Auto myyty, luovarit tehty & ei rahoja...

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Motor & Parts, 8.7.2015.

 1. Motor & Parts

  Motor & Parts Gearhead

  Sivusta olen seurannut kyseistä tilannetta:

  Elikkäs tälläinen tilanne. Auto myyty, luovari tehty mutta auton ostaja ei ole maksanut autoa. Jankuttaa kyllä että maksaa mutta epäilys on todella suuri.

  Onko mitään tehtävissä enää tässä vaiheessa? Siis että edellinen omistaja saisi auton takaisin tai rahat autosta. Todistajia kyllä löytyy 4 kappaletta.

  Omasta mielestä peli on menetty, koska luovarin teon myötä auton omistajuus on vaihtunut uudelle omistajalle.

  Kertoo todella paljon auton ostaneesta henkilöstä (epärehellinen kusipää) mutta myös auton omistajan tyhmästä sinisilmäisyydestä.
   
 2. palontie

  palontie Gearhead

  Kertoo myös myyjän täydellisestä idiottimaisuudesta.
   
 3. Motor & Parts

  Motor & Parts Gearhead

  Joo totta että auton myyjä on ollut täydellinen idiootti kyseisessä tilanteessa.
   
 4. peltsi

  peltsi Gearhead

  rikosilmoitus ja sitten "ostaja" joutuu todistamaan että on maksanu ostoksen.
  Tosin jos myyjä on merkannut luovariin että koko summa maksettu luovutuksen yhteydessä ja tän lisäks todistajien luotettavuus on kyseenalaista niin myyjä saa kärsiä nahoissaan.

  Rosiksen kautta kun kierrättää niin saa auton takas ja petolliselle ostajalle jää käteen 2-5t€ lasku oikeudenkäynnistä.

  Sit tilanne menee jännäks jos ostaja myy auton eteenpäin ku se on kuitenki papereiden mukaan laillinen omistaja. Sillon ei varmaan autoa saa takas.
   
 5. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  mikä kiire niillä papereilla oli tehä jos ei ollu kiire saada rahaa kouraan?

  kannattaa kysästä kytiltä tota mut tosahan voi käydä myös niin että ostajalla pari todistajaa että on latonu taalat suoraan käteen.
   
 6. HV

  HV Gearhead

  Ei saa, koska kukaan ostaja ei ole niin tyhmä että lahjoittaisi rahaa. Ei ole ostaessaan tienyt mitenkä auto on edellisen kerran "ostettu". Oikeuden kautta varmaan joutuu yrittämään.
   
 7. jusku1

  jusku1 3rd gear

  Minkä hintaluokan auto oli kyseessä?
   
 8. Motor & Parts

  Motor & Parts Gearhead

  Ei ole kallis auto kyseessä alle 1000 euroa. Oikeuteen tuskin kannattaa mennä kyseisen summan takia, siis oikeuskulut tulisivat niin paljon kalliimmaksi.
   
 9. spinneri

  spinneri 3rd gear

  Ei auta tähän tapaukseen, mutta... Aina kirjallinen kauppakirja, jossa maininta omistusoikeuden siirtymisestä vasta kun kauppasumma on kokonaisuudessaan maksettu.


  Jokusen kaupan tehnyt

  Jari Sjöman
  Spinneri Magazine
   
 10. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Haltijuus on kans hyvä idea
   
 11. eilhik

  eilhik Gearhead

  On se niin jännä tapahtuma kun monelta suht järkevältäkin tutulta jäänyt paperit vailinaisiksi.
  Rahat olisi tärkein sitten ostos , vastaa papereita sitten papereiden täydellinen täyttö sotu /y-tunnusta myöden ja se päivämäärä kanssa milloin kauppa tehty.
  Itse mitä nettipankin kautta maksanut niin viite rekisterinumero ja valmistenumero siihen maksuun ei jää epäselvyyttä.mitä maksu koskee.
   
 12. Aako

  Aako 1st gear

  Eipä taida oikein laillisia perintäkonsteja olla...
  Hiukan riippuu ostajasta, että auttasko käydä porukalla kysymässä, saattaa säikähtää ja palauttaa auton, tai rahat... tai sitten ei!
  Säikyttelyä pidemmälle ei kannata mennä, voi tulla kalliiksi :)
   
 13. Kurko

  Kurko Gearhead

  Valitettavasti tässä on niin, että ostajan ollessa tapauksessa vastaajana, näyttövelvollisuus on nimenomaan myyjällä että muu kuin yksipuolinen sopimus osa tai jälkimaksusta on syntynyt.

