Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

 1. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Katso minkä laidan puolueet hallinnossa ja viisaasti laittaneet keihään kärkeen kanoja koska kanojen tekemisiä ei saa arvostella juurikin siitä syystä että ovat kanoja.
   
  Chilli-Siili ja Peeaa tykkäävät tästä.
 2. Scuderia Gungko

  Scuderia Gungko 3rd gear

  Minulle tulee mieleen Yhdysvallat. Siellä isäntä määrää suvereenisti omaisuudestaan, ja omaisuuttaan on lupa jopa puolustaa.
   
 3. kustomkuuppa

  kustomkuuppa Gearhead

  Olisikohan tuotakin voinut edes viivyttää jos teille levitettäisiin useammin uutta asvalttia ja jalostamolla olisi näin isommat kotimarkkinat?

  Teiden kunnossapito on kyllä merkillistä touhua. Hyvinä aikoina ei voi pitää kun se on muka liian kallista kun öljy ja työvoima maksaa enemmän. Huonoina aikoina nämä olisivat halvempia ja paremmin saatavilla mutta silloin ei ole rahaa. Ja uusien teiden tekoon saa helpommin rahaa kuin vanhojen kunnossapitoon. Tulee ihan mieleen reissu Raippaluotoon, hulppean sillan jälkeen alkoi kapea tie jolla oli paikkaa paikan päällä.
   
  Chilli-Siili ja MadMike tykkäävät tästä.
 4. Vuppe

  Vuppe Double Gearhead

  Jospa ne sähköautomiehet osaa vaatia verorahoilleen vastinetta kun niitä aletaan verottaa.
   
  MadMike ja Desoto57 tykkäävät tästä.
 5. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Eduskunnassa on yksi ainoa järkevä.

   
  Ford67, Chilli-Siili, Poni -69 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 6. Beluski

  Beluski 3rd gear

  En ole ikinä ollu mikään Hjallis-fani mutta äijähän puhuu täyttä asiaa.
   
 7. Kemer

  Kemer 2nd gear

  No joo,Hjallikseen persoonana kummemmin takertumatta kun en tiedä onko lintu,kala vai semmoinen tavallinen poliitikko joka ajaa vain ja ainoastaan omia etujaan ,mutta faktahan on se että puolueensa on kovin pieni eikä sillä oikeasti ole "tulivoimaa" päästä edes hallitukseen,ilmeisesti porukka ei ole kuunnellut vaalipuheita aiemmin vai tuleeko mieleen joku ehdokas joka ei lupaa suurinpiirtein kuuta taivaalta ja muuntautuu tilanteen mukaan mummon murheisiin,yrittäjien ahdinkoon tai autoasioiden voivotteluun mutta asiat korjaantuu kunhan vaan äänestätte häntä, tosin seuraavan kerran taas muistetaan,morjestetaan ja tarjotaan makkaraa sitten seuraavien vaalien lähestyessä ja voi miettiä miksi se maailman ymmärtävin ihminen ei saanutkaan muutoksia mihin lupasi niitä,enempikin kärkipäässä poissa eduskunnasta äänestysaikana muiden pestiensä vuoksi.
  Vakiosyy onkin AINA ettei yksin pystynyt vaikuttamaan puolueen linjaan...

  Toivottavasti ymmärrätte kumminkin ettei Hjallis ole todellakaan duunaritaustainen eikä ikään ollut isommankaan rahan puutteessa nuorenakaan eikä hyvistä lähtökohdista bisnesmiehenä ja maailmanympäryspurjehtijana ym kunnostautunut julkisuudenhenkilö todellakaan ykkösvaihtoehtona mieleen normikansalaisten arkimurheiden kantajana eikä Helsingin ulkopuolisen maan asiosta liene kiinnostunut .
  Toivottavasti olen väärässä eikä mollata ehkä hyvää miestä turhaan mutta huomioikaa ettei kaikea kannata uskoa vaan siksi että suu käy jos poliitikko kyseessä.
  Jokainen tietty vetää omat johtopäätöksensä ja äänestää ketä äänestää.
   
  Muokattu: 24.3.2021
  Seevu, Beluski ja Stang_81 tykkäävät tästä.
 8. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  En ole minäkään mikään Hjallis fani, eikä tarvitse ollakaan, en edes tiedä mihin puolueeseen kuuluu, ihan sama kunhan on järkeä päässä.
  Jo pitkään seurannut Hjalliksen mietteitä ja niissä on tosiaan järkeä...asuu muuten käsittääkseni Helsingin ulkopuolella.
  Tottakai on bisnesmies ja ajattelee myös omaa etuaan, mutta niinhän nuo kaikki tekevät tuolla eduskunnassa !
  Hänhän päinvastoin kertoo mitä siellä venkoillaan kansalaisten kustannuksella !

  Nämä videot eivät liity minusta mitenkään erityisesti tuleviin vaaleihin, vaan samaa sisältöä on jo pidemmältäkin ajalta.

  https://www.youtube.com/channel/UCMIeHLvwrUnq7U55HCuiEeA/videos
   
  Beluski tykkää tästä.
 9. Jos tämä nykynuorison osaaminen on tätä tasoa, niin onnea vaan Suomi-neito:
  '
  Vaikeuksia lukemisessa, vuorovaikutuksessa ja kellonajoissa – ammatillisista opinnoista putoaa yli 10 000 nuorta vuosittain ja osa siksi, etteivät taidot yksinkertaisesti riitä

  Opettajat kertovat, että esimerkiksi aikatauluissa pysyminen, pettymysten sietäminen ja perinteisten kädentaitojen osaaminen ovat monelle liikaa.

