ABS-jarrujen katsastus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja MdMaxx, 9.6.2004.

 1. MdMaxx

  MdMaxx 1st gear

  Käytin juuri ostamaani autoa (Ford Scorpio 4x4)katsastuksessa jossa on ABS-jarrut mutta eivät ole vissiin toimineet aikoihin. Valon on edellinen omistaja irroittanut mittaristosta. Katsastusmies sanoi testanneensa jarrut pihalla ja että ovat ok. En maininnut mitään että on ABS ja ei lue otteessakaan. Varmaan kyllä tajusi kun pumppu pörisee aina, kun jarrua painaa. (varmaan anturivika mutta maksaa yli 100e kpl) Siis eikö ABS-jarrullisia autoja ajeta ollenkaan testeriin vai mikä ihme päivä minulle sattui. Auto meni läpi ok mutta tuo jäi ihmetyttämään. En uskaltanut kysyä :smile:

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: MdMaxx 2004-06-09 00:02 ]</font>
   
 2. Pikku Musta

  Pikku Musta 1st gear

  No eiköhän se dynottamatta jättäminen johdu tosta nelivedosta.
   
 3. Rubberduck

  Rubberduck 1st gear

  Joo, joidenkin nelivetojen jarruja ei pysty testaamaan dynossa. BTW, lukeeko otteessa sarakkeessa jarrut "NAPL"?
   
 4. MdMaxx

  MdMaxx 1st gear

  Joo. Niin voi ollakin. Luulisi että voi testata mutta hyvä että ei voi :smile: Muistaakseen otteessa lukee vain NAP, mutta pitää katella. Mitäs tuo NAPL tarkoittaa? ABS:ää ei kuitenkaan mainita, onneksi. Käsittääkseni silloin sen pitää ainakin toimia.

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: MdMaxx 2004-06-09 22:27 ]</font>
   
 5. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Se NAPL tarkoittaa just ABS jarruja...
   
 6. Rubberduck

  Rubberduck 1st gear

  Nestetoiminen, AliPainetehostettu, Lukkiutumaton = NAPL
   

Kerro tästä muillekin!