'65 Dartin polttoainemittari. (remppa)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Finnish Dart & Valiant Association ry', aloittaja Flea, 4.7.2006.

  1. Flea

    Flea 1st gear

    Meinasin laittaa bensamittarin toimintaan '65 Dartista. Mistähän kannattais aloittaa vian etsintä? (esim. mistä se "anturin" reikä sieltä tankista löytyy?)
     
  2. Tonttu-78

    Tonttu-78 3rd gear

    No,jos on orggis tankki,niin anturi on tankin etu seinässä siin missä on bensaletku kiinni

    Ja sit noissa on aika monesti kärähtänyt ne mittarit(Bensa ja lämpö)et sen takia ei välttämättä toimi
     
  3. Flea

    Flea 1st gear

    Hyvä tietää. Orkkis lämpömittarikaan ei nimittäin toimi. Kiits. :)
     
  4. Yogi

    Yogi Gearhead

    Jos kummatkin mittarit ovat pimeänä, saattaa vikaantunut osa olla jännitteentasaaja mittarin takana. Sellainen pieni pellin värinen boxi, lähtee ihan vetämällä pois. Uusia saa, mutta maksaa 60-70e. Niitä on kahta mallia. Eli sen kunto kannattaa tarkistaa ennen uuden ostoa. Jos irroitat lämpömittarin johdon sen anturista moottoritilassa ja lyöt hetkeksi maihin, pitäisi lämpömittarin näyttää täyttä siinä vaiheessa.

    Just vaihdoin omaan Mopsiin lainaksi saadun tasaajan. Bensamittari heräsi henkiin, mutta lämpö ei eli se mittari on jotenkin vikaantunut. Laitoin tarvikemittarin.
     
  5. Polara

    Polara Gearhead

    Eikös se pieni peltinen boxi oo joku Regulaattori, mikä alentaa sen virran 5V:ksi...
    Sehän niistä on yleensä kärtsänny!
     
  6. Lerssinen

    Lerssinen Double Gearhead

    Sama vika itellä (62 Val) kun bensa eikä lämpö pelaa, mistäs sellaisen säätimen saa korjattua ja sais edes arvon (5v?) niin voin tehdä toki itsekkin sellaisen..
     
  7. Flea

    Flea 1st gear

    Löytyipähän vika... tai ainakin yksi. Tuli tankki tiputeltua alas puhdistus mielessä. Polttoaine-anturista ei ollu jälellä kuin koho. :lol: Saiskohan tohon asenneltua jonkun tarvikemallin vai löytyykö noita orkkiksia mistään?
     
  8. topoliino

    topoliino 1st gear

    Siihen pitäs käyä autometerin yleismallin anturi.. siinä saa tankin korkusen mukaan säädettyä ne hilppeet.. Joskin se ei käy suoraan alkuperäseen mittariin. Pitää joko kehittää sinne joku vahvistin systeemi tai laittaa tilalle passelin mittari.
    Anturi maksaa racers placessa jotain 30-40 euroo ja mittari oiskohan ollu jotain 50 paikkeilla... Us-parts myi ei oota..
    Mun pitäs tehä sama homma darttiin mut ei oo ehtiny...
     
  9. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    Pitäskö tämmösen säätimen olla kaikissa vuosimalleissa? '65 Darttiin oli joku kätevä uusinut vähän sähköjä vaihtelevalla menestyksellä, mutta mitään boxia sieltä ei löytynyt ja yllättäen mittareista lanka poikki.
    Ja mihinkähän kohtaan se pitäis laittaa kojetaulun johtosarjassa? Mä en ainakaan löydä näistä kaavioista sitä säädintä :oops:

    http://www.mymopar.com/downloads/1965/65DartA.jpg
    http://www.mymopar.com/downloads/1965/65DartA.jpg
     
  10. jusi99

    jusi99 Gearhead


    Se jännitteenalentaja on kiinni mittariston takana, siellä missä on lampunkannatkin. Piirikortiksi (kai) kutsutun vihreän levyn yhteydessä.
     
  11. Mr Dart

    Mr Dart Gearhead

    Sieltä et löydä jännitteesäädin boxia koska sitä ei siellä pidä ollakaan. Jännitteensäädin on rakennettu polttoainemittarin sisään. Polttoaine mittarissa on kolme napaa A, S ja I näistä kaksi on jännitteen säätimelle. Avaa mittari niin näet onko säädin ehjä vai ei ja samalla näet onko itse mittarin langat ehjät. Erillinen jännitteensäädin on uudemmissa malleissa muistaakseni -67 eteenpäin.
     
  12. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

  13. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    Saaks ton jotenkin hyppyjohdoilla kytkettyy tohon mittaristoon kun ei toi varmaan suoraan käy 64-66vm? Hinta oli jotain 30$
     
  14. Jora78

    Jora78 Gearhead

  15. BDF

    BDF 1st gear

    tuohon omaan 66 dartiin kun laitoin isomman tankin ni samalla joutui etsimään sopivan anturin ni 68 vuosimallin ford cortinan anturi näyttää oikeeta bensan määrää dodgen alkuperäisen mittarin kanssa jos joku tälläistä tietoo kaipaa.
     

Kerro tästä muillekin!