50-luvun Dodge pick-upeja?

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rockmaple, 13.8.2006.

 1. Rockmaple

  Rockmaple Gearhead

  Tulipa hommattua käyttöautona toimivan 1st gen. Dodge Ram Cummins Turbodieselin kaveriksi n. -54 Dodge pick-up projekti. Myyjä kertoi ilmoituksessa vuosimallin olevan -52, mutta itse luulen sen olevan -54 tai early -55. Ei oo vielä kotona, joten en oo päässyt tarkemmin perehtymään. Yhtään ehjää kohtaa läjässä ei taida olla, eli harrastettavaa riittää. Tiedän kyllä et Dodge on huomattavan vaikea kohde verrattuna Chevyihin ja Fordeihin, esim. osia ei tehdä uustuotantona kai ollenkaan kuten noihin yleisempiin merkkeihin. Onko kukaan muu tällä foorumilla sekaantunut moisiin rakkineisiin?
   
 2. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

  Onnittelut hauskasta harrasteautosta! Minkäslaiset suunnitelmat on projektille? Täällä päin Pickupit on suosittuja rakentelukohteita, 50-lukulaisista Ford on suosituin, sitten Chevy ja jossain perässä loput. Tyylisuuntia on niin madalletusta katuautosta korotettuun offroadiin. Lehtiä löytyy myös paljon ja Hambissa ym. on paljon juttua.

  Tässä muutama kuva näyttelystä: http://tinyurl.com/o46yx
   
 3. Rockmaple

  Rockmaple Gearhead

  Jotain aluperäistyylistä pienellä ylientisöinnillä höystettynä ja tekniikkaan pieniä parannuksia (esim. sähköt 12-volttisiksi), jos orkkis tekniikka ylipäänsä on kohtuudella kunnostettavissa. Jos ei, niin modernimpaa tilalle. Maavaraa vois vähän madaltaa, iloisempaa väriä pintaan, prameampaa sisustusta ja vaikkapa lisää koristelistoja melko köyhän näköistä ulkokuorta koristamaan. Tai eihän sitä vielä tiedä miksi romuläjä muotoutuu, jos ylipäänsä ikinä liikkuu omin voimin. Yks museoauto (eurokinneri) on jo tallissa, ja japsiprätkäkin on kunnostettuna museokuntoon, mut on jäänyt museokatsastamatta, kun ei noi pussihousuhommat oo mua varten. Eli ei ainakaan museoautoa tule Dodgesta.

  Vihjeitä vanhojen Moparien osatoimittajista otan kiitollisena vastaan, ainakin ohjausniveliä ja jarruosia tarvitaan sekä todennäköisesti moottorin osia (230 cid lättäpääkutonen).

  Onko kukaan edes ikinä nähnyt tällaista laitetta?
   
 4. jalluvaari

  jalluvaari 3rd gear

  Onnittelut uudesta pelistä!!! Mulla varttuu tallissa Fargo Pickup 1952 odottamassa ryhtymistä. Viime vuoden keväällä ostin heräteostoksena huutokaupasta, tuotu jo 1988 suomeen canadasta. pikku puuhastelulla sain "ajokuntoon", puuhakilvillä tuli pari viikkoa ajeltua pitkin kirkonkylää, käänsi päitä enemmän kuin yksikään juppi bmw tms. fargohan on samanlainen ja samalla tekniikalla kuin dodgekin, eroavaisuudet lähinnä koristeosissa. Koneen kanssa ei varmaan tule ongelmia osien suhteen, saatavilla helposti, jopa suomesta. samaa konetta käytetty muistaakseni Hysterin trukeissa viime vuosiin asti. jarruosat lienevät tusinatavaraa, kaikissa 50-luvun jenkeissä hyvin pitkälti yhteneväiset. nurkista löytyy vara-osakirja niin paperiversiona kuin cd;näkin.voin tarvittaessa kopioida jos tarvetta ilmenee. :D :D :D
   
 5. hara64

  hara64 1st gear


  löysimpä tälläsen vanhan jutustelun :odroll:


  kovastihan toi totken pikkari mielessä kummittelee :wink:

  missäspäin rockmaple pitää majaa?
  btw: onkos se vihree sun?
   
