän läpi ja tavarat vietiin tallista, ei auton alta tai sen sisältä.
     
  19. Timmo

    Timmo 1st gear

    Öh siis tuon mukaan pitää aina todistaa että ilkivalta on tapahtunut ilkivallantekijän toimesta? Ja miten kolarointivakuutus (liikennevakuutus) liittyy mitenkään siihen jos joku potkii autoa?

    Tuon mukaan vahinkoa ei korvata autovakuutuksesta (kasko) koska liikennevakuutus ei ole voimassa. Ja silti tuossa lukee että muut vakuutukset ovat voimassa lukuunottamatta noita mainittuja, ilkivaltaa ei lie ole mainittu?

    Ja kyllä jos kahden oven läpi on tultu niin maalaisjärki sanoo että lukittuhan se on, vaikka auto ei olisikaan (eikä ole järkeäkään, tulipalot yms).

    Mulla on vakuutus ko. puljussa mutta näyttää siltä että menettävät asiakkaan. Pidähän kärryllä meitä kuinka asia etenee.
     

  20. Joo toi on juuri sitä tyypillistä juristeriapaskaa, jolla yrittävät luistaa korvauksista.

    Oliko sinulla ilkivalta vakuutus? Jos oli viittaa vastineessasi siihen ja ilmoita, ettei murron yhteydessä tapahtuva ilkivalta konepellinnaarmuttamisiseen ole eikä voi olla "kolari" ja vahinko on korvattava ilkivaltavakuutuksesta. Mainitse vielä, että vakuutuskäsitelijän jauhaminen "kolarivahingosta " tässä yhteydessä on mitä ilmeisimmin vain keinotekoinen yritys laistaa laittomasti korvausvastuusta, sillä kokeneen käsittelijän on ymmärrettävä asiayhteydestä , että kyse ei ole ollut kolarivahingosta, eikä auto ole liikkunut, vaan varas on sitä ilkivaltaa suoritaessaan naarmuttanut.

    Ilmoita, että paloturvallisuussyistä autojen ovet on pidettävä auki, jotta mahdollisen palon yhteydessä ne on mahdollista siirtää. Huomauta, ettei vakuutusehdot vadi auton ovien lukitsemista lukitussa tilassa säilytettäessä, vaan vaativat vain huolellisuutta omaisuuden säilyttämisessä. Kaksi lukittua ovea, jotka on avattu murtamalla poliisiraportinkin perusteella kertovat auton olleen huolellisesti suojattu, kuten varkausvakuutuksen ehdoissa vaaditaan. Se että käsittelijä keinotekoisesti ohittaa sen tiedossaan olleen tosiseikan, että murtovarkaan on pitänyt tosiasiallisten tosiseikkojen valossa murtaa kaksi lukittua ovea osoittaa vain sen, että yhtiö yrittää välttyä sopimuksen mukaisesta korvausvelvollisuudestaan keinotekoisin tekosyin.

    Vakuutus yhtiön tulee muistaa mitä petollisesta viettelyksestä säädetään laissa koskee myös vakuutusyhtiötä sen tulkitessa korvaustapahtumaa. tahallinen vääristely (Kolarivakuutus), vaikka kyse on mitä imeisimmin ilkivallanteosta, eikä kolarista ja auton säilytystilan kaksinkertaisen lukituksen tahallinen huomioimattomuus , vaikka ne olivat käsitelijän tiedossa voivat johtaa käsittelijän ja yhtiön myös muihin oikeudellisiin seuraamuksiin.

    Mainitse vielä, että olet tuonut asian esille tänne harrastajapalstalle ja pistä linkki keskusteluthrediin. Ovat kääpiöaivoisia , jos eivät ymmärrä kuinka tämä negatiivinen julkisuus vaikuttaa yhtiön vakuutusmyyntiin.

    Sillä selkeäähän oikeudessa tulee olemaan se, että ei sitä konepellin varkauden yhteydessä syntynyttä ilkivaltanaarmua korvata kolarivakuutuksesta, sillä kyse ei ole kolarista, vaan seisontavakuutuksen aikana voimassa olevan ilkivaltavakuutuksen piirissä olevasta ilkivallasta.

    Ja samoin auton ovien lukitamisella ei voi tässä tapauksessa olla väliä, jos auto on ollut kahden lukitun oven suujaama ja autoon on päästy käsiksi vain murtamalla nuo kaksi ovea.

    Jos eivät idiootit ko. yhtiössä taivu, nin vie käräjille. Tosin ensin vie asia kuluttajansuojaviranomaisille, siellä sinulle ei voi aiheutua mitään kuluja.
     

Kerro tästä muillekin!