Auto-Berner Tampereella muinoin?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja CH24T0C, 31.10.2018.

 1. CH24T0C

  CH24T0C 1st gear

  Auto-Berner toi aikoinaan maahan Plymoutheja ja Chryslereitä. Päämyymälä oli Helsingissä Etelä-Esplanadilla, mutta kakkosmyymälä oli Tampereella.

  Löytyisikö Tampereen myymälästä vanhoja valokuvia? Missä osoitteessa se sijaitsi? - Olin pikkuskidi, kun siellä käytiin, ja muistan hämärästi, että linja-autoaseman jälkeen käännyttiin etelään suunnilleen siinä, missä nyt on Hatanpään valtatien alkupää, ja siitä mentiin radan vartta etelään ehkä muutama kilometri. En muista tarkasti, enkä tiedä onko ao. liiketilaa enää olemassakaan.
   
 2. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  En tiedä kyseistä puotia mutta sarankulma vois olla paikka mitä kuvailit.
   
 3. timant

  timant 2nd gear

 4. cb125twin

  cb125twin Gearhead

  Hatanpäänvaltatien ja tampereenvaltatien risteyksen autokulma ratinassa oli ainakin datsun dodge liike ja crysler jeep kauppa oli sammonkadun teboilin vieressä
   
 5. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  Joo D-kulma.
   
 6. johntravolta

  johntravolta 3rd gear

  Simca oli kuvattu Tampereella. Mm rakenteilla oleva Kalevan kirkko näkyi filmillä.

  D kulmassa tosiaan myytiin Dodgeja. Ehkä Hatanpäällä oli Akp autotalon tienoilla Plymouth liike. Sarankulmassa ei vielä silloin ollut kuin lentokenttä.
   
 7. MudMax

  MudMax Gearhead

  NY4dHT tykkää tästä.
 8. spinout

  spinout Gearhead

  Bernerin asiakaslehdestä Autojen Maailma 1/1968 mulkaisin osoitteita Chrysler-Simca huoltoverkostosta ja Tampereella se oli Berner Oy (Auto-Berner), Rautatienkatu 15.
   
 9. NY4dHT

  NY4dHT 1st gear

  Plymoutheja ja Chryslereitä myyvä liike ei ollut Rautatiekadulla. Kyllä se oli Hatanpään valtatiellä, tietä etelään mennessä vasemmalla puolella. Ehkä kilometrin verran etelään Dodge-myymälästä, joka oli eri firmaa. Olisiko ollut Autokeskus jo silloin, vuonna 1970.

  Auto-Berner luopui Moparien maahantuonnista vuoden 1975 lopussa tai 1976 alussa. Möivät uudet autot pois varastoistaan halvalla. Niitä oli sitten myynnissä pohjoisemmassa Suomessa eri autoliikkeissä.

  Mutta se osoite: mikä se oli? Ei tällä palstalla olisi sattumalta ketään, joka olisi ollut Tampereen Auto-Bernerillä töissä? Tai tuntisi jonkun, joka oli. Kauan sitten...
   
 10. cb125twin

  cb125twin Gearhead

  Datsuneita myytiin 80 luvun lopulla myös siinä hatanpään vt nokian kaapelitehtaan tienoilla oiskohan metson konttori nykysin.

  Rautatienkadulla oli hämeenkadun pohjoispuolella rautatieläistentalon katolla crysler simca mainos. Liike oli vissiin siinä parkkihallin kohdalla jossa sittemmin konela ja nykyään ravintola
   
 11. NY4dHT

  NY4dHT 1st gear

  Alkuperäinen kysymys taisi koskea Auto-Berneria, joka lopetti Chryslereiden myynnin vuonna 1975 tai ’76. Eli kysymys koski 1970-luvun alkua.
   
 12. NY4dHT

  NY4dHT 1st gear

 13. MudMax

  MudMax Gearhead

  Olisikohan ratkaisu niin yksinkertainen, että kun Aro osti Berneriltä autoliiketoiminnot, niin nykyinen Autokeskus olisi samalla paikalla?

  Vaunut.org-sivustolla Lokomon tehtaan mainoskuvassa lähellä oikeaa yläkulmaa oleva laatikkomainen rakennus näyttää samantyyliseltä kuin Autori/Union suomenmuseoiden kuvissa ja miun mielestä Autokeskus on nyt siinä paikkeilla.
  http://kuvat.vaunut.org/6f532179426604f7aa656ee210bcebc5.jpg
   
 14. tapsah

  tapsah 2nd gear

  noita areenan pät
  kiä on kuvattu ainakin Ilvestiellä Kalevassa, siellä oli aikoinaan leimakonttori ja Tekulla sairaalaa vastapääten. Äidinkielenlehtorit jotka pahoittavat mielensä mahdollisista kirjotus virheistä voivat tehdä tästäkin ilmoituksen ylläpitoon eli käyttää ns. vasikkanappulaa taas. uskomattoman lapsellista porukkaa...ei uskois että ollaan aikuisia..vai ollaanko, äitin kellarista huudellaan tsättiin..no tietokoneharrastajat on sitä mitä ne on..
   
  Norri tykkää tästä.
 15. NY4dHT

  NY4dHT 1st gear

  Yksinkertaisin selitys on yleensä oikea.

  Tämä Pentti Forsmanin ottama kuva Hatanpään Autorista ja Union-huoltoasemasta 1960-luvulla muistuttaa kovasti sitä mielikuvaa, joka minulla on paikasta.

  Muistikuva on sattumalta vuodelta 1970. Valkoinen ”moderni” näyttelytila vanhan tiilirakennuksen kyljessä. Kuljin isäukon kyydissä kun hän käytti uutta autoaan Auto-Bernerin takuuhuollossa tuolla muutaman kerran.
   
 16. MudMax

  MudMax Gearhead

  Oheisessa linkissä kuva 5 sivulla 7 on ilmakuva Hatanpäästä v:lta 1974. Nykyinen Autokeskuksen pienempi rakennus näyttäisi olevan paikallaan:
  https://www.kyppi.fi/palveluikkuna/...iite.aspx?id=126715&ttyyppi=pdf&kansio_id=837
  Tuo rakennus on muuten muuttunut ulkonäöltään paljon v. 2009 ja 2011 välillä, kun Google mapsissa eri suuntien katunäkymä on eri vuosilta. Harmi kun katunäkymä v:lta 70 puuttuu :D
   
  Norri ja NY4dHT tykkäävät tästä.
 17. CH24T0C

  CH24T0C 1st gear

 18. cb125twin

  cb125twin Gearhead

  Eikös tuo ole se ent hankkijan fiat kauppa lähes vastapäätä gm akp liikettä?
   
 19. cb125twin

  cb125twin Gearhead

  Autorin huoltamoita oli poliisiaseman viereinen myöhemmin kesoil ja myös tullinaukealla.
   
 20. cb125twin

  cb125twin Gearhead

  No isältäni kysyin missä oli crysler simca liike ennen autokulmaa. Sanoi heti että hatanpäällä hankkijan tiloissa oli berner. Itse muistan sen vasta fiat kauppana kun 79 isä vaihto volsun pois.
   
  NY4dHT tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!