 6. dirty

  dirty 1st gear

  Sit kun osapuutteet selvillä kannattanee ehkä kysellä Kauko Latvalta (myy swapeissa osaa "Riistopiste" kyltin alla) Äijällä on on ollut vastaavanikäinen kaappiauto iät ja ajat ja löytyy myös varaosia.
   
 7. koo koo

  koo koo 1st gear

  Onko kukaan törmännyt -58 D-100 stepsideen joka on chopattu joskus -80 luvulla?
  Se on käsittääkseni ikuisuusprojekti/kiertopalkintoauto.
   
 8. Rockmaple

  Rockmaple Gearhead

  Onko tää se sama mikä esiteltiin Veekasissa joskus 1980-luvun alkupuolella? Kyseinen auto oli tehty kaappiautosta, hytti oli jostain järeämmästä Fargo-säiliöautosta ja flippikeula lasikuidusta. En oo törmännyt.
   
 9. B 50

  B 50 3rd gear

  Jos nyt oikein huhun muistan, on jonkinlaisessa projektivaiheessa läntisessä Suomessa.
   
 10. nahka

  nahka 3rd gear

  Tallissa on.ostin sen pari vuotta sitten,on jonkin verran osapuutteita.puhalsin sen ,choppaus on tehtävä uudelleen,joskus mällätty keulaan ,oli reilusti kittii ,ym pientä,tekemistä riittää kunhan kerkiis.
   
 11. hara64

  hara64 1st gear

 12. Rockmaple

  Rockmaple Gearhead

  Hara joutuu näköjään lavanpidennyshommiin ellei laita savupiippuja tuohon tyhjään tilaan. :D

  Topicin aloittaneesta romuläjästä tuli tollanen:
  [​IMG]
  230 cid lättiskutonen+3 rattivaihdetta, perä uudempi 8.25 ja levyjarrut edessä tehostimen kera.
   
 13. hara64

  hara64 1st gear

  ei tule putkia eikä lavaa "venytetä".
  on hiukan muita suunnitelmia jota ei viitti tässä julkistaa :wink:
   
 14. velsuk

  velsuk 3rd gear

  Jepjepillä kävi juuri -51 joka lähti Saksaan, kun meillä tyhjätaskuilla ei ihan tarpeeksi ollut sijoittaa. Eli kyllä nuo harvinaisemmat kiinnostavat muitakin.
   
 15. jalluvaari

  jalluvaari 3rd gear

 16. hara64

  hara64 1st gear

 17. koo koo

  koo koo 1st gear

  Laitoin sähköpostia.
   
 18. nahka

  nahka 3rd gear

  Laitoin sähköpostia.[/quote]

  Kiitos.Vastattu.
   
 19. Puli-Song

  Puli-Song 3rd gear

  Olisko kellään mittoja ovitolppien etäisyyksistä. Tarttis umpikylki-Fargon koppa saada mitoilleen, joten takatolpan etäisyydet ja myös takaoviaukon mitat kiinnostaa. Eli vm. -50/-53 Fargo/Dodge/DeSoto panelien omistajat vinkkiä - pliis
   
 20. Puli-Song

  Puli-Song 3rd gear

  Käykö mikään henkilö-Dodgen 10" jarrukilpi pick-up:n jäykän akselin spindeliin? Siis -53 P-U, josta kilpi lahonnut poikkeen. :eek: Tai sit joku muu, mistä sopis jarruhilppeet kokonaisuudessaan. Levypakettia en laita, kun levyjarrut laahaa ja on muutenkin belsebubin keksintö. :poff:
   

Kerro tästä muillekin!