4X4 mönkijöistä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa '4x4', aloittaja Anonymous, 27.12.2004.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kiinnostais kuulla kokemuksia nelivetomönkijän käytöstä lumenauraukseen. Kun on tuumailtu puskulevyllä varustetun mönkijän hankkimista tai lumilingon. Mönkijä ois tietty monipuolisempi...kesällä vois ehkä käydä ajelulla :odroll: .Kun oon etsiskelly noita esitteitä ja nää brand X tuotteet kun maksaa vain puolet merkkivehkei(7th<->3,5th EUR), mut näyttävät olevan vaan kaksvetoisia, niin epäilyttää et onnistuuko lumen auraus. Puskulevyn kun laskee maahan niin joutuuko työntään, lumiketjuista huolimatta? Lumilinko nyt taas olis vielä halvempi, ehkä tonnin pari, mut ajatus jonkun lingon työntelystä tuntuu hiukan tylsältä. Mut mites tommonen 4X4 mönkijä(350-400 cc) selvii 10-20 cm lumipyryn jäljistä?
     
  2. khv

    khv 1st gear

    Jos mönkkärin ostat niin osta merkkipeli ja neliveto -osia löytyy ja huolto pelaa.
    4x4 puskulevyllä + takaketjut niin pystyy pukkaamaan jotenkuten 30cm syvää,tuulen kans pakkaantunutta lunta.
    Ja hupihommissa pääsee syvemmälle...
     
  3. cadillac man

    cadillac man Gearhead

    Velipoika paiskasi uuden 4x4 Polariksen ja on nyt käynyt tekemässä meidänkin pihan lumitöitä. Ja voin kertoa, että kyllä lähtee paksumpikin kerros. Ketjutkin ovat vielä odottamassa jos pitop höltyy. Suosittelen, vaikka allmost 10k€ kirpaiseekin...
     
  4. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Kohta tulee maahan tosisiisti -98 Honda 400 4x4, 4900,- sis tullit yms.
     
  5. Zakke

    Zakke 1st gear

    Juu, tallista löytyy Kawasaki praire 400 puskulevyllä. Laite on saman kokonen kuin muut <500 kuutioiset mökijät. Viimetalvena enne joulua tuli n.50cm lunta päivässä ja täälläpäin Suomea se on aika tiivistä tavaraa. Auratessa rupes pyörät välillä sutimaan, vaikka oli ketjut alla. Alussa ei puskulevyn alareuna meinannut löytää millään maata, vaan kiisi lumen päällä. Mönkijä ei kuitenkaan juuttunut. Sitten, kun homman sai alkuun, se alkoi jo sujua.

    ... eli eipä vielä 50cm tykkyluntakaan pistänyt vehjettä kontalleen. (toisaalta täytyy myöntää, että meni kolme kertaa enemmän aikaa ja hikeä kuin olisi traktorilla mennyt.) Selkävaivaisille huru-ukoille mönkijän kanssa auraaminen ja siitä hengissä selviäminen on mahdoton tehtävä. Harvassa on ne naisetkin, jotka saavat paksumman lumen liikkeelle.

    Mönkijän ostamisesta voin sanoa että portaaton vaihteisto on metsä-/pihahommissa aivat välttämätön. Myydyimmät ja parhaat työmönkijät ovat kokoluokassa 500cm3. Osta polariken 500 kaikkeen työhön ja ajeluun, Bombardierin 500 ajeluun tai Kawasaki 400 työhön.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    mönkkäri auraukseen...

    juu,toimii mainiosti.olen aurannut vuosia pihatietäni kingquad suzukilla missä tehdasvalmisteinen jenkki aura,toimii moitteettomasti.ennen aurasin fordsonilla mutta mönkkärillä se on paljon nopeampaa....
     

Kerro tästä muillekin!