Alumiinin lakkaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 9.2.2004.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mikähän mahtaisi olla oikea menetelmä tuollaisten lasikuulapuhallettujen alumiinisten koneenosien käsittelyyn? Ilmeisesti jonkin sortin lakkaus mutta onko olemassa jokin hyvä merkki jota kannattaa käyttää jotta pysyy kiinni? Osat tulevat konehuoneeseen joten lämmönvaihteluita siis on.

    JL
     
  2. Jza

    Jza Double Gearhead

    Vedä vaikka Pulverlacin Heavy-duty -polyuretaanilakka päälle, niin kestää varmasti paskaa ja lämpöä.
     
  3. KÄD-1

    KÄD-1 Gearhead

    Toi jauhelakka on varmaan paras mutta kyllä niissä kestää ihan normaali autolakka ja se on vähän helpompi juttu toteuttaa kotitallissa.
     
  4. Fireball

    Fireball Gearhead

    Joskus suhautin 2K paukkupullolakalla kuulapuhalletun aluimusarjan ja hyvin se siinä pysy vuosia
     
  5. Retem

    Retem Gearhead

    2- K Glisten PC soveltuu myös kiiltävän kromin ja kiillotetun alumiinin pintaan.
     
  6. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Eiköhän tuolla venepuolella ole kanssa alumiininsuoja-aineita? Hempel taisi tarjota joskus alumiinimastoihin pinnoituslientä...
     
  7. Retem

    Retem Gearhead

    Alumiini on siitä häijy, että se nostattaa väkisin lakkapinnan irti, ellei käytetä asianmukaisia peittausaineita. Lakka pysyy tietyn ajan nätisti pinnassa, mutta kyllä se siitä aikanaan irtoaa.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Retem 2004-02-12 12:44 ]</font>
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mikähän tuo asianmukainen peittusaine mahtaisi olla jotta saisi pysymään sen lakan kiinni pitkään?

    JL
     
  9. skyhigh

    skyhigh Gearhead

    Alumiinin maalauksessa käytetään pohjustusaineena kromatointia, lakkaukseen se tietysti soveltuu sikäli huonosti että sitten lakan läpi kuultaisi kromatoinnin keltainen väri.
     
  10. KÄD-1

    KÄD-1 Gearhead

    Kromatointia on myös kirkasta mutta sekin tummentaa alumiinin pintaa. Suihkupuhdistetussa pinnassa lakka pysyy kuin tauti(ilman mitään pohjustusta).
     
  11. Retem

    Retem Gearhead

    Mikäli maalataan kromi tai alumiini Glisten PC'llä voidaan käyttää AP120 merkkistä tuotetta. Kato http://www.mobitive.com ja sieltä POR15 osio.
     
  12. Otto

    Otto Gearhead

    Alumiini osat jotka mulla tulee konehuoneeseen oon kiillottanut, enkä o laittanut mitään lakkaa päälle. Vahasin vainen. En vaan vielä tiiä miten käytössä...

    Kaikkia alu-osia en o kiillottanut (ainakaan mun pinna (vaikka onkin pitkä) ja tunnit kellossa ei riitä) vaan oon maalannut. Raekuulapuhalletulle pinnalle tartuntamaali, sellasta vihreetä, ja päälle 2-k akryyli. Maalattu pinta on helpompi pitää puhtaana kuin vain puhallettu alumiinipinta.
     

Kerro tästä muillekin!