12V -> 24V DC/DC muunnin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja mukko, 12.7.2019.

 1. mukko

  mukko 2nd gear

  Mistä tähän hätään (ts. siis Suomesta, Kiinanpojalta saa mutta Vanissa tarve tulevalle viikolle) moisen jännitteen nostajan? Virtaa ei tarvi kestää kuin 1-2A max joten en näe järkeä ostaa satasen kampetta mitä äkkiseltään tuli vain vastaan.

  Vinkkejä? Paikallinen SP Elektroniikka avaa ovensa vasta maanantaina, muita ei edes Oulun lähialueelta tule mieleen....
  24->12 oiskin paljo helpompaa :rotfl:

  IKEAn halpamallin LEDvalot kun olikin nykyään 24V eikä 12V kun jokunen vuosi sitten, ja ei käynyt mielessä edes tarkastaa asiaa kaupassa... Itse lampuissa on vastukset jne mutta helpoimmalla pääsisi 12->24 nostolla kuin modata kahdeksan lamppua erikseen vs syöttää koko valopiiriä nostajalla.
   
 2. jorkkeri72

  jorkkeri72 3rd gear

  osta pikku invertteri ja siihen 24v muuntaja;)
   
 3. caprice305

  caprice305 Double Gearhead

  Ja kyseessä diesel vani tupla akuilla?
   
 4. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Voi olla ettei kovin helpolla löydy hakkuria ihan mitättömällä hinnalla

  Ite ehkä tossa tilanteessa lähtisin sellaisella viritelmällä, et moottoripyörän akku jonka miinusnapa lampulle tarkoitettuun plussaan ja motoakusta siten lampuille plussansa

  Katkaisijaan kaveriksi vaihtava rele jolla syötetään plussaa motoakun plussaan, eli valot sammuksissa akkulatautuu, mutta valot ei jaksa palaa, jos valot kiiluu rele katkaisemaan niiden virta kun valot on katkaisijasta pois päältä


  Nopein asennelma on vaan laittaa se motoakku siihen lamppujen virtajohdon väliin ja muistaa latailla tarvittaessa

  Niijjo sitähän ei tartte muistuttaa et sulakkeet pitää olla johdoissa ja mieluusti siinä päässä johtoa josta se virta tulee
   
 5. urho3

  urho3 Gearhead

  Yks vaihtoehto on että laittaa sitä moottoripyörän akkua lataamaan lamppujen alle aurinkopaneelin. Ehkä helpompi toteuttaa kuin vaihtaa ne lamput 12v lampuiksi.
   
 6. -tl-

  -tl- Gearhead

  Yks vaihtoehto on kokeilla että toimiiko nuo valot 12v jännitteellä... sillä usein noissa ledeissä on aika laaja skaala millä ne toimii.
   
  caprice305 ja Jussi289 tykkäävät tästä.
 7. mukko

  mukko 2nd gear

  Kokeiltu jo ekana, ei pelaa.
  Ja purin yhden valon jo atomeiksi, ei onnistu vastusten ohittelukaan järkevästi jokaisen spotin piirilevyltä.

  Bensa, sinkku akulla. Tieten kun on tulossa myös vapaa-ajanakku niin tuo onnistuisi mutta koska haluan kaikki valo/usb-paikat/jääkaappi jne toimivan vain vapaa-ajanakulla niin ei ole vaihtoehto (koska automaattinen erotusrele + enkä luota itseeni saati penskoihin sen suhteen että ajoakku ei olisi tyhjä kun pitää käyntiin saada :D)

  Helpoin vaihtoehto on nuo kiinanpojan 10€ kustantavat 12->24v mutta myykö näitä kukaan kotimaassa?
  Jos virran tarve olisi kymmeniä amppeereita niin kaksi akkua olisi helppo ratkaisu, mutta kun tarve yhden amppeerin luokkaa niin siihen kelpaa vaikka tälläinen jos jostain kotimaasta tälläisen saisi:
  https://www.dx.com/p/ly-kree-dc-dc-...p-module-power-converter-2030698#.XSmTXrdOQ0M
   
 8. caprice305

  caprice305 Double Gearhead

  Jos sulla ei vielä ole niitä akkuja, niin paljonko tulee hinnassa eroa, jos ostatkin 2 pienempää akkua? Nehän ei tarvii enään olla starttaukseen sopivat, meinaten että eikö virrankulutus ole pienempää jos kaikki on 24v, jos meinaat jääkaappia laittaa?
   
 9. Turbiini

  Turbiini Gearhead

 10. f34

  f34 Double Gearhead

  Eikös helpoin ja halvin heittää ikean halpamalli roskiin ja ostaa ledit oikealla jännitteellä.
   
 11. mukko

  mukko 2nd gear

  On Waecon liikuteltava kompurapakastin/jääkaappi ollu jo jokusen vuoden ja se ei muistaakseni syö kuin 12V tai sit adapterilla 230V vaihtojännitettä.
  Muuten fiksu idea, tuolle kun maistuu virta 12v järjestelmässä ihan kivasti.
  Tieten, oishan nuita ei-agm akkuja muutama tuossa. Kytkee pelkät valot vain 24v.

  Kun asuu hevonperseessä ja noi on todistetusti ollu hyviä (edellisessä prokkiksessa) siis samanlaiset mutta ne oli 12V sillon vuosia sit. Mitälie ledspotteja, en kämppääni moisilla valaisis mutta auton katossa pelaa ihan jees.

  Jos ei tähän hätään löydy järkevää ratkaisua kotimaasta niin pitänee ekalla reisulla valojen antaa olla ja tilata itämaantietäjiltä tuo.
   
 12. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  mukko tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!