-98 mondeo starttirele/solenoidi?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja renttu81, 5.12.2013.

  1. renttu81

    renttu81 Gearhead

    Tuli otsikon mukanen kulkuväline hommattua niin tehty äijäviritys. Eli erillinen starttinappi kun ei virtsalukosta tapahdu mitn. Ja ihan ku ajossa joku rele rätisisi hanskalokeron takana. 2 orasnssinruskeeta pökälettä siellä näkyy hätäsesti katsoen olevankin. Mitä hyö ovatten?
     
  2. lärpäke

    lärpäke 3rd gear

    Hanskalokeron takana ilmeisesti 3 relettä, 1 penkinlämmittimelle ja 2 hälyttimen vilkuille.

    Startin heräte menee jonkin releen kautta, jossain nyt sulla kosketushäiriö. Kaiva sähkökaavio esille ja kato missä/mikä se startin rele ja selvitä missä se kosketushäiriö. Jos ajonesto päällä ei anna startille virtaa, mutta sit ei kyllä pitäis lähteä käyntiinkään vaikka startin saisit pyörimään.

    Mihin tuo nappi on kytketty, suoraan startille?
     
  3. renttu81

    renttu81 Gearhead

    En ole vielä ehtinyt tarkemmin tiirailemaan mihin on johdot vedetty. Huvittavinta on ettei auto sammu avaimesta jos on valot päällä. valot kun nappaa pois ni sammuu sitten ihan avaimesta. Ei ollut kallis ostos ja leimaa kesälle et en ihan tolkuttomia ala ronkkimaankaan ainakaan talvella.
    Edit. Ja punaisella avaimella mennään joten tuo ajoneston kettuilukaan ei ole poissuljettu.
     
  4. lärpäke

    lärpäke 3rd gear

    Tässä vielä startin releen sijainti sulakeboksissa:

    [​IMG]

    Varmista tuon releen toimivuus ja napojen puhtaus, ja ohita varoivaisuutta käyttäen(vaihde vapaalla!) hyppyjohdolla niin pääset eteenpäin alkuperäisen vian määrittämiseksi.

    EDIT: Taitaa olla kuitenkin päiväajovalojen rele viallinen. Otas rele pois kokonaan niin sit starttaa avaimesta normaalisti.
     
  5. Moparisti

    Moparisti Gearhead

    Joskus on ollut akun vieressä olevassa sulake/rele rasiassa kosketushäiriö moottorinohjausreleen alla, joskus on jopa johto ollut palaneena. Silloin on kyllä vilkuttanut käynnistyksenesto lediä keskikonsolissa.
     
  6. renttu81

    renttu81 Gearhead

    Suur kiitokset. Katsellaan päivän valossa tarkemmin. Tosiaan tuo käynnistyksenesto ledi vilkuu vähän aikaa ja sit sammuu. Ohjeet oli et starttaa vasta sitten.. :D
     
  7. lärpäke

    lärpäke 3rd gear

    Vastataan nyt vielä kerran niin ei jää ainakaan epäselväksi... Lainattu viesti toiselta foorumilta:

    " Kyseinen rele (R1) on siis iso vaaleanvihreä neliönmuotoinen mötikkä, joka löytyy konehuoneen varokerasiasta."

    Ja ei vaikuta se vaikka yrittäisit sillä punaisella avaimella, ei ohita ajonestoa mitenkään vaan on vain muiden avainten koodausta varten.
     
  8. Moparisti

    Moparisti Gearhead

    Sitä punaista avainta ei pitäis käyttää normiavaimena juuri tuon koodauksen takia
     
  9. renttu81

    renttu81 Gearhead

    Ei olla muita. Pitää käydä teettää yks meisseli jos ton sais joskus ihan fiksustikin pelittää. Tai niin hyvin ku foordin saa. :D
     
  10. ippe73

    ippe73 3rd gear

    Minulla myös -98 Mondeo ja se teki kerran sellaisen tempun, että sammui, kun valot sammutti. Sitten alkoi oikuttelemaan starttaus. Välillä starttasi vasta, kun laittoi valot päälle. Välillä ei meinannut startata millään ja ajonestovalo jäi palamaan.

    Otin päiväajovaloreleen (R1) irti ja sen jälkeen on käynnistynyt aivan normaalisti. Sen kummemmin en sitten todellista vikaa ole tutkinut, kun tuolla "korjauksella" on pari kuukautta toiminut.
     

Kerro tästä muillekin!