-98 Mondeosta katkes jarruputki..

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja renttu81, 25.3.2014.

  1. renttu81

    renttu81 Gearhead

    Toinen takajarruputkista murtu tai jotain jostain tankin takaa. Nyt pitäs päästä liikkumaan ennen kuin uutta saa soviteltua tilalle. Kysymys kuuluukin meneekö abs jotenkin sekaisin jos ja kun tulppaan toisen takalinjan siksi aikaa kun uutta saa tilalle? Tulpaus onnistuu konehuoneen puolelta ylimmästä kohtaa joten ilmaa kyseiseen linjaan ei juurikaan jää. Oli taas ritsa kaverilla lainassa(en koskaan saa ite hajottaa näköjään kulkineitani)niin tokihan se päästi nesteet tyhjenemään kokonaan. Eli jos ilmaan/tulputan hajonneen linjan ja jatkan siitä sitten muihin ni voiskohan tää hätä patentti toimia??? Tilannetta auttaa se 40cm. lunta, mikä satoi viikonloppuna joka nyt kivasti sulaa pois tuossa pihalla kun tätä paskaa pitäs taas pajottaa..

    Edit. Eli nyt ei kiinnosta tehdä yhtään turhaa liikettä.
    Edit. 2 Saan kyllä tulpattua molemmat takalinjat jos tuo absi ei siitä sekoa/sen saa toimimaan pelkillä etusilla..
     
  2. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Aikoinaan yhdestä mondeosta tulpattiin just se taakse lähtevä jarruputken kohta,ja oli ehtinyt ilmaa menemään järjestelmään....Toki sillä pystyi ajamaan,mutta jarrupolkimen tuntuma oli vähän pehmeä (jarrut kuitenkin pitivät)...Ei sil ole mitään väliä,jos se ABS ei toimi,koska silloin jarrut toimii samalla tavalla,kuin ilman ABS:siä olevissa autoissa. Tämä jarruputkien tulppaus ei ole kuitenkaan mikään hyvä konsti :odroll: ....Eli korjaa se pikimmiten uudella jarruputkella :-? ....Voi olla että joudut uusimaan taakse myös muitakin jarruputkia,kuin pelkästään tämän hajonneen...Ovat yleensä jo muutkin putket siinä kunnossa,että vaihto on käsillä :-?
     
  3. renttu81

    renttu81 Gearhead

    Juu. Toki ne molemmat vaihdetaan samalla, mutta jotenkin tuolla ois parempaan paikkaan remonsseeraamaan ku tuohon märälle pihalle. Siis jatketaan ilmailua..
     
  4. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Onkos tämä Mondeo farmari vai sedan mallinen?...Ainakin farmarissa on se takajarruputkisto alunperin useammasta pätkästä tehty (toki keulasta tulee ne pitkät putket yhtenä,muistaakseni sinne polttoainetankin kohdille asti)...Eli sen jälkeen on alunperin putkiliitokset siellä takaosassa. Tämä siis minun kokemukseni yhdestä -96 Farmari Mondeosta :wink:
     
  5. renttu81

    renttu81 Gearhead

    Farkkuhan tämä on. sieltä tankin vierestä en vielä liitoksia löytänyt kun tuo piha on siinä kunnossa, ettei siihen viitti mennä makoilemaan. Pitääkin viritellä joku vaneri tms. alle ja ryömiä kattomaan mistä tihkuu. Valuu tosiaan pelkääjän puolelta bensatankkia pitkin..
     
  6. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Juu samasta paikasta meni myös siitä mondeosta,joka aikoinaan korjattiin...Ne liitokset on muistaakseni sen bensatankin takapuolella (jos en nyt ihan väärin muista)...Tai voi olla myös se liitos siinä tankin vieressä lähellä sitä paikkaa,mistä nää putket alkaa vanhemmiten vuotamaan. Älä käytä sitten kovia otteita sen vanhan jarruputken irroituksessa sieltä tankin vierestä...Kun siellä menee myös Bensaputket...Ja jos ne on huonot,niin helposti tässä yhteydessä hajoavat :-?
     
  7. renttu81

    renttu81 Gearhead

    Nekin jos menee ni soitan romu-ukon hakemaan koko paskan pois pihasta. Tää on edelleen 500 euron ritsa, niin suuria en tähän panosta. Heinäkuulle kun pääsis kauppareissut heittää.
     
  8. kippis

    kippis Gearhead

    justiin vaihoin samanikäseen hoppaan takajarruletkut.
    ennen niitä (jotka on siis uloimmat) on noin 20 sentin putki joka olis iisi vaihtaa rengas vaan pois ja siitä. mut tsekkaa mistä kusee jne...
     
  9. renttu81

    renttu81 Gearhead

    Jos huomenna kattois. Nyt ketuttaa niin paljon taas, ettei toimita alkaa kiroilemaan tuon parissa. Eikä paista aurinko.. Eli seli seli..
     
