Amc Javelin AMX??

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Anonymous, 10.3.2004.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Onko paljon Suomessa?? Minkä hintasia??
     
  2. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Rekisterissä olevat AMX:t voisi varmaan laskea yhden käden sormilla. Javelineja on luultavasti vähän enemmän.
    Hintaan tietenkin vaikuttaa moottori ja vaihteisto ja onko SST-malli. Joskus näin kasilla varustetun Javelinin myynnissä, oliko se jotain 7000 euron luokkaa.

    Ei kuitenkaan joka pojan peli kun vuona 1969 AMX Maksoi 50,000 ja Javelin SST 47,000 :???: silloista markkaa (vrt. Kurkon Ford Capri 15,000). Mutta hienoja laitteita ovat varsinkin ensimmäisten vuosien mallit.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Kurko 2004-03-10 20:53 ]</font>
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Paljonhan nuo maksaa tuolla ison veden takaa tuotuna??
     
  4. Simo

    Simo 1st gear

    Javelin AMX on uudemman korimallin (71-74)varusteversio Javelinista. Kuusikymmentäluvun puolelta oleva AMX on nimeltään pelkkä AMX, ei Javelin AMX ja on koriltaan erilainen kuin saman vuotiset Javelinit. Näissä AMX:ssä on lyhyempi akseliväli ja ovat "two seatereita" eli takapenkkiä ei ole.

    Nimimerkki HornetRWB voinee antaa laajemman selvityksen Javelin ja AMX malleista, ainakin http://www.amccf.com osoitteessa :smile:
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Suomessa on 3-4 Javelin AMX:ää, joista molemmat -71:t on varustettu 401 koneella, toisessa automaatti ja toisessa T10. Kolmas taitaa olla 360+automaatti ja vuosimallia -74. Neljännestäkin olen kuullut huhuiltavan. Tuota erikoisen näköistä -71-74 koppaista Javea löytyy kyllä useampiakin SST varusteissa. 1971 Javelin AMX on kaikkein harvinaisin, valmistusmäärä muistaakseni 2054 kpl, joten aika hienoa, että niitä tuli ainakin nuo kaksi ihan virallisen maahantuojan kautta.
     
  6. MadMike

    MadMike Gearhead

    Lienee tuo 74 AMX olleen appeni uutena ostama oranssi mustin raidoin ja mustalla viinyylikatolla, ostohinta hulppeat 74000 (uusi kupla silloin joku 10000).
    Se olikin ilmeisen huonoja muistoja jättänyt auto toimivuutensa suhteen (mm. laturi tippui kesken ajon rikkoen muutakin kuin syylarin (sangen sopimatonta "isolle johtajalle") kun jatkossa ei katsonutkaan jenkkejä päin "sillä silmällä" vaan siirtyi lähinnä Jaguareihin ja Mersuihin.
    Ja mitä siihen voimaan tulee niin se 360 niinä vuosina enään mikään tykki ollut.


    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: MadMike 2004-03-11 09:16 ]</font>
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kyllä ne jenkkien saastemääräykset vei hengen jopa AMC:n kasista. Nythän niihin saa jo ostaa vaikka alumiinikannet, ruiskusysteemin ja ties mitä pariltakin eri valmistajalta. Ja noita kaksipaikkaisia AMX:ä on maassa neljä kappaletta.
     
  8. MadMike

    MadMike Gearhead

    No kyllä minun "painostuksesta" appeni kerran jopa soitteli perään mutta kun oli kattovinyyli otettu pois ja auto maalattu sekä vanteina hottentotit, konetta "piristetty" eli hänen mielestä pilattu taiwankromiosin (ja minun myös) niin se jäi silloin osto siihen.
    nyt ukolla sen verran ikää että ei kiinnosta mutta vaimoke voi kertoa autosta montakin tarinaa...kyllä sekin paljon raskasta jalkaa sai käyttöpelihän kun oli ja tommosen javelinin rahan ukko teki joskus jopa viikossa siihen aikaan.
    kuulemmatuohon aikaan noita AMXiä oli maassa kolme...Keihäsellä apella ja jollain kolmannella keihäsen appi joskus tapasikin ja lienee autot olleet vierekkäin parkissa ?

