65 Fury mittarivalot + mittarit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Rahikainen, 30.5.2007.

  1. Rahikainen

    Rahikainen Double Gearhead

    Vikana on se, että mittarivalot ei pala öljynpaineenmerkkivaloa ja pitkienmerkkivaloa lkuunottamatta. Myöskään polttoaine- ja lämpötilamittarit eivät pelaa.

    Nohevana poikana käytin hakua ja syylliseksi olisi pitänyt paljastua viallinen mittariston jännitteensäädin. Hirveällä ryminällä ja kirosanojen voimalla mittaristo lähti irti. Mutta ei tästä sellaista jännitteensäädintä vaan löytynyt, ei ainakaan mittariston takaa. Lisäksi joka ainoa polttimo joita tuolta löytyy on 12 voltin polttimoita. Eikös niiden pitäisi olla 5 V??

    Ajovalokytkimessä on ilmeisesti mittarivalojen kirkkaudensäätö. Sen liitin on aika napakasti hapettunut, voisiko mittarivalojen toimimattomuus olla kiinni viallisesta valokytkimestä?

    Mutta mikä noita mittareita vaivaa? Lämpömittarille kun laittaa piuhan se nousee tappiin asti ja löpömittari on kyllä ihan hiljaa.

    Siinäpä miettimistä :lol:
     
  2. gomopar

    gomopar Gearhead

    Jännitteensäädin on Furyssä rakennettu polttoainemittarin sisään.
    jos mittarit ei toimi, vika on useimmiten nimenomaan siellä.

    Polttimot pitää olla 12 v

    Mittarivalot saavat nimenomaan sähkönsä sieltä valokatkaismen säätövastuksen kautta. Sen voi ohittaa ottamalla sähkön takaparkeille menevästä johdosta.

    Lämpömittarille kun laittaa piuhan... minkä piuhan? Jos se nousee tappiin, on vaara käräyttää se mittari. Varovasti...varovasti :soosoo:
     
  3. Rahikainen

    Rahikainen Double Gearhead

    No hyvä, rupeaa tämäkin vähän selviämään. Taitaa olla jo toinen pensamittari menossa tähän autoon. Jos tuon mittarivalojen himmentimen haluaa kuntoon, lienee ainoa mahdollisuus hankkia uusi katkaisin. Vai?

    Lämpömittarin anturin piuhan siis. Täytyykin lähteä kokeilemaan nuita mittarivaloja. Mikäs näistä piuhoista menee takaparkille ja mikä menee mittarinvaloille? Kytkimessä lukee B2, P, D, H, B1, R ja I
     
  4. gomopar

    gomopar Gearhead

    En muista ulkoa nastanumerointia.
    Olisikohan noista apua:

    Sivu 1

    http://www.tocmp.com/tOCMP/wiring/5765w ... 65-326.jpg

    Sivu 2

    http://www.tocmp.com/tOCMP/wiring/5765w ... 65-327.jpg

    Kyllä tarvii vaihtaa valokatkaisin jos se vastuslankamysteeri siinä katkaisijassa on sikkurassa tai poikki. Sama homma kuin mittareissa. Vastuslankaa ei voi juottaa kun siihen ei ota tina kiinni. Ne on yleensä puristettu niitin alle tai pistehitsattu.

    Muistakseni mittarivalot on oranssin piuhan perässä. Tsekkaa vaikka tuhkakupin valolle menevän johdon väri. Se on samassa mittarivalojen kanssa.

    Edit. Hmmm taitaa lähteä valokatkaisjalta kumminkin vaaleanruskeana (tan) sulakerasialle ja sieltä jatkaa oranssina.

    Edit again :))) Takavalolle lähtee musta (bk) johto R -liittimestä.
     
  5. Rahikainen

    Rahikainen Double Gearhead

    Joo, minä kävin jo kahtelemassa ja just noin päättelin itekin. Jatketaan huomenna, on tuo kerrostalonpiharemppa niin kivaa. Varsinkin kun joku tuli viereen huudattamaan sunnyn 1.3 konetta ja soittamaan rap-musaa :mad:
     
  6. gomopar

    gomopar Gearhead

    :rotfl: :rotfl: :poff:
     
  7. Rahikainen

    Rahikainen Double Gearhead

    No emmää nyt tiedä palaako ne kun on ulukona niin kirkasta :rotfl: Takavaloilta vein virrat mittarivaloille ja ainakin yleismittari näyttää, että kyllä siellä virran pitäis kulkea. Katsellaan sitten pimeellä näkyykö mitn.
     
  8. Rahikainen

    Rahikainen Double Gearhead

    Ei pelloo ei, no vika on kyllä tiedossa ja ei tarviis kun viitsiä tehdä :oops:
     

Kerro tästä muillekin!