  Ostajalla ei ole sen kummempaa todistustaakkaa, jos paperit on tehty.

  Tarinan opetuksena on, ettei ikinä "omarahoitusta" edes parhaalle tutulle ilman kunnollista (vähintään 30%) käsirahaa ja omistusoikeuden siirto sitten kun tavara kokonaan maksettu.
   
 14. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Niinpä, luovari on periaatteessa kuitti, eli "maksu tuotteesta saatu ja kauppa hoidettu loppuun" -paperi. Tais tulla ns. oppirahoja maksettavaksi. Toivottavasti ei ollut kallis auto?
   
 15. palotila

  palotila 3rd gear

  Eikö tuosta kuitenkin kannattaisi tehdä rikosilmoitus vaikka ei mitään saisikaan. Onhan poliisilla aikaa hakea näpistelevät mummotkin kaupasta.
   
 16. mym5

  mym5 1st gear

  Itselle kävi hiukan samanlainen juttu, kun luotin liikaa ihmiseen, vaikka olevinaan tarkistin tietoja hyvin. Auton kuitenkin sain takaisin lopulta viranomaisten avustuksella.

  Poliisit ei tee tästä rikosilmoitusta, koska auton paperit on luovutettu itse, eikä niitä kukaan ole sinulta väkisin vienyt.

  Jos paperit on , mistä löytyy tiedot milloin maksu sovittu, summat, yms tiedot, niin asian voit viedä käräjäoikeudelle, josta prosessi lähtee mahdollisesti sitten liikkeelle. Vie aikaa, mutta ei rahaa kauheasti vaadi. Muistelen 86e

  Oma juttu on aika pitkä kerrottavaksi, mutta sen verran opin, että raha ja paperit vaihtaa AINA omistajaa samalla. Ja kehenkään ei voi luottaa. olipa miten iso herra tahaansa. Ja mulla summa oli 7250e.

  Toki asiani on hiukan vielä kesken,vaikka auto saatu takaisin, mutta ajetusta 8096km haluan edelleen korvauksen.
   
 17. f34

  f34 Gearhead

  Itse olen oppinut sen, että jos ostaja on ostohetkellä persaukinen, niin persaukinen se on jatkossakin. Eli tavara ei lähde, jos ei ole rahaa. Ottakoon ostaja rahat pankista tai pikavippiä. Jos ei siellä ole luottoa, niin miksi itse pitäisi luottaa.
  Mutta jos ei maksa, niin auto pitää hakea pois ja ottaa allekirjoitukset otteeseen.
  Varmaan täältä OD:ltäkin löytyisi kavereita henkiseksi tueksi auton takaisin hakumatkalle?
   
 18. eilhik

  eilhik Gearhead

  Mitä jos ottaa harjoitelmana miten sitä "Autokauppaa ei käydä" myyjälläkin on vastuunsa ja
  velvollisuudet ja raha siinä päällinmäisenä kaikessa karuudessaan ja paperit en usko kehenkään enkä suullisiin soppareihin ikävä asia mutta aika opettanut ja joidenkin pelimerkkejen menetys.

  Tuo peli on jo menetetty kun paperit täydellisinä ostajalla ja vielä myyjän toimesta ilman rahan vaihtumista. :wc:
   
 19. caprice305

  caprice305 Gearhead

  Laillisesti sitä ei saa muutenkuin rosiksen kautta, mutta jos se kerta ei paljon maksa niin miettii kannattaako ottaa takkiin? Se rosis saattaa mennä monella tapaa. Häviäjä maksaa oikeuskulut, silti tulee koko ajan tapauksia missä kumpikin maksaa omat kulut. Pelimiehet voi sit laskea rossia et voittaako ja jos niin maksaako silti? Itse ottaisin vaihtoehto D:n. Eli kumipuun oksa käteen ja auto takas. On sitä itsekin tehny samaa kaupan molemmin puolin, mutta todella hyvien ystävien kesken. Siltikään en suosittele. Ja jos se ei vielä ole vaihtanu nimiinsä sitä niin äkkiä käyttöpoistoon se. Tulee edes vähän takkiin sillekkin :)
   
 20. sämpy

  sämpy Gearhead

  Jos ei ole vaihdettu omistajaa, niin äkkiä tekemään katoamisilmoitus otteelle ja hommaamaan tuoreemmalla päiväyksellä ilmoitusosa. Sittenhän vanha versio kai vanhenee???
   

Kerro tästä muillekin!