  10. audiq

    audiq Gearhead

    Tiedä kannattaako tällaisiin jarruputkien tulppaus ja paalauskeskusteluihin edes osallistua, mutta siellä täyttöputken takana tankin päällä on liitos.
    Vaatii montun tai nosturin, jotta saa asiallisesti putket kulkemaan.

    Aivan vastaavan liitospalan voi hankkia tarvikeliikkeestä ja minä siirsin yhdestä Mondeosta tämän liitoksen takajalkatilan takana olevaan syvennykseen, johon pääsee järkevästi käsiksi. Eli putkien alkuperäiselle kulkureitille, mutta hieman keulaan kohti putkilinjassa.

    Alkuperäiset putket oli niin hyvässä kunnossa muuten ja vaihtotyö konehuoneen osalta olisi ollut todella hankalaa ja koska siellä liitos joka tapauksessa jo aiemmin oli, niin nyt se on vain hieman eri paikassa. Muuten olen kyllä ehdottomasti ylimääräisiä liitoksia vastaan, mutta tässä tapauksessa liitosten määrä ei lisääntynyt.

    Katsimiehelle tunnustin syntini kysymättä ja kehui että on siististi tehty ja näyttää alkuperäiseltä. Siitä jäi hieman erimielisyyttä, että onko konsti täysin laillinen. Jos hyväkuntoisen putken katkaisee ja tekee asiallisesti liitokset, niin ei se alkuperäistä huonompi ole, kunhan huomioi liitoskohdan paikan. Oletuksella siis että liitosten määrä ei lisäänny alkuperäisestä. Muutenhan liitosten tekeminen on laitonta.

    Ja putkia kun menee kaksi, niin liitospaloja sitten saman verran. Eli jalkatilojen alta kulkeva putki katkaistaan ja tankin päältä säätimelle lähtevä putki uusitaan ja uudesta tehdään aiempaa pitempi. Säätimellä on muistaakseni vielä liitospala ja lyhyet putket ennen säädintä. Näin muistelen.
     
  11. renttu81

    renttu81 Gearhead

    Noinhan mie vähän tuota kaavailin tekeväni. Nyt oli vaan siirto montulliseen/nosturilliseen paikkaan tarkotus ajella. Tuo käsijarrukaan kun ei oikein pidä niin viitsi paljoa liikenteen sekaan lähteä. You know..
     
  12. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    JOs korjaamolle menossa niin sopivasta kohdasta (sentti ennen reikää) putki pihdeillä lyttyyn niin ei nesteet kadulle valu ja maltilla menemään
     
  13. renttu81

    renttu81 Gearhead

    Nyt on tukittu konehuoneen puolelta hyväksikäyttäen mazdan jarruputken pätkiä. Tuota vaan mietitytti se abs:n suhtautuminen tuohon ja etusten ilmaus. Homma siis hoidossa kunhan vitutus laskee, että on motivaatiota tehdä mitään.
     
  14. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Minulla on tuosta takajarruputkien liittämisestä Mondeossa kokemusta (Siis vaikka siellä on alunperin putkiliitokset,niin ainakin täällä Kouvolassa on sen verran ahdasmielisiä katsastus "insinöörejä",jotka olivat valittaneet,että "ei saa olla liitoksia jarruputkissa"....Vaikka siel kuitenkin alunperinkin on sellaset)....Eli kannattaa laittaa se putkiliitos sellaseen paikkaan,jossa se ei näy,niin ei tarvitse kuunnella katsastuksessa mitään älyttömyyksiä :odroll: :mad: ....Toisaalta,jos meinaat ajaa sillä nyt vaan leiman loppuun,niin laita jarrut sellaseen kuntoon,että etujarrut pelaa kunnolla (normiajossa,kun ei edes takajarruja tarvitse/eikä ne ole edes juurikaan pelissä mukana normaali jarrutteluissa)...Niin pelkillä etujarruilla pärjää komeasti 8)
     
  15. renttu81

    renttu81 Gearhead

    Joo leiman ajan loppuun. Mutta tulee tuta junioria kuskattua niin himmaillaan kaikki toimiviksi.
     
  16. reynolds

    reynolds 3rd gear

    No juu siinä tapauksessa laitat kuntoon,ja ajat leiman loppuun...Tai vaikka haet sit uudenkin leiman,ja ajat senkin loppuun 8) ...Itselläkin pikkupoika 3v,niin ymmärrän täysin sinua :-?
     
  17. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Mulla ei oo muksuja enkä mä ymmärrä reynoldsin vinkkiä mitenkään...
     
  18. Aako

    Aako 1st gear

    Sielä voi olla suojatiellä myös jonkin toisen muksu, jonka henki on siitä kiinni, että puuttuuko yhdestä pyörästä jarrut vai ei.... Abs ei tuosta isommin suutu, jos valo syttyykin, niin korjauksen jälkeen vikakoodi pois ja menoksi...
     
  19. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Lueppas ekalta sivulta minun ensimmäinen viesti...Niin jos alkais sinullakin tuo ymmärryspuoli pelaamaan.?... :odroll:
     
  20. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Mä luin tän vinkin, eikä se siltikään aukea.
     

Kerro tästä muillekin!