1961 Chryslerit Suomessa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Windsor, 1.3.2004.

 1. lollipopchevy

  lollipopchevy Gearhead

  Suomen -61 300G kanta taisi tuplaantua. Tulossa/tullut 2kpl 2d ht ja 1 avo.

  Eivät valitettavasti tulleet itselle.
   
 2. Silvarello

  Silvarello Gearhead

  Ai täällä oli tämmöinenkin keskustelu, enkä ainakaan kertavilkaisulla huomannut että olisin tänne kirjoitellut.
  Löytyy -61 Newport, ollut joskus vaalean sininen ja sen jälkeen kaksiväri metallihohto sininen. Tosin projekti ja tämä uhrataan kustomien alttarille: Kerran entisöity Nimim. GTX-71:n toimesta ja paloi kymmenen vuotta sitten. Tämä odottaa sitä mekalomaanista inspiraatiota... vähemmällä siitä ei sais mitään tehtyäkään... :lol:
   
 3. rebel58

  rebel58 Double Gearhead

  Paljon noita näköjään on, mutta ei liikaa. Windsor, onhan tossa tilastossasi SL-222 4 tolppa Suomi auto?
   
 4. MOtorPARts

  MOtorPARts 1st gear

  tosta olikin aikoinaan juttua, kaatis löytö :-?

  muuten noita -222 kilpisiä on kaksi kappaletta, port ja yorker molemmat 4 ovisia tolppia :D
   
  rebel58 tykkää tästä.
 5. Adventurer

  Adventurer Gearhead

  Tuon SL:n kantakortti löytyy Ylämyllyn automuseolta. Ollut siis Joensuussa erään vaneritehtaan edustusautona. Ko firma suosi muutenkin Mopareita koska aina 80-luvulle saakka niillä ajelivat.
  Minä olen kuullut ihan toisen (uskottavamman) verison tuosta kaatopaikkalegendasta :)
   
 6. Adventurer

  Adventurer Gearhead

  Se musta, aiemmin tullut G muutti Ruotisiin muutama vuosi sitten, tilalle tosin tuli F.
   
 7. rebel58

  rebel58 Double Gearhead

  Tää kaatis juttu on tosi. Tosin se vain kävi siellä kun kuljetusautoa ajava Challe sen samalla lunasti itselleen ja se sillä vieläkin on. Aikas neitseellinen auto. Vai on ollut edustusautona? Ei näytä siltä. Takapenkillä Ei varmasti ole istuttu ikinä. Neitseellinen Auto. Hey miten toi toinen 222 kilpinen Yorkkeri? Onko tuo se Lappeenrannan auto?

  Toi kaatis juttu on ihan tosi. Pientä tarkennusta. Kaveri ajoi hinausauto ja sai kauounginlta tilausmääräysen vievä kaupungille siirtynyt hylkyauto parkkihallista kaatikselle. Se veikin sen, mutta ei ottanut edes kyydistä. Ei ollut byrokraattiseti han helppo nakki, mutta sai sen kaatopaikkamaksulla itelleen. Ja tietysti siihen kuului Kaatopaikalle minkä kaupunki laskutti hinausfirmalta ja minkä tämä kuski joutui pomolleen maksamaan. Sen eka katsatus oli juhlaa, vaikka auto oli seissytlähes 30 vuotta. Seuraava katsatus vähän isompi jumppa. Tää on totta, mutta jos olet kuullut siitä "uskottovaman" tarinan, niin kerro toki.
   
 8. Windsor

  Windsor Gearhead

  Lappeenrannas on oman 2dht Windsorin lisäks, 4dht Windsor, sekä 4dht Newport mikä on ollut uudesta asti Lappeenrannassa. Toi Newport on ollut alunperin Kaukaan tehtaan edustusautona ja on seissyt n. 30 vuotta, mutta toivotaan, että sekin vielä joku päivä nähdään liikenteessä.

  Ei ollut tuota SL-rekisteristä Yorkeria tuossa miun listassa, pitänee lisätä.
   
 9. Windsor

  Windsor Gearhead

  Mitä, mitä, mitä! :eek:
  Onkos nää kaikki ajoautoja, vai toimiiko noista joku varaosalähteenä?
   
 10. lollipopchevy

  lollipopchevy Gearhead

  Kaikki 3 eriasteisia projekteja. Omistajakin lienee nykyään rekisteröitynyt tänne, joten kertokoon itse lisää...
   
