amazon custom

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja Anonymous, 7.3.2004.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    muuten todella komia mutta noi valot...
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

  4. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Kun puskurit ei muuten ylety maahan niin ne täytyy näköjään pudottaa väkisin. Ei minun mieleen.
     
  5. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

    tuota amazonrakentajana tuohon sanoisin et ei oikee oo kumpikaan mun mieleen,tavallaan se ensimmäinen,mut valot vois olla enemmän alkuperäiset..=/
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mun mielestä eka parempi voisi vaan olla tosiaan erinlaiset valot ja kunnon kromi puskurit,muuten tosi siistin näköinen,onko muuten suomessa monta avo amazonia ilman kaarta,mielestäni joskus olen sellaisen nähnyt forssassa?!

    Toinen taas vähä liian custom/tuning sekoitus,puskurit ylös ja pikkasen pienemmät vanteet niin kelpais kyllä...
     
  7. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Kasissa taisi olla kultaisella 80-luvulla juttu punaisesta kaarettomasta avo-Amazonista. Mutta ei varmasti ole montaa!
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mä nyt sitten ollenkaan tajua miksi noita vinoja etulamppuja täytyy herjata.

    Jos herrat asiantuntijat nostais laput silmiltään ja ymmärtäis että noi oli 50-luvun lopun kovin juttu vaikka '51 Chevyssä. Ja sitä paitsi erittäin härskit, vähän niinkuin flakemaalaus, raju mutta rankka. Ei kaiken aina tarvitse olla niin sulavalinjaista ja perinteistä, joskus on syytä SÄVÄYTTÄÄ! Esimerkiksi Carl Casper, josta sittemmin tuli maailmankuulu customstara aloitti juuri samalla konseptilla '53-54 Chevyllä.

    Andy Saunders, auton rakentaja on muuten yksi näitä Englannin Barriseja. Hän on tehnyt melkoisen määrän ihmeellisiä laitteita, muistanette sen kuplakatto-avaruusauton joka oli kaikissa mahdollisissa lehdissä muutava vuosi sitten. Nythän sillä on työn alla tämä maailman rumin auto, '56 Buickista tehty turva-auto Aurora, jossa on tuulilasikin kuin täyteen puhallettu purukumipallo. Se oli yksi aikansa suurimpia katastrofeja ja Andy on entisöimässä sitä. Odotan kuumana...

    Matsonin työn taso ei varmaan ole ihan sataprosenttinen, mutta asenne on kohdallaan, vaikka kieltämättä puskurit olis poikaa...
    Z
     
  9. platuart

    platuart Gearhead

    Jep Z!
     
  10. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Andylla oli London Motor Showssa esillä se futu pallokattoauto (X2000?). Kaveri oli itsekin paikalla ja tosi iloinen kun kävin jututtamassa vanhoista jenkkipeleistä, ei meinaan ole mitään tavallista noissa ympyröissä. Kehui käyneenä Tampereen näyttelyssä ja ennenkaikkea positiivisen vaikutuksen oli tehnyt Hämeentietä ajanut mattamusta potkittu lintta jonka alta oli kuopissa tullut hieno kipinäsuihku - great attitude! Että oikein mukavan tuntuinen kaveri.
    Meriittilistalta löytyy myös ´57 Ford Skyliner peltikattoavo-Kustom (!) ja monenmonta muuta. Kaikkien rakennelmien tyylikkyys ei ole aivan huipussaan mutta asenteessa löytyy. Monesti tarkoitus onkin järkyttää, vertaa uusin rakennelma joka on liki tuunattu Bentley Turbo. Tässä linkki kotisivulle:
    http://andysaunderskustoms.freeservers.com/
     
  11. Fender

    Fender 3rd gear

    Kyllä molemmat on iha komeit autoi.On nähty vaivaa.Ei kuitenkaa iha mun makuun.Oon ajatellu omast amazonist tehä semmosen käytännöllisen kustomin.Ei mitää radikaalei mut pienii muutoksil.
     
  12. makke

    makke 1st gear

    Se Andyn futu-auto on lähtöisin Vaux tehtaalta tai ainakin osa siitä. Elikkä Vauxhall promotoi uutta Cavalier mallia tuollaisella, oli TV-spotteja ja myyntiesitteitä joissa ko. laite oli esillä.
    Kun sitten öoppuvuodesta '88 tuo uusi Cavalier julkaistiin (vastaa Opel Vectra A:ta), niin Lontoon kaduilla liikkui edellä tämä futuristinen kuplakatto.
    Tätä futuristista autoa esiteltiin TV:ssä noin 3 kk ennen Cavalierin julkaisua ja siten saatiin yleisön kiinnostus herämään "uuteen erikoisuuteen".
    Tuo Andyn tekemä ei ole suoraan tuo auto, mutta sitä sillä on haettu ja käsittääkseni osin hyödynnettykin (osina).

    Ja tosiaankin Andy on tehnyt mitä ihmeellisempiä pelejä vuosien varrella ja onhan niistä joitain nähty mm. Tampereen näyttelyssäkin.
    Andyn käsialaa on mm. veneauto sun muita ihan käsitäämättömiä tekeleitä.
    Eli kannattaa tutustua tarkemmin miehen aikaansaannoksiin, on meinaan sen verran erikoista kalustoa maailmalle pukannut!
     
  13. makke

    makke 1st gear

    Mutta ohi otsikon aiheen...
    Tuosta kuplakatosta puhutaan myös Ford pohjaisena pelinä. Tiedä häntä mikä sitten lopulta on se totuus. Kovasti on ainakin Vauxin käyttämän auton näköinen ja noista yhteyksistä on ollut mainintoja lehdissäkin.

    Ja tosiaan nuo Amazonin valot on härskit, sitä siinä on juuri haettukin. Kuten z sanoi, hyvinkin arvostettu valomalli.
     
  14. -zzz-

    -zzz- Gearhead

    Silloin kun Andyn kanssa juotiin kaljaa Ruotsissa Jönköpingin näyttelyssä ja äijä antoi kuvan ko. kuplakatosta alkuperäisessä muodossaan niin asiaa puitiin laveamminkin.

    Siinä nahkatakkiinsa tätä autoa maalatessani hän kertoi että Vauxhall oli ilmoittanut, että periaatteessa romun saa kyllä ostaa, mutta siitä on tuhottava keula eikä se saa samannäköisenä kulkea maailmalla. Joten keula tuhottiin ja perä kannettiin Andyn tallille. Hylsy kai asennettiin jonkun Mercuryn tai Fordin alustalle ja muokattiin koko lailla uuteen uskoon keulan osalta. En kylläkään muista oliko auto ollut alunperin toimivalla moottorilla varustettu.

    Tapasin muuten äijän ekan kerran Englannissa -92 eräässä kokoontumisajossa, jossa maalailin hänen 40- luvun Pontiac lowrideriin jonkun straipin. Sittemmin olemme törmänneet eri näyttelyissä. Siellä ruotsissa hän oli juuri tuon Matsonin kanssa, silloin vielä edellisessä kuosissaan.
    -Z-
     
  15. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Andyllä on kaikissa teoksissaan ollut visioita ja rohkeutta tehdä ennakkoluulottomia ratkaisuja. Olen monesti miettinyt yrittää tehdä pienoismallia Claustrofobia(se maailman matalin, olikohan sen nimi tämä?) Ministä, mutta vielä Tamiyan Mini odottaa hyllyssä sahaa.
     
  16. Anonymous

    Anonymous Guest

Kerro tästä muillekin!