Alkuaikojen kisoista...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'FNRA Nostalgia Racing', aloittaja a522ni, 28.12.2008.

 1. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  Wareliuksen veljeksistä muuten tuli noin anekdoottina mieleen, että ei oo kun viikkoja kun Tomppaa oli muistaakseni hesariin haastateltu. Oli nimittäiän mamma Warelius joutessaan pyyhkässy maratonin, ja tehnyt alan suomenennätyksen, ja sitä kautta oli myös menestyneeltä jälkikasvulta kyselty tuntoja.
   
 2. rebel58

  rebel58 Double Gearhead

  Oi niitä aikoja kun Boballa oli isolohko Galaksie ja broidillaan Tompalla oli Fairlane. Molemmat tietty manuaalleilla.
  4d mustat moparit tuli tutuksi, samoin 442 ja Challe. Oli meillä jtn painiakin silloin, mutta ne olutta ja mennyttä. Ny meneee liikaa ootee?
   
 3. homer

  homer Double Gearhead

  Eikös nuo Wareliuksen veljekset sittemmin veneilleet ihan kohtuullisella menestyksellä?
   
 4. shark

  shark 3rd gear

  Unohditte Räyskälän helmet. :lol:

  Kaks Mossea."Red devil "jossa vessapaperirullista tehdyt ruiskut pellillä ja raakalankkuspoileri kaljatölkit alla takaluukussa.

  Oli maalaispojalle ihmeteltävää :rotfl:
   
 5. rebel58

  rebel58 Double Gearhead

  Toinen mosse oli Pihliksestä ja toinen oli meidän. Siitä juttua ollut täällä jollain sivuilla. No jos on pakko avautua niin kyllä se suti koko Tavan suoran kun oli vaseliina ensin laitettu homobaarin edessä takarenkaisiin. Siitä kurvattiin Tavan eteen sutien ja kaikki potki sutivaa mossea.
  Porilaisten Fargo oli lähes legenda. Turkulaisten iso paneeli jatkaa samoilla linjoilla. Se on aikas raju. Vilppi ja vilunki vai mikä se nyt oli? Hyvä että perinteet jatkuu. Jatkakaa te nuoret.
   
 6. Putte

  Putte 1st gear

  Melko kohtuullisella menestyksellä veneilivät, taisi pari off shore Maailman mestaruutta ja nippu muitakin mitalleja tulla veljeksille
   
 7. Putte

  Putte 1st gear

  Pikaisella tarkastuksella Wareliukset eivät loppujen lopuksi voittaneet yhtään Maailman mestaruutta, vaikka muuten voittoja tulikin solkemaan. Pari heidän ajamaansa Maailman ennätystä on edelleen voimassa.
   
 8. harri60

  harri60 Gearhead

  Pieksämäellä kilpailtiin 29-30.8.1981. Olihan siellä mukana: Pitkän pekan Dartti, Hakkarainen Roadrunnerilla, Ahola Chrysler rodillaan ja paljon muita. Kuvia on albumissa ja pitänee joskus skannailla näkyselle.
   
 9. Carburetor

  Carburetor 1st gear

  Noita vanhoja voittajia katsoessa tuli mieleen, että onko ajajien määrä vähentynyt tuolta jostain -80/-90 luvulta, vai onko ihmiset keskittyny nyttemmin vain tiettyihin luokkiin?
   
 10. Putte

  Putte 1st gear

  Kilpailijoiden kokonaismäärä on kasvanut, mutta ryhmiä on tullut lisää ja ryhmien koot pienentyneet, jotkut ryhmät jopa radikaalisti.
   
 11. Carburetor

  Carburetor 1st gear

  Sitähän minä mietinkin, että se on täytynyt nousta. Nythän se jo aika suosittua. Silti sitä ihmettelin mihin Competition ja Super Street katosi. Vaikka ei ne niitä mielenkiintoisimpia olekkaan.
   
 12. rebel58

  rebel58 Double Gearhead

  Mitennii ryhmien määrä on kasvanut? Jos vanha sumuvalo oikein muistaa nii ekoissa kisoissa oli luokkia vain S ja M/S.
  Onko niitä ny enemmä? :eek:
   
 13. pee5

  pee5 3rd gear

  http://www.youtube.com/watch?v=O8w3lUoYNaM
  Tää Keimola-pätkä taitaa olla vuodelta -77?
  Salon Esa ei ollut vielä sahannut '59 Coupe Furyään. Taisi katon poisto olla aika kova juttu tuohon aikaan, kun ei V8-Magazinekaan siitä maininnut, vaan Fury esiteltiin melkein kun "aitona" avona.
   
 14. dart -66

  dart -66 Gearhead

  Eikös siellä ollut SA:ssa Rockeri j(a neliovinen-57 Chevy Pontiacin tekniikalla)?
   
 15. Putte

  Putte 1st gear

  Ekoissa kisoissa ei Rockeri vielä ollut, mutta toi Chevy jyllä oli ainoona SA-autona.
   
 16. yfreak57

  yfreak57 Gearhead

  Felmanin Chevyssä taisi olla oviakin vain kaksi. Bensatankin virkaa hoiti mustekaloilla kiinnitetty kaasupullo. Taisi akkukin olla niillä kiinni. Letukka oli muistaakseni H/SA ja ainoastaan siitä syystä, että lepattavien, puoliksi irti ruostuneiden lokasuojien takia ei katsastus hyväksynyt sitä muihin luokkiin. Siis Petteri irroitti lokarit ja kävi uudestaan katsastuksessa.
   
 17. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  Tais olla se chevy/ponu vasta vähän myöhemmin, jostain Vaasan suunnalta jos oikeen muistan ? Ja se oli neliovinen.
   
 18. fmila

  fmila Gearhead


  Jep oikein muistat. Se oli kait -77 (tai -78?) kun toi oli Keimolassa siinä iltakisassa. Ja siinä oli viellä Tri Power vehkeet ja tais olla 400:n. Myöhemmin se vaihtoi omistajaa ja oli Krister Å:lla (jos oikein muistan) siinä Mustasaaren puolella. Kiitos viellä Kristerille hinauksesta, pois Vaasan satamasta omalle kotipihalleen ja yösijasta. Nääs oltiin Camarolla joskus 80-luvun alkupuolella Ruotsissa loma reissussa kun yhdessä ohituksessa TH antautui ja Camaro muuttu mäkiautoksi. Kun sitten onnistuttiin saamaan se laivalla Vaasaan oli apu aivan ensiluokkaista. Saatiin laatikko lainaks ja lomareissu jatkui viellä senkin jälkeen,

  Kiitti Krister
   
 19. Uba

  Uba 1st gear

 20. 5.7 olssi

  5.7 olssi 1st gear

  Katselin tuossa FHRA,n sivuja ja listaa mestarit kautta aikojen.Muistanko oikein ,että oliko tämä kyseinen herra useana vuonna mestarina luokassaan , eli Leif Nylund sama kaveri joka kiihdytteli takatuuppari porssella.
   

Kerro tästä muillekin!