-32:n takajousen kiinnikkeiden sijainti

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja hot1930, 8.5.2010.

  1. hot1930

    hot1930 Gearhead

    Fordin 8":een taka-akseliin pitäisi laittaa Speedwayn 1932-1934 Rear Axle Mounting Brackets alkuperäiselle jouselle.

    Joten kuinka leveä on alkuperäisen -32:n taka-akselin jousen kiinnikeiden väli ?

    Onko sama kuin Speedway nettisivuilla ilmoitettu 2,5" dropatun jousen asennusmitta eli 47.5" perch centers = n.1209 mm ?
     
  2. AFTERBURNER

    AFTERBURNER 1st gear

    Jouseen sakkelit kiinni ja suoraan sivulle (siis pisimmilleen) niin mitta on siinä!
     
  3. Ola Pallonivel

    Ola Pallonivel 1st gear

    Eiköhän tuo mitta mene metsään jos jousi on uusi/kaareva tai vanha ja väsynyt/suoristunut? Kysyttiin mittaa (millimetreinä tai tuumina), ei väkisin runtattua jousen paikkaa.
     
  4. AFTERBURNER

    AFTERBURNER 1st gear

    Joo varmaan ne on sitten menny metsään kaikki mihin on tullut laitettua! Lähdenkin tästä kuivaamaan korvantaustoja! Pää periaate on kuitenkin se että sakkelit olisivat 45 asteen kulmassa kuormitettuna
     
  5. Ola Pallonivel

    Ola Pallonivel 1st gear

  6. hot1930

    hot1930 Gearhead

    Joo, näinhän se menee.

    Mutta jos joku -32-34:n taka-akselin omistaja voisi kuitenkin ystävällisesti mitata kiinnikeiden välisen leveyden, niin olishan ainakin joku mitta tiedossa ettei tarvii mennä perä edellä puuhun ?
     
  7. B 49

    B 49 Gearhead

    Aika kärkkäitä vastauksia tulee usein AFTERBURNERilta.Maybe you need to grow up!

    Eipä mullakaan ole tähän mittaa laittaa,mutta kyllä sitä orkkis jousta joutuu aika paljon "venyttämään" että sen saa paikalleen.
     
  8. AFTERBURNER

    AFTERBURNER 1st gear

    Ehkä! Mutta katsoin kärkkäyden alkaneen 3 viestin kohdalla ja pistin ola vasta palloon. :D
    Joo kyllä esimerkiksi aakkosen takajousta saa venyttää jonkin verran paikalleen laittaessa ja siihen on olemassa oma työkalukin jolla se virutetaan että saa sakkelit paikoilleen!
    Aakkosen jousi on rakenteeltaan hieman erilainen ja on irrallaan lähes U-kirjaimen muotoinen ja taas paikalleen asennettuna oikenee enemmin päistä.
    Uudemmat 32 ja ylöspäin jouset jotka ovat normi kaarevia. Pitäisi kyllä toimia toi sakkelit suoriksi mitta Aivan samalla tavalla kuten etujousta asennettaessa sekä leveyttä akselin perchien väliin ihmetellessä

    Se mihin ola pallonivel tossa tarttui että kuinka kaareva,vanha,veltostunut jne jousi on Jos kuitenkin oletetaan että on vielä kaareva ei ole merkitystä ton mitan kanssa vaan sillä kuinka paljon jousi kantaa painoa ennenkuin alkaa työntää sakkeleita sivuille. Uusi jousi varmaan jää tuohon 45 asteeseen kun vanha taas voi oieta niin että työntää sakkelit jopa yli kulmaan! Ja tämä tietysti oikean painoiselle autolle valitulla jousella.

    Ystävällisin terveisin Tatu K.
     
  9. B 49

    B 49 Gearhead

Kerro tästä muillekin!