4L80E Laatikon parantelua?

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja jpirtu, 6.7.2010.

 1. jpirtu

  jpirtu 1st gear

  Kun nyt kävi niin, että meni tuo vanin laatikko sanomaan sopimuksen irti. Tarkemmin sanottuna laatikon kuoresta lohkesivat spoorit ja jotain muuta meni silpuksi samalla.

  Kun pieni moottorin piristysruiskekkin vois olla ajankohtainen, mutta jos se ei kestä edes vakiovääntöjä, niin tuli mieleen että onko jotain mitä kannattaa parannella tai vahvistella tulevaisuutta ajatellen? Itsellä ei ole mitään hajua automaattilaatikon sielunelämästä, joten jos täältä sais hieman vinkkejä mitä samalla kannattaisi tehdä??

  Kiitoksia!
   
 2. Remmiveto

  Remmiveto Gearhead

  Otat yhteyttä johonkin tunnettuun laatikonkorjaajaan, tai laitat tänne kyselyn et mis on noit laatikoit korjauttaneet ja millä menestyksellä.

  Osia saa tilattua tuolta

  tai Suomessa esim. Racers Place Keravalla auttaa mielellään.
   
 3. Panze

  Panze 3rd gear

  Toi aski on GM,n vahvin aski. Pitäis kestää ilman vahvistuksia helposti 500hv Faktahan on myös se ettei mikään ole ikuista,varsinkin kun kyseessä on melko raskas auto.
  Tällä palstallakin kirjoittelee jokunen kaveri joka noita askeja korjailee.

  Lastu autoon tuolta www.dtech.fi
   
 4. lt50

  lt50 2nd gear

  Omalla kohdalla laatikko korjattiin muutama kuukausi sitten ja laitettiin samalla kovemmat sisuskalut mukaan. Luisto väheni aiempaan verrattuna paljon ja toiminta on normaalisti pehmeämpää. Ainoastaan WOT tilanteessa kun pidempään kerätään vauhtia niin vaihdot ovat aika rajuja, jos ristikot on vanhat ja kuluneet niin kannattaa sijoittaa sinne samalla. Enkä oikein usko että näiden koneiden teho tuon laatikon tappaa, lähinnä ikä, vääntö ja kilometrit, omassa 180 tm kun noutaja tuli. Noihin löytyy kyllä uudistettua ja vahvempaa, oiskos tuo ollut kolmosen mäntää, jolla vähennetään kuluneiden osien aiheuttamaa paineiden nousua ja samalla annetaan lisää aikaa laatikolle ilman sen purkua. Omalla kohdalla kun mietin josko sen ostais, niin tuo miettiminen satasen osan suhteen maksoi pikkiriikkisen enemmän. Mutta nyt kaikki on uutta ja kestävämpää...seuraavaksi saa käydä ristikoiden kimppuun. Ja oma hylsy on lastutettu, enkä vaihtais vakioksi :D
   
 5. Komentaja

  Komentaja 1st gear

  oma vessa kans lastuttetiin Panzella ja rupes höpöttään eri malliin... suosittelen... :wink:
   
 6. jpirtu

  jpirtu 1st gear

  Kiitoksia vinkeistä! Kuorikin on löytyny ja uudet orggis sisuskalut oottamassa pääsyä laatikkoon. Korjaaja on kylllä, mutta hovimekaanikko on sitä mieltä että aivan turhaa semmoinen vahvistaminen :D
   
 7. jpirtu

  jpirtu 1st gear

  Terve

  Laatikkoremppa on tehty ja kaikki osat vaihdettiin uusiin paitsi laatikon kuori joka löytyi käytettynä.. Kesti 2 viikkoa ja nyt on taas laatikko rikki. oireet on samat, pykältää suoraan ykköseltä kolmoselle ja muutenkin sekoilee, joten ettei olis taas laatikon kuoresta ne pykälät korkannut?!

  Nyt alkaa ihmetyttään mistä tämä vois johtua?? melkein 3 vuotta ajelin ilman mitään ongelmia. Kaasujalka ei ole ollut normaalia raskaampi.

