71 Dodge Swinger big block

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Swinger71, 12.7.2020.

 1. Herje

  Herje Double Gearhead

  Olis tuossa Suonenjoella mottidyno.
  Ei vaan taida mielellään tehdä dyno hommia.
   
 2. Ace66

  Ace66 3rd gear

  Joo,ihan keskellä kylää dyno on mutta eipä taida aika riittää turbohommista dynottamiseen.:(
   
  Herje tykkää tästä.
 3. Swinger71

  Swinger71 Gearhead

  Joo näin minäkin oon ymmärtänyt. Ja toiseksi tuolla tarvittaessa varaosien saanti on nopeampaa. Esim viimeksi piti vaihtaa jakaja ja täällä Savon korkeudella ei aina löydy isolohko moparin jakajaa tunnin varoitusajalla.
   
 4. Swinger71

  Swinger71 Gearhead

  Kyllähän se sieltä tallista ihan omin voimin tuli ulos ja meni takasinkin. Kaikki tuntus toimivan nyt ihan ok eli näyttää sille että dynoon päästään pääsiäislauantaina. Pääsepähän käymään samalla ACS:ssa ja näkee kavereita. Jospa sitä toukokuussa pääsisi leimalle ja sitten jollekin testipäiville koettamaan että näkyykö muutokset aikakortissa. Sitten pitäs vielä ruveta niitten kaasujen kanssakin ehkä leikkimään... :eek:

  71 Dodge Dart 572 - YouTube
   
  Herje, esmi, Seevu ja 1 muu tykkäävät tästä.
 5. 440Mag

  440Mag Gearhead

  Asiallisesti rähisee
   
 6. Swinger71

  Swinger71 Gearhead

  Joo tuli sitten korona ja viime viikon dyno-reissu peruuntui. No mutta onneksi uusi aika järjestyi jo nyt tulevalle perjantaille. Nyt ois kamat pakattu kyytiin. Huomenna ajo etelään ja perjantaina nähdään että mitä tuo tuottaa.

  [​IMG]
   
  Seevu, Isamu, Poni -69 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 7. Herje

  Herje Double Gearhead

  Joko dynossa suhahtaa kaasua?:rolleyes:
   
 8. Swinger71

  Swinger71 Gearhead

  Ei vielä tällä reissulla. Ollu kaikkee muutakin tässä niin on vähä jäänyt tuo kaasuhomma. Kyllä tuossa kesällä ois tarkotus kuhan pääsee eka vähän vaparina testailemaan ja saa taas leiman paperiin.
   
  Herje tykkää tästä.
 9. 440Mag

  440Mag Gearhead

  Mitkäs/miten tehdyt kannet täs on nyt, 440-1?
   
 10. Swinger71

  Swinger71 Gearhead

  Joo 440-1 jotka tuli Jykältä jo vuosia sitten. Vip:n ex kannet. Nyt ne on vaan fressattu uusilla veloilla yms.
   
  Seevu tykkää tästä.
 11. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Meil noi anto 528 kokosena pumppubensalla 781 heppaa 6600 kierroksella ja 708 ft-lb vääntöä 5200:lla. En kyl muista et muokattiinks niit viel dynon jäkeen. Todennäkösesti. Nokan muistan, siin oli asteita 283 .050:llä ja nostoo 0.683, puristus karvan päälle 11:1 ja 2" primääriset 34" pitkät sarjat. Vuosi oli ehkä 2000... Jos noista nyt jotain päättelis, niin olettaisin et voimaa tulee vähän lisää ja kierrokset ois vielä maltillisemmat.
   
  Herje tykkää tästä.
 12. GBS

  GBS 3rd gear

  Noh? Mitäs alumotti tuatti?
   
 13. Swinger71

  Swinger71 Gearhead

  Joo 752 hp ja 1015 nm sieltä irtos. Paras teho tuli 5800 rpm ja vääntö 4500 rpm. Vääntöä on jo 3000 rpm yli 840 nm käytössä. Että tyytyväinen pitää olla. Kuvia tai video en muistanut edes ottaa mutta Kelatien tallibuugin facebook sivuilta löytyy vähän video matskua.
   
  three hundred, teippi-mikko, -Skeletor- ja 12 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 14. 440Mag

  440Mag Gearhead

  Nätit luvut:cool:
   
  BBLate tykkää tästä.
 15. BBLate

  BBLate 1st gear

  Aika railakkaat tehot, swingerin koppa liikahtaa varmasti
   
  Swinger71 tykkää tästä.
 16. Swinger71

  Swinger71 Gearhead

  Tänään tuli ajettua Swingerillä ekat testit tiellä. Moottori toimii kyllä hyvin jaksaa liikuttaa tuollaista a bodya ihan kivasti. Saatto se pikkusen lyödä suttiakin..luonnollisesti suljetulla alueella ja soralla.. Oli vähä suunnitelmissa että ois voinu kokeilla leimata ensi viikolla mutta pitänee siirtää parilla viikolla. Ei oikein oo tehnyt hyvää tuo kahden vuoden seisonta. Eli pitää hivenen entrata jarruja yms. ja sitten vielä työt haittaa harrastuksia. No Valiantilla on tullut nyt päästeltetyä tovin tauon jälkeen.On se kyllä kiva auto ajaa ja leimakin tuli kerrasta. No vastaavasti tuo meidän yksi eurokinneri sai konttorilta ajokieltoa. Mutta pitääpäs taas päivitellä kun saa taas vähä ajettua testiä ja jospa sais kuvattua vaikka videota.
   
  superbird, BBLate, isalmela ja 7 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 17. max

  max Double Gearhead

  Näyttääkö oikean luontonsa luokkaa 4000rpm.ja siitä yli?
   