    Mutta missä on se Javelin joka näkyy Bensaa suonissa leffassa Keimolan parkkiksella...70 mallinen (?) 343- manuaali valkoinen punaisin raidoin ja mustalla katolla ?
    Jos joku omistaa sen niin ottakoon yhteyttä olis tietoa autosta.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: MadMike 2004-03-11 09:49 ]</font>
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tai onhan noita AMX:iä siis viisikin kappaletta, yksi aito tehdas SS-kilpuri, varsinainen kananhammas...
     
  10. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Se Javelin esiintyy elokuvassa muutamaan otteeseen. Ja vuosimalli on -68, koska siinä on erilliset niskatuet(69< korkeat selkänojat). Joskus tässä foorumissa oli keskustelu kotimaisista leffa-autoista ja siinä joku oli sitä mieltä että se majailisi Itä-Suomessa museorekisteröitynä. Jos joskus tulisi taas telkkarista niin voisi ottaa rekisterinumeron ylös.
     
  11. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Yhdellä palstalaisella on toi '71 401 manuaali AMX. Harkitsi jopa joku aika takaperin sen myymistä, en tiedä onko vielä ajankohtaista.
     
  12. JavelinAMX-71

    JavelinAMX-71 1st gear

    Harkitsee edelleen...
     
  13. MOtorPARts

    MOtorPARts 1st gear

    suomesta löytyy jokaista vuosimallia 1968-1974 paitsi 1972, mutta siltä vuodelta löytyypä 401 javelin.
    jopa ss kilpuri löytyy
    filmi javelin on hengissä, toisilla kilvillä
    jos auton meinaa hankkia niin kannattaa katsoa ruotsin markkinoita
     
  14. Kurko

    Kurko Double Gearhead

  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    Paljon tuommoset 71 401 AMX maksaa suurin piirtein???
     
  16. Anonymous

    Anonymous Guest

    Älä vielä myy!!! (Ei raha riitä)
     
  17. MadMike

    MadMike Gearhead

    Saatkos aikaan yhteystietoja omistajalle...en ole kinuamassa vaan on tietoa autosta joka pitäisi tarkistaa.
     
  18. JavelinAMX-71

    JavelinAMX-71 1st gear

    No ei noilla ole oikein hintaa, kun on pikkuisen harvoin myynnissä, mutta jossain 8000-10000 haarukassa voisi olla tuommoinen ei museokuntoinen, mutta perää, väriä, vanteita ja joitakin moottorin osia lukuunottamatta alkuperäinen auto, jonka mukaan saattaisi saada yhtä ja toista...
    Kiinnostaisiko?
     
  19. MOtorPARts

    MOtorPARts 1st gear

    suomen amc kerholla on omat kotisivut ja siinä foruumi minkä kautta voi yrittää saada filmi auton omistajaan yhteyttä, on/oli kerhon jäsen.

    filmi auto on 1969 sst 390 ja 4 speed ja hengissä suomessa

    suomessa on/oli ainakin seuraavat amx:t

    1968 1 kpl
    1969 2 kpl sekä ss kilpuri
    1970 1 kpl
    1971 401 2 kpl
    1973 360 2 kpl
    1974 360 3 kpl

    12 kpl, eipä riitä sormet

    ja amc kerhon a-v voi tietää vielä jonkun lisää
     
  20. MOtorPARts

    MOtorPARts 1st gear

    korjaus ylläolevaan :
    1973 360 3 kpl
    1974 360 2 kpl
    niin tiedot pitää paikkaansa
     

Kerro tästä muillekin!