2gen camaro max vanteen/renkaan leveys.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja CCZ28, 10.2.2012.

 1. CCZ28

  CCZ28 Gearhead

  -77 Camaron takavanteiden/renkaiden maksimi leveyttä mietiskelty., kellään kokemusta / kuvia ?

  1. Meneekö 15" vanne 10" leveänä ? 5" BS olisiko käypäsin ??
  2. Ja tuohon rengas 275/60 vai 295/50 ??
  3. Tuleeko rengas/vanne ulos liikaa vai jääkö pyörän kaaren sisälle ?? paljonko tilaa sisäpuolella runkoon tai lehtijousiin, tai mikä siellä nyt lähinnä tuleekaan..??
  4. kärsiikö alustaa madaltaa ?? yms. yms.
   
 2. max

  max Double Gearhead

  Moi!

  Katsoppas merkki ja mallikeskustelu osiosta "katujätkä"(en osaa linkittää kuvaa tähän) ja se aivan ensimmäinen kuva,niin Camarossa on 295/50/15 kumi 9 tuumasella vanteella.Off Settia en muista ulkoa.

  Camaroa on pudotettu 2 tuumaa ja sopii hyvin.10 tuumanen ei sopinut vaan se raapi liikaa lokasuojan kaareen.
   
 3. max

  max Double Gearhead

  Hankin hiljakkoin toiseen Camarooni (78) 10X15 vanteet taakse ja renkaaksi harvinaisen koon 275/55/15 Pirelli P7.Kokeilen josko ne sopisivat kun tämä auto on vakiokorkeudessaan.
   
 4. camaro70

  camaro70 1st gear

  Mulla on 70 Camarossa ympäriinsä Year Onen 17 x 9 retroversiot viisipuolaisista rally-vanteista. Backspacea 5 tuumaa. Kumit on takana 255/45/17 ja leveämpääkin mahtuisi vielä auton alle - ainakin noilla vanteilla. Renkaiden ulkohalkaisijaa voi vertaillanetistä esim.
  http://www.1010tires.com/tiresizecalculator.asp

  10-tuumaisten sopivuus on jo siinä ja siinä, offsetin kanssa pitää ainakin olla tarkkana. Kun auton alle kurkin niin 9-tuumaisilla sisäänpäin on ehkä max 1.5 tuumaa ennen kuin jouseen / iskariin osuu ja ulospäin lokasuojan kaareen on ehkä tuuman verran varaa... :eek:

  Mun jouset on jostain yearonelta tms hankitut HD-lehdet jotka pitää perän aika lailla vakiokorkeudessa, ehkä aavistuksen jopa ylhäällä. Itse ajattelin vaihtaa akselin ja lehtien väliin tuumaiset laskupalat talven aikana, eteen asensin alkutalvesta Eibachin 1" madallusjouset ja ne laski keulan juuri sopivan alas. 8)

  Good luck!
   
 5. nascarsfly

  nascarsfly 1st gear

  Itte pähkäilen juuri samoja kokoja omaan 77 camaroon, 275/50/15 varmaankin olisi varma valinta mutta meneeko 275/60/15 liian isoksi(korkeeksi), 295/50/15 olis mukava mutta millä offsetillä mahtuvat pyörimään ja meneeköhän vielä 8vanteelle? Tällä hetkellä alla 245/60/15 joten säde olisi aikalailla sama tossa 295ssa
   
 6. max

  max Double Gearhead

  Viimeksi olen nähnyt 275/50/15 Bf.Goodrichit kaverillani Kaitsulla Jyväskylässä Camaron alla,mutta ne sittemmin pöllittiin.

  En ole sittemmin nähnyt tätä em.kokoa M+S renkaana

  Kyllä 295/50/15 voi laittaa 8 tuumaselle,mutta on varmaan mutkissa jo aika nulju

  275/60/15 on hyvä karski koko kun laittaa sen vielä peltivanteelle.

  Sivukuvanto löytyy 275/60/15 kumeista merkki ja mallikeskustelu"tein sen ltse Z/28" (en osaa linkittää tätäkään kuvaa).
   
 7. CCZ28

  CCZ28 Gearhead

  Oispa hyvä kun sais tietää BS tai offset nuista molemmista.

  tuossa tutkiskelin asiaa niin 9" vanne 4,5" BS vaikuttais sopivalle ? jos nyt ymmärsin oikein tulkita tuon vannelaskurin, vertailukohtana käytin hyvin yleisen ja paljon käytetyn 8" vanteen 3,75 BS. tuossa linkki näppärään laskuriin
  http://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=h ... eR10q3mPUw

  Entäs jos 10" 5,5" BS niin onko mahdollista laittaa jotkut pitemmät pyöränpultit ja sitten jotkut "prikat" tai jotain korotus palaa väliin että sais shimmattua tarvittaessa muutaman millin vannetta ulospäin ?

  Eikö kellään ole tietoo nuista 9" tai 10" BS tai offseteistä jotka sopii/ei sovi
   
 8. max

  max Double Gearhead

  CCZ28,käyn huomenna tallilla,otan kuvia ja mittaan vanteet.Latailen huomenna tänne kuvat.