  Muokattu: 22.5.2022
 18. Swinger71

  Swinger71 Gearhead

  Alkaa näyttämään jo ehkä vähän alle tuon.
   
  Herje tykkää tästä.
 19. Swinger71

  Swinger71 Gearhead

  [​IMG]
  Taas on aikaa mennyt ja jotakin on saatu aikaiseksi. Eli oikeastaan kaikista tärkein että nyt on pariksi vuodeksi leimaa otteessa. Jonkin verran on tässä ehtinyt ajella ja tuntuisi toimivan ihan OK. Sähköjen kanssa pientä "ongelmaa" kun oli ilmeisesti jäänyt laturin rauta löysälle niin oli yksi pultti pyörinyt irti ja laruti pääsi nojaamaan pakosarjaan, joka aiheutti vähän puuhaa ja startin rele rupesi myös oikuttelemaan. Takajarruja pitää kanssa vähä entrata kun ei näytä tuo parin vuoden seisonta tekevän hyvää. Lisäksi pääsylinteri on tarkoitus vaihtaa vähä sirompaan jotta venttiilien säätö onnistuu ilman että sitä joutuu löysäämään tulipellistä. Elokuussa olisi tarkoitus mennä testaamaan kulkua Ylivieskan kentällä Ilkan touhuamaan Noprep juttuun. Sinne näyttäs olevan tulossa ihan kivasti monenkirjavaa kalustoa. Vaparina mennään varmaankin vielä tuolla kun ei aikataulut mahdollista kaasujen asennusta siten ettei hommasta tule heti sanomista. Tehään ne sitten jossain vaiheessa talven aikana.

  Valiantti tuli kanssa leimattua ilman sen ihmeenpiä ongelmia. Pikku paikka piti hitsata kynnykseen (miten lie ruostuminen mahdollista tuollaisessa Suomi-autossa??)

  67:n kanssa tuossa myös vähä yrittänyt touhuilla. Pitäs ruveta saattamaan se seuraavaksi sellaiseen vaiheeseen että pääsisi tekemään ensikäynnistyksen ja ajamaan nokan sisään.
   
  Seevu, pe-le, isalmela ja 1 muu tykkäävät tästä.
 20. Swinger71

  Swinger71 Gearhead

  Pikkusen on taas tapahtunut. Tänään oltiin uudella tekniikalla ekaa kertaa radalla Ylivieskan kentällä järjestetyissä North No Prep kisoissa. Olipas kyllä todella mukava päivä. 1/8 mailia vedettiin ja kyllä siinä todellakin pääsee samaan kilvanajon tunnelmaan mitä 1/4 mailillakin. Tai ainakin minä oon sitä mieltä tämän päiväisen jälkeen. Pikkusen oli ohjelmaa sähköjen kanssa joten ainakin yksi lähtö jäi ajamatta mutta muuten uusi tekniikka toimii hienosti ja pitää vaan opiskella sitä että saa siirrettyä voiman tonttiin noissa pito-olosuhteissa. Tuolla on lisää tapahtumasta. North No Prep Racing | Facebook
  [​IMG]

  67:aa on kanssa tullut vietyä taas pikkasen eteenpäin. Rattiputken kasailin ja sovittelin paikalleen niin onpahan taas vähän helpompi edes siirrellä koko autoa kun voi ohjata. Pari puslaa pitää vielä laittaa putken alapäähän jotka kaveri jo on sorvaillut valmiiksi. Lämmityslaitteen koteloa on kanssa tullut kasailtua. Sen huomasin että 73 ja uudemmassa muuttuu kiinnityspulttien paikat rintapellissä. Onneksi oli vielä tallessa yksi Valiantin kotelo mistä sai tarvittavat osat niin ei tarvinnut ruveta poraamaan uusia reikiä rintapeltiin. Kojetaulun pehmusteeseen tuli myös kokeiltua ekaa kertaa vinyylimaalia. Se näyttäsi olevan ainakin näin ensi tuntumalla ihan pätevää ainetta. Sai päivitettyä vanhan ehjän pehmusteen uutteen uskoon.
  [​IMG]

  [​IMG]

  Nyt taidankin keskittyä loppuvuoden tuohon neliovisen rakenteluun ja palataan Swingerin kanssa asiaan sitten ensi vuoden puolella. Jos vaikka vaan ajelisi sillä ihan kadulla tässä loppukesästä
   
  tooke, pe-le, Herje ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!