0.9 ampeeria menee "jonnekin"

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja jontsa, 25.10.2004.

  1. jontsa

    jontsa Gearhead

    Taas tymä kysymys mutta eikös sellaisiin ole helpompi vastata ;)

    Kun -70 skylarkissa käännän virta-avaimen pohjaan asti vastapäivään, akku tyhjenee koko ajan 0.9 ampeerin edestä vaikka mikään sähkölaite ei ole päällä. Tiedän että tämän tarkoitus on sallia sähkölaitteiden käyttö ilman virta-avainta mutta onko normaalia että virtaa kuluu kaiken aikaa ilman että mikään laite on päällä? Täytyyhän sen virran jonnekin mennä ja olen kokeillut ottaa sulakkeita ja johtoja irti mutta ei auta. Missään ei pala valo, radio ei ole kytketty eikä sähkö tule savunakaan ulos :)
    Avain Lock-asennossa kaikki on ok eli akku ei tyhjene.
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    pyörisikö lämppärin tuuletin hitaasti?
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Onko radion sulake ollut irti? Yks mahdollisuus on jos radio on kytketty "väärin". Nyt se ei muista mitään, mutta siinä on muistitoiminto joka kytkeytyy kun laittaa virrat päälle eli tässä tapauksessa virrat "radioasentoon". Kello ja/tai asemapaikkojen muisti syö pikkusen. Jos radio, olettaen, että se on joku uudempi malli, olisi oikein kytketty, se syö virtaa myös off-asennossa sen muistin takia.
     
  4. Blower Camino

    Blower Camino Gearhead

    Chevyissä ainakin lämppäri pyörii tollon hitaasti eli vois olla se hyvinkin. Sähkönen bensapumppu ? takaluukun jumittunut valokatkasija ei kyl tuu noin isolla kulutuksella kyseesee ellei oo joku mega lamppu =)
     
  5. blazoffer

    blazoffer 3rd gear

    30mA pidetään maximina noissa soittimien muistitoiminnoissa. Kyllä tuo on jokin muu, ellei soitin ole räsä.

    Toi tuulettimen "vuotaminen" kävi myös mielessä.
     
  6. jontsa

    jontsa Gearhead

    Grammari on niin vanha että siinä tuskin on mitään muistiominaisuuksia ja kaikki sulakkeita on mielestäni kokeiltu. Takaluukun lamppu on kanssa tarkistettu. Täytyy tarkistaa tuo tuuletin jos se on mahdollista että se pyörii niin hiljaa ettei sitä olisi huomannut.
     
  7. puusilmä

    puusilmä Gearhead

    Kaverilla akku purkaantui laturin kautta parkissa, en nyt muista mistä se johtui. Ja se teki kyllä sitä vaikkei avain ollut virtalukossa.
     
  8. Nova400

    Nova400 Gearhead

    Vähän vanhemmissa geeämmissä oli tuolle acc/radioasennolle merkkinä erittäin himmeästi palava laturin merkkivalo. Homma toimi niin, että vastusjohdon kautta syötettiin jännitettä laturin merkkivalon laturin puoleiseen napaan. En koskaan tarkistanut, millaisia virtoja tuo otti. Mutta jos Buickissa ei mikään valo pala ollenkaan, niin tästä ei liene kysymys. Tämmönen oli ainakin '67 Bel Airissa ja '65 ChevyII:ssa.
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Siis kun käännät virrat päälle, eli yhtä pykälää vaille starttaus..-> ajoasento ??? Puolan kelaan periaatteessa voisi indusoitua 0,9 A kokeile sitä.
     
  10. jontsa

    jontsa Gearhead

    Ei vaan juuri toisinpäin eli avain käännetään vastapäivään pohjaan asti (kts manuaali) jolloin jokin mysteerinin osa X kuluttaa virtaa.

    Laturi tarkistettiin ensimmäisten joukossa ja virran ei pitäisi purkautua sen kautta. Kun taas tällä viikolla pääsen auton pariin täytyy tarkistaa tuo tuuletin ja Nova400 ehdottama merkkivalo vaikka en kyllä nähnyt mitään valoja kojelaudan alla kykkiessäni.
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mun mielestä se on se tuuletin, pyörii hiljaa ja melko äänettömästi.
     
  12. blazoffer

    blazoffer 3rd gear

    Voihan se olla että se tuuletin ei varsinaisesti pyörikkään - esim. vanha ja väsynyt - vaikka yrittääkin ja kuluttaa siksi huomaamatta.

    Startin kenttä aavistuksen maissa?
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    Lämpö ja bensamittarit vie jotakin nekin. Eikös ne aktivoidu myös tuossa ACC asennossa?
     

Kerro tästä muillekin!