  Aukihan tuon joutuu taas ottaan niin näkee mitä se on syöny, mutta kun korjauksiin aletaan niin mielelläni laittaisin jotain vahvistettua palikkaa tilalle. Onko mitään tietoa valmistajista/ostopaikoista?
   
 8. jpirtu

  jpirtu 1st gear

  Ja kun hain auton korjaamolta aikaisemmin, laatikko vaihtoi kakkosen sisään sillai että ei luistanut ollenkaan, eli nykäs kunnolla kun meni kakkonen silmään. Kolmoselle se sen sijaan vaihtoi tavallista hitaammin ja luistatti normaalia enemmän vaihdon aikaan. Pikkuhiljaa kakkoselle vaihto alkoi tapahtua niinkun ennenkin, eli sulavammin, mutta kolmonen meni silti hitaasti. Ajattelin että laatikko opettelee hieman, mutta onko homma mahollisesti niin että siinä oli jotain häikkää jo valmiiksi?

  Vielä kysymys kuinka laatikko käyttäytyy jos siellä on liikaa öljyä?
   
 9. kassinen

  kassinen 1st gear

  ja turbiini oli ollu tarkastettavana?
   
 10. jpirtu

  jpirtu 1st gear

  Siitä taas en tiedä, luulisi että se olisi siinä sivussa katsottu kun ammattimies sen laittoi. mut voisiko siinä sitten olla jotain häikkää vai mitä ajat takaa?
   
 11. Panze

  Panze 3rd gear

  Ammattimieshän kyllä korjaa virheensä :)
   
 12. jpirtu

  jpirtu 1st gear

  Lähinnä olisi nyt mukava tietää mistä hajoaminen johtuu. turbiini ei kuulemma tarvinnut vaihtoa..
   
 13. peet70

  peet70 1st gear

  laatikko ?? ääntää

  Auto on v.2000 chevy van aj.334000.Autosta kuuluu ns.ulina/vislaus tietyillä nopeus alueilla.Kovimmillaan n.75-85 nopeudessa.Laatikko toimii muuten aivan normaalisti.Ei taida parantua pelkällä öljyn vaihdolla.Oliskohan jossain räjäytys kuvaa moisesta laatikosta niin vois ihmetellä mistä moinen mekkala johtuu.
   
 14. amaz

  amaz 2nd gear

  Ainakin vanhemmissa 4L80E:ssä tuppaa alumiiniset männät halkeamaan, saattaa toimia lyhyen matkan OK kunnes rupeaa temppuilemaan. Tulikohan askin korjauksen yhteydessä männät tarkastettua/vaihdettua? Eikä korjauksen yhteydessä tulisi käyttää muita kuin pellistä prässättyjä mäntiä.
   
 15. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Kyllä niitä alumiinimäntiä voi käyttää, kunhan ensiksi se vika joka niitä rikkoo korjataan. Jos laitetaan peltimäntä eikä öölinpainevikaa poisteta käy tolleen!
  [​IMG]
   
 16. Gerball

  Gerball 3rd gear

  Hieman aiheen sivusta, mut mitäs eroa 4L80E ja 4L85E laatikoilla?
   
 17. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  xx85-e toosassa on pikkasen vahvemmat planeetat vissiin sen takia kun se joutu turamaxin taakse.
   
 18. jpirtu

  jpirtu 1st gear

  [​IMG]

  Tuollain oli mennyt ensimmäisellä kerralla. Luultavasti samanlailla hajonnut nytkin, huomenna selviää.

  Mikäs voisi tuon aiheuttaa?? Ja mahtaisiko 4l85 kuoret käydä tuonne?
   
 19. sbf

  sbf Gearhead

  Lähinnä väärissä paikoissa olevat lukkorenkaat hajottaa kuoria.Tossa on se mahdollisuus että ne on väärin ja nyt on kasattu uusi aski samalla järjestyksellä.
   
 20. jpirtu

  jpirtu 1st gear

  Ensimmäistä korjausta tehdessä laatikko oli vielä tehtaan jäljiltä ja kesti sen 300tkm.. nohm pittää jatkaa ihmettelyä..
   

Kerro tästä muillekin!