1939 autonäyttelyn luettelo skannattu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja debner, 10.12.2014.

  1. debner

    debner Gearhead

  2. Holley

    Holley Gearhead

    Upea veto Debner! Kerrankin saa jotain haalittua ilmaiseksi, ihmeellinen on netti ja avuliaat ihmiset.
    Automobile Revue -kirjaa kun ei ole vuodelta 1939 eikä oikein mitään vuosikertatyyppisiä yksittäisiä teoksia, tällainen monipuolinen aikalaisteos on kyllä ehdoton lisä kirjahyllyyn - vaikka nyt sitten A4-laserprintattuina kopioina. Onhan noita erilaisia maa- ja merkkikohtaisia historiikkeja, mutta tämä on eri asia. Kiitos!

    Tuota kun vähän tutkaili, suhteellisen monipuolinen kattaus autojahan tuossa on tällaiseen pieneen maatalousvetoiseen maahan. Toisaalta ei-nyt-sentään-kaikkea; jotain ranskalais-ökymerkkiä Delahayea siellä ei ole ja samoin englantilaisista SS/Jaguar tai vastaavat suhteellisen kalliit brittimerkit puuttuivat.

    Minä olen kiitollinen tästä skannauksesta, mutta mitenkähän tekijänoikeudet yleensäkin näissä menevät? Jos joku skannaa TM-lehdestä vuodelta 1955 jutun ja laittaa sen näin, voiko siitä seurata käräjäreissua?
     
  3. GRA-55

    GRA-55 1st gear

    Hieno homma. Kevyttä iltalukemista 8)

    Minusta tekijänoikeus on vanhentunut tässä luettelossa jo vuonna '54 luettelosuojalain perusteella, mutta voin toki olla väärässä ja voihan tuon joku tulkita taiteelliseksi teokseksi.
     
  4. debner

    debner Gearhead

    Varovainen kannattaa olla kopiontien kanssa ja ainakaan tulonhankkimismielessä tehtyjä teoksia ei kovinkaan laajasti kannata kopioida, tosin 50 vuoden raja taitaa antaa joitakin helpotuksia
    http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/tekoik/all.html

    Käräjöintireissu voi olla lähinnä silloin jos alkaa myydä toisten tekemää tai haittaa ilmaisjakelulla toisen myyntiä.

    Lehden kopiointi ainakin osittainen ja lähde hyvin mainittuna voi joskus olla jopa vain mainosta lehdelle. Mutta kopioija yksin joutuu mahdollisen vastuun kantamaan.

    Näillä riskeillä luettelo luettavaksi :)
     
  5. Holley

    Holley Gearhead

    Tuskin-ikinä-toteutan -ajatus ollut vaan käyttää esim. tätä luetteloa ja muutamaa muuta hakuteosta ja muodostaa tätäkin laajempi tuon vuoden autoja koskeva teos, askarrella jonkinsortin autokirja siis. Saahan sitä haaveilla ja kuten sanottua, olisi ainakin lajissaan harvinaisempi kuin joku "50-luvun amerikkalaiset autot" tai "60-luvun urheiluautot" -tyyppiset teokset.
    Tekijäoikeushommaa mietin, jos rakennan oikeasti GM:n B-Bodyista '77-'90 jonkinlaisen koeajokirjan Brooklands-kirjojen tapaan edes sähköisenä ja jakelen sitä ihmisille, mutta se nyt on offtopiccia.
     

Kerro tästä muillekin!