1961 Chryslerit Suomessa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Windsor, 1.3.2004.

 1. Windsor

  Windsor Gearhead

  Jepajep, eli kiinnostais missä päin suomen maata näitä liikkuu ja kaikki korimallit, jos vaikka veljen serkulla tai naapurin kaimalla on sellainen... Itellä Windsor 2dht ja lpr:ssa myös 2dht Newport, sekä Joutsenossa 4dht Windsor...
   
 2. heikkisj

  heikkisj Gearhead

  Mikään tuonikäinen jenkkiauto ei ole yleinen mutta toisaalta -61 Chrysler ei ole kuitenkaan mikään ääriharvinainen Suomessa. Windsoreita ja Newportteja on vaikeampi eroitella toisistaan kuin muita malleja eli ne menevät ainakinminulta helposti sekaisin. Suoralta kädeltä tulee mieleen ainakin tämmöiset (värit ovat tietysti voineet vaihtua ja kai noista jokunen on livahtanut ulkomaillekin):
  - sinivihreä & punainen (Tampereella) avo-Newportit
  - punainen avo-300 (juttu kasissa)
  - punainen avo-NY (juttu kasissa)
  - vaaleansininen 4d HT NY
  - myös vaaleansininen 4d HT Newport (oli ennen Klaukkalassa)
  - valkoinen NY STW (näin Mikkelin Oldtimer runissa ainakin kymmenen vuotta sitten), sitten on tainnut olla vaaleansininenkin mutta liekö sama auto
  - ruskea Newport STW (juttu kasissa)
  - punainen Suomi-Windsor 2d HT, juttu kasissa 4/80
  - punamusta 300G HT (ex-Sauru, juttu kasissa)
  - tumma NY 2d HT?? Raumalla???
  - vaalea Windsor/Newport 4d Sedan (juttu kasissa) Mikkelin tienoilta
  - punainen NY 4d Sedan Oulusta
  - Coupeja ja Sedaneita on varmasti enemmän mutta ei muistu värejä mieleen.
  Sitten muistelen lukeneeni joskus Street & Racen 300G-jutusta että samalta jenkkipihalta olisi löytynyt muitakin kirjainmalleja mutta minulle jäi epäselväksi tulivatko nekin Suomeen.
   
 3. rebel58

  rebel58 Double Gearhead

  Musta 4d sedan suomi auto talli kaverilla sipoossa. Newport 361 ja nappiautomaatti mihin etsitään vapaakytkintä tai koko laatikkoa. Sisältä säädettevät peilit ja takalasin puhallin ym pientä mitä en ole nähny edes kaikissa tuonti New Yorkkereissa. Auto on LÖYTÖ koska se löydettiin kaatopaikalta. Ilmeisen vähän ajettu yksilö ja takapenkkikin näyttää ettei siellä ois edes pahemmin istuttu. n.25v se oli seissyt. Akku kiinni ja bensaa tankkiin ja hehheh konttorille hakee vikalistaa ja katoo mitä inssit sanoo? MENI LÄPI! Sit ajoon ja sit alkoi jarrukumeja, vesipumppu, startti ym yks kerrallaan menemään, mikä oli odotettavissakin.. Nyt käyty läpi ja hieman kuluneessa orggis maalissa auto tullaan pitämään ts sitä ei entisöidä sieluttomaksi pilalle vaan pidetään hyvää huolta siitä tollaisena "LÖYTÖNÄ" Joskus 70 alussa sitä oli joku alkanu roddaamaan ja kromaillu jarrutehostinta ym konehuoneesta mutta muuten säilyny -ja säilyy- hyvin.(?)
   
 4. rebel58

  rebel58 Double Gearhead

  Se punainen Suomi 2d ht on kuulemma entisöity ja aivan vimpan päälle kuosissa nykyään. Paraisilla pari kesää sitten oli valkoinen ja äijät puhui että se oli juuri se Suomi auto, oltii kyl nii helvetin kännis et ei iha tarkka tieto???
   
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Se "suomi" new portti, punainen 2 d, on vielä ihan 70-luvun kuosissaan Volvo penkkeineen ja alu-vanteineen ja kuulemma sellaiseksi jääkin :smile: ei entisöidä. Jututin omistajaa Pieksämäellä viime kesenä. Punainen avo G valitettavasti ollut jo Ruotsissa toissa kesästä lähtien :sad: Kotkan lähellä on entisöity hieno 4 dht New Port kaikilla herkuilla. Yksi 4d NP paloi Kiteellä muutama vuosi sitten, lienee lintta projektina.
  Mitä harvinaisuuteen tulee, niin 61 Chrysler on sikaharvinainen esim. Chevyihin verrattuna.
   
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Kouvolan suunnalla on metallisininen NY 4 DHT ja musta 2DHT 300. Haminassa puolestaan on mintunvihreä NY STW.
   
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  >tumma NY 2d HT?? Raumalla?

  Musta se on.. on harvinainen pitkänokka ja NYeriä ei enää tehty 2d Ht:nä v:sta -62 eteenpäin muutamaan vuoteen.
   
 8. Continental56

  Continental56 Gearhead

  Turussa on entisoity vaalea 61 Windsor tai Newport 2d HT. Autoa nakee silloin talloin liikenteessa kesalla.
  Ehka 5-10 vuotta sitten Kaarinassa Turun lahella liikkui tummanpunainen vastaava.
  Suomessa oli kaksi 61 avo 300G:ta, ovatko molemmat karanneet ulkomaille?

