AKE:n uudet ohjeet rekisteröintiin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja impala1968, 2.1.2006.

  1. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Tuosta löytyy nyt uudet ohjeet yksittäiskappaleina tuotujen härveleiden reksiteröintivaatimuksiin:
    http://www.ake.fi/viewdocument.asp?ID=1290
    Eipä mitään mullistavia helpotuksia tullut vieläkään....
     
  2. junnu78

    junnu78 1st gear

    jep

    nii, tietenki. mihin ne muuttus. yleensä tulee vaa vaikeemmaks... suomi on autoharrastajan luvattu maa....
     
  3. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Sivulla 6, kappale 9, elikkä poikkeusluvat. Tämä on kanssa sellainen rämeikkö että voi voi, kun eivät perhanat suostu mitenkään kertomaan sitä, mihin kannattaa edes haaveilla poikkeuslupaa.

    Tuossa tuo sanamuoto antaa melkein toiveenkipinän siitä, että isoja osia/osakokonaisuuksia/melkein koko auto voidaan saattaa maahan ja rekisteriin poikkeusluvalla, niinkuin sen pitäisi olla! Mutta meepäs hakemaan tommosta paperia, niin villi arvaukseni on, että vastaus on jotain tyyliin: "poikkeuslupa on tarkoitettu jollekin yksittäiselle osalle, jottei kilpailu vaarannu"...joopa, eli just ja just saat luvan tuoda maahan auton, jossa on vielä millisen sijaan tuumaisella pultilla hanskalokeron kansi kiinni, mutta tuonkin tuominen maksaa sen luvan verran ylimääräistä...

    -JJ-
     
  4. Zandmann

    Zandmann Gearhead

    Jos en ihan väärin nähnyt, oli tuolla ns. vanhaa tietoa. Eli, ei vissiin päivitettyä. Uusin informaatio kun sattui olemaan nimikkeellä "AKEn ohje 14/208/2004 2.12.2005".

    Eikös siitä ollut jotain puhetta että vuodenvaihteen jälkeen tulee muutoksia eikä ennen vuodenvaihdetta?

    Tosin, valtiohan nyt tekee juuri niinkuin haluaa ja pistää pientä ihmistä ruotuun. Eihän sitä nyt kellään kivaa saa olla. J*malauta mä sanon.

    Pistää vihaksi, taas.
     
  5. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Nii, kun ottaa silmän käteen niin näkee että tää on tehty 2.12.2005 ja voimassaolo 1.1.2006 alkaen. Eli lienee tuorein tieto Vai olenko mää ihan tyhmä?
     
  6. Zandmann

    Zandmann Gearhead

    Emmä usko notta solet ihan tyhmä, veikkaan notta molen se sokia.
    Joka tapauksessa, ottaapi kupoliin.
     

Kerro tästä muillekin!