  No,tästä on kyllä ollut aikasemminkin ollut puhetta,mutta vanne pitäisi valita kulutuspinnan leveyden mukaan,jos vähänkään meinaa kaahata.Eli vanteen kokonaisleveys sama kuin kulutuspinta.

  Renkaissa on valtavia eroja.Mulla on ollut edessä BF.Goodrich ja Dunlop Z-luokituksen rengas( 245/50/15).Dunlopilla pystyi vetämään kurviin vailla järkeä,kun taas BF ei toimi kuivalla eikä märällä.
   
 9. Selli

  Selli Gearhead

  Mun kiulussa oli tällaset gummit edellisenä versiona tätä laitetta. Takana siis 295/60/15. Samat Hotsin jouset takana ku Max:in camarossa ja otti kiinni jos oli enemmän ku yksi autossa. Yksikin matkustaja tai painavampi kampe kyydissä ni rupes suhisee kaariin.Näillä paremman näkösillä oli ajettavuus lähinnä nolo. Meni ku mato kiemurtelemalla ku oikas jalan.

  http://sellin.1g.fi/kuvat/Camaro/luurista+003.jpg

  Ja tää uudempi on sitte 275/40/17" eikä ota ollenkaan kiinni. Ja kulkee suoraan kovaakin ajettaessa.

  http://sellin.1g.fi/kuvat/Camaro/kamaro.jpg
   
 10. max

  max Double Gearhead

  Selli,toi sun Camarosi on alueella......best of both worlds!!!
   
 11. Selli

  Selli Gearhead

  Sit ku olis vielä se vuosiluku napsun alempi ni olis moottorikin sen kuulonen ku sen pitääkin. Mutta kai se pitäs hankkia napsun vanhempi koppa ni pääsis toteuttaa sitä omaa unelmaa oldschool moottorin suhteen.
   
 12. Larry

  Larry Double Gearhead

  Sori räikeästä ot:sta mutta oletko sinä Selli muka liruttanut
  autoosi uuden värin pintaan, vai miten se niin kiiltää tuossa
  kuvassa?
  Hyvin istuu nuo uudetkin pyörät.
  [​IMG]
   
 13. Selli

  Selli Gearhead

  OT tarina lyhykäisyydessään. Tuossa ekassa kuvassa oli Temaprime pohjamaali ja päivän vanha maali. Helvetin tyytyväinen olin siihen väriin.
  Meni vuosi ja maalipinta olikin tällainen

  http://sellin.1g.fi/kuvat/Camaro/j%E4ljet.JPG

  Toi rupes hilseilee niin että vaatteet oli myös mustanharmaat. Joten piti tehdä jotain. Nopealla päätöksellä maalikauppaan Temalac niin mattana ku sen saa ja vetelin värin päälle ihan ite. Huomaa Larry ihan ite :D Tulos: maali on ihan liian kiiltävä,perusmusta ja vielä appelsiinipinnalla.Eli uusi väri tulee joskus ku tulee. Tulevana suvena meinasin hinkata ton pinnan kuiteski rikki että saa ton hirveen kiillon pois.
  Teollisuusvärit on hyviä tossa käytössä ku on edullista vaikka näin joutuskin kantapäänkautta vetelee värit päälle :)
   
 14. Larry

  Larry Double Gearhead

  No niinhän sinä maalasit juu. En vaan ole sisäistänyt että se on noinkin kiiltävä.
   
 15. max

  max Double Gearhead

  Omat 9X15 vanteet ovat 4,5 tuumaa Back Space.
   
 16. CCZ28

  CCZ28 Gearhead

  kiitokset ! taidan unohtaa 10" kokonaan ja laittaa 9" tilaukseen (ehkä 4,5 bs) ainut huono tuossa 9" on että ei kovin paljoo ole vaihtoehtoja eri valmistajien suhteen, harvinaisempi koko, kuten 8,5, taasen 8" löytyis taas joka merkiltä varmaan......
   
 17. max

  max Double Gearhead

  Nämä AERO:t mitkä taitaa sellilläkin olla,ovat mielestäni asialliset ja riittävän härskit.
   
 18. Selli

  Selli Gearhead


  Aerot siis oli ja nyt on peltiset 17" BlackRock Wheelsit. Harmi ku tota Aeroa ei saanu 17" sellaset oisin kyllä ottanu uudestaankin
   
 19. ilkka_83_

  ilkka_83_ 1st gear

  Nyt olisi -70 RS camaroon vanteen etsintä menossa. Siis eikö tosissaan mene 9" leveämpi valssi alle? 15-17" korkeudeksi ja 9,5-10 leveydeksi, Etsinnässä siis vanne jossa olisi vähän sitä huulosta. Pitääkö unohtaa ja tilata vain suoraa 9" leviät?

  BS siis 5, mikä on kyseisen auton keskireikä?
   
 20. hlappis

  hlappis Gearhead

  omassa 2gen on 18x11 ET 11 takana ja eessä 18x8,5 ET 13.
  takana mahtuu ihan hyvin mutta edessä ottaa paksuun etuvakaajaan kiinni kun kääntää äärirajoille :-?
  ensi kesäksi "paremman"näköiset valssit alle ja pikkasen eri spekseillä.
   

Kerro tästä muillekin!