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Continental56 2004-03-01 19:05 ]</font>
   
 9. Windsor

  Windsor Gearhead

  Se punainen avo 300 karkasi Ruotsiin ja muisti himppasen pätkii, mutta Suomessa on toinenkin avo 300...
   
 10. heikkisj

  heikkisj Gearhead

  Pakko pistää linkki vaikka tämä ei Suomen Chryslereihin liitykään (onpahan ainakin Skandinaavinen historia, että Islannista):
  http://www.usabil.nu/databas/Detalj.asp?ID=27741
  Että hyvän hintaisia ovat.


  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: heikkisj 2004-03-02 09:10 ]</font>
   
 11. Windsor

  Windsor Gearhead

  No ei oo halpa ja ilmeisesti Islannissakin harrastetaan ameriikan autoilua...
   
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  Toinen avo G (valkoinen) on pääkaupunkiseudulla. Ko. vehkeen omistajalla on myös umpi G projektina.
   
 13. MOtorPARts

  MOtorPARts 1st gear

  suomessa on ollut seuraavat 1961 chryslerit :
  300 g avo 2 kpl 2d ht 2kpl

  new yorker avo 1 kpl 4d ht 3 kpl josta ainakin yksi on viety ulkomaille
  4d sedan 2 kpl stw 1kpl

  newport avo 2 kpl 2d ht 6 kpl 4d ht 3 kpl 4d sedan 1 kpl stw 1 kpl

  windsor 2d ht 2 kpl 4d sedan 1 kpl

  nämä kaikki ylläolevat ovat olleet varustettuna suomalaisilla rek.kilvillä, mutta kaikkien nyky kohtalo ei ole tiedossa.
  joten listasta puuttuu kaikki kontorilla käymättä olevat autot.
  mihin muuten joutui roadlinen newport 2d ht projekti ?
  10 vuotta sitten oli turun suunnalla myytävänä musta museorekisterissä oleva 2d ht luultavasti new yorker,onko sama auto kun raumalla
  lisäksi löytyy varmasti vielä vanhoja suomi 4d sedaneita jotka jo vuosia sitten on poistettu liikenteestä

  samanmallista 1961 desotoa löytyy 4 kpl, kilvillä, kaikki 2d ht
   
 14. Continental56

  Continental56 Gearhead

  Markku Bang ja kumppanit loysivat samasta paikasta Kaliforniasta useamman 61 300G:n kultaisella 80-luvulla, muistaakseni 8-9 kappaletta? Tasta oli myos juttua siina V-8:ssa jossa Saurun puna/musta 61 300G esiteltiin. Pari autoa taisi menna osiksi(!) avoja varten, mutta enta ne muut?

  Luulisi etta naista autoista tuli Suomeen enemman kuin ne nelja taalla mainittua? Vai ovatko nekaan kaikki tulleet tasta samasta paikasta? En paase kysymaan Bangilta itse kun olen taalla maailmalla, mutta asia kiinnostaisi kylla kovasti.
   
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  Muistan Kuopiossa muinoin 1961 Chryslerin 4dr takakontin vararengasjäljitelmällä, liekö tuo auto hengissä. Oli musta vuonna ykskaks.
   
 16. petjo

  petjo Gearhead

  Toi roadlinen projekti newport on todennäköisesti sama joka tuli projektina Hyvinkäälle n.1997-99.Siirtyi tämän jälkeen Riihimäelle, missä auto laitettiin kuntoon.Auto on väriltään vaalean keltainen ja moottorina kutitettu 440.Siisti auto kaikenkaikkiaan.Rakentaja on myynyt autonsa,mutta uusi omistajakin löytyy Riihimäeltä.Hän voi kertoa autosta lisää jos haluaa (uudella omistajalla on myös 1957 2d ht imperial).
   
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ei tuo Islanissa oleva avo G ole kallis. Tuon arvoinen auto se on. Se toinen eli musta coupe G Kouvolan seudulla olisi tulossa myyntiin. Ostakaa vaikka sijoitukseksi tai sekin menee Ruotsiin tai Norjaan ensi kesänä, hinta lienee 40:n paikkeilla. Näiden autojen arvo ei ainakaan laske. Tsekaatkaa mitä esim. Cudista maksetaan USA:ssa.
   
 18. rebel58

  rebel58 Double Gearhead

  Kuopion musta varapyörä jäljitelmällä on todennäköisesti kaverin "löytö", koska siin sellainen on. Optio mitä ei monessakaan NY eikä Saurun avo 300 ollut. Ilmeisesti siellä päin ollut uudesta asti koska siinä org paksut mustat SL-§§§ kilvet vieläkin ja ne saatiin pitää ku se katsastettiin ja rekisteröitiin pari vuotta sitten. Auton historia ois kiva tietää. Koska se pyöri Kuopiossa?
   
 19. Anonymous

  Anonymous Guest

  Hups.. Kyl Saurun avo Yorkkerissa oli varapyörä jaljitelmä takaluukku, mut 300 2d ht:ssa sitä ei ollut. Piti tarkistaa lehdistä ku muisti pätkii ja kirjoittaa tää ilman nimimerrkkiä että pysyy siinä vielä toi lähetettyjen viestien määrä lukunu mikä se on.-.
   
 20. heikkisj

  heikkisj Gearhead

  Hei, muistin tänöön että Helsingissähän oli liikenteessä jopa talvellakin ainakin vielä 80-luvulla rodattu pinkki NY 4d Sedan mustilla kilvillä.
   

Kerro tästä muillekin!