 11. heikkisj

  heikkisj Gearhead

  Katselin vanhoja valokuvia ja löysin tämmöiset (ja nämä siis non vuonna 1981-82), ovatkos nämä mukana:
  - punainen New Yorker 4d Sedan, erikoistuntomerkkinä musta takapuskuri, oli muistaakseni Oulusta
  - FHRA Shown parkkipaikalla 1981 kuvattu -61 valkoinen Windsor/Newport 4d Sedan fenderskirtseillä
   
 12. Windsor

  Windsor Gearhead

  Juu, tuo punainen on ja taitaa olla toi valkoinenkin, tuollaista listan tekemistä hankaloittaa se, että monissa autoissa on kilvet tai väri vaihtunut, omakin oli joskus NOE-51 kilvillä ja valkoinen väriltään.
   
 13. Adventurer

  Adventurer Gearhead

  Edustuskäytössäpä hyvinkin. Eräs aikalainen muisti tämän ja muutaman muunkin mustan auton usein seisoneen tuntisotalla kuskeineen Joensuulaisen ravintolan edessä kun herrojen lounasneuvottelu virui illalliseksi saakka.
  Ei sitä takapenkkiä varmasti hirvesästi ole kulutettu kun matkaa oli vain 3 km :)
  Siihen aikan ei herrat itse ajelleet vaan kuski huolehti kaikesta ja se näkyi autojen kunnossa.

  Olen nähnyt saman tehtaan ex -73 Fyryn joka vieläkin lienee kuin pakasta vedetty.

  Toista 61 Chrysleriä SL rekkareilla ei pitäsi olemaan koska olen tsekannut Pohjois -Karjalan kaikki Rysyt kantakortistosta.
   
 14. jounes

  jounes Gearhead

  Aihetta sivuten olisin kysellyt takavalojen välissä olevasta pitkästä listasta, jota ei saa hyvää enää mistään. Löytyykö mistään muusta autosta samalla profiililla olevaa listaa tai edes lähellä olevaa? Joku on sanonut että jokun vanhan volkkarin helmalista kävisi tai puukylki piilofarmarin kylkilista. Onko tietoa ??? :eek:
   
 15. Windsor

  Windsor Gearhead

  Kävin ite kolmetoista vuotta takaperin hakemassa paikallisesta as-huollosta (ei ass-huolto :lol: ) tuon takalistan. On jostain vanhasta volkkarista ja vähän kapeempi profiililtaan kun orkkis. On ajanut asiansa oikein hyvin ja pitää olla todellinen asiantuntija, että jaksaa tuosta nipottaa. Siun pitää vaan ruveta tarkkailemaan erilaisia takalistoja, että mistä löytys sopivan mallinen! :rotfl:
   
 16. Windsor

  Windsor Gearhead

  Löysin Mobilistista tommosen linkin:

  http://www.supercarsca.com/7

  En päässy perille onko noi kuusykköset ryslerit suomessa, mut tuo alempi on asiallisesti patinoitunut ja ylemmässä tooosi hienot vanteet!
   
 17. Adventurer

  Adventurer Gearhead

  erään leppäjenkin sivulistassa on juuri käypäinen profiili, olisko Pontiac tai Oldsi. siis sellainen jossa ei ole sitä puukylkeä. Harmillista että ovat käyneet nyt vähiin. vielä kymmenen vuotta sitten niitä romiksilta sai.
   
 18. Windsor

  Windsor Gearhead

  Oliskohan kenenkään nurkkiin jäänyt pyörimään ylimääräistä Jiffy-Jet pissapojan säiliötä? Voisin ostaa pois kuleksimasta.
   
 19. jounes

  jounes Gearhead

  Tuollainen paikka kuin kp-usabil ruotsinmaalla myy uustuotanto-osaa. Takavalon linssejä yms. Tais siellä olla tuollaisia pissapojan säiliöitäkin.

  Ei kellään sattuisi olemaan tuulilasin yläreunan kromilistaa ja ilmanputsarin koteloa ???
   
 20. Windsor

  Windsor Gearhead

  ^Kyllä mie tuolta kp-usabil sivuiltakin noita jiffy-jettejä kattelin, mut ei ollu just oikeenlaista, olihan niitä monenlaisia.

  Miulla on tommonen tuulilasin ylälista ylimääräinen, ainut miinus siinä on se, että siitä on ajettu rekalla yli! :mad: Toi lista irtos miulta kaks kertaa, ekalla kerralla ei käyny muuta kun tuli pari pientä naarmua ja tokalla kerralla rekka täräytti yli. Ei ollu helppo löytää tota listaa, sai soitella puol suomea, mutta löyty kuitenkin suomesta.

  Toivotaan että jostain löydät, tai jos oot hyvä oikomaan, niin saat ton meitsin listan.
   

Kerro tästä muillekin!