  Opettaja Veikko Ahavan mukaan edes tavallisia työkaluja ei tunnisteta. Tunnit työsalissa joudutaan aloittamaan ruuvimeisselin ja vasaran nimeämisestä.
   
  Seevu tykkää tästä.
 10. MadMike

  MadMike Gearhead

  Mutta hallitus koottiin kansan äänien vastaisesti.
   
 11. MadMike

  MadMike Gearhead

  Ja tämä on vaan vanhempien vika kyllä. Kyllä sitä töissäkin saa 30ä uusavuttomia "rohkaista"...
   
 12. MadMike

  MadMike Gearhead

  Persujen track record ei mua ole vakuuttanut paitsi paria poikkeusta lukumatta. T.Halme alussa ja Ville Tavio. JHA vanhana umpikommunistina on yhtä arveluttava kuin T.Soini.
   
 13. MadMike

  MadMike Gearhead

  AutoBild lehden 3/21 testissä on uusi Mercedes Benz EQC sähköauto, joka on ensimmäinen MB täyssähköauto. Testiryhmällä oli tarkoitus testata autoa Vierumäellä. Hämmästys oli suuri, kun latauspaikkoja ei Vierumäen lähistöllä ollutkaan.
  EQC ladattiin Helsingissä K-latauksesta, jossa 22 kWh lataus kesti 48 min ja lataus maksoi 39,30 €. Akun latausteho näytti 100% ja toimintamatkaksi 309 km. Pakkasta oli -5C ja Vierumäelle päästyä oli ajettu 128 km, jolloin jäljellä oleva toimintamatka oli enää 121 km. Pakkasesta johtuen (?) toimintakapasiteetista oli vähentynyt 60 km.
  Pakkanen kiristyi yöllä -10C lämpötilaan ja aamulla kun laittoi virran päälle, mittari näytti toimintamatkaksi enää 79 km eli pakkanen oli purrut akuista virtaa 42 kilometrin verran, joten oli selvää, ettei takaisin Helsinkiin testiryhmä enää päässyt. Lähin latauspaikka löytyi Lahdesta kauppakeskus Karismasta. Perillä toimintamatkaa oli enää jäljellä 28 km.
  Pikalatauksessa kului aikaa 1 t 40 min ja virtaa tuli akkuihin 70,9 kWh. Lataus maksoi 90,80 € ja koska toimintasäteeksi Mersu ilmoitti 309 km täyteen ladattuna, ei olisi mitään järkeä ladata autoa puolilleen vaan aina täyteen.
  Tosiasiassa pakkanen tulee pudottamaan toimintasädettä vähintään 120 km, koska tullessa näin tapahtui eli todellinen toimintasäde talvella olisi luokkaa 180-200 km. Kesällä MB EQC:n ilmoittama 309 km:n matka lienee mahdollista.

  100 km:n matka MB EQC sähköautolla maksaa siis talvella n. 45 € ja kesällä n. 30 € . Vertailun vuoksi Mercedes Bentz 250 Cdi:llä kulutus talvirajoituksilla -10C pakkasessa on 5,3 l/100km eli maksaa 7,42 €.
  Volkswagen Polo 1,4 TDi:llä 100 km:n ajo -7C pakkasessa kulutus 3,4 l/100 km eli maksaa 4,76 € eli on liki 10 kertaa edullisempaa kuin sähkö Mersulla ajaminen. Diesel Mersullakin on 6 kertaa edullisempaa matkanteko talvella kuin sähkö Mersulla. Mainittakoon vielä, että koeajossa ollut EQC maksaa 90 839 €.


  MAAILMA PELASTUU KUN AJAMINEN LIIAN KALLISTA...
   
  Ford67, Chilli-Siili, roadmaster95 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 14. Kemer

  Kemer 2nd gear

  Mitenkänhän tällaista virallisen politiikan vastaista sähköautoja mollaavaa kirjoittelua sallitaan
  koska virallinen totuus niiden ylivertaisuudesta ainoana ratkaisuna meille saastehuuruissa ja lumihangessa tarpoville on yhtä kiveen hakattu kuin huutava työvoimapula jossa ainut vaihtoehto on päästää lähestulkoot työrukkasen kädessä odottavat tummahipiäiset joka alan ammattilaiset rajan yli pikaisesti ja ellei he niin viimeistään lapsensa voivat kantaa osaltaan vastuun hyvinvoinnistamme tai ainakin täyttää maan.

  Mikäli moisen autobild artikkelin veisit eduskunnan kyselytunnille ja pyytäisit kommentteja liikenneministeriltä ja kyseenalaistaisit päästöpolitiikan uskottavuuden asiantuntijoiden laskelmien osalta heittäisivät pihalle häirikkönä.
   
  MadMike, mach71, Ford67 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 15. Vermilion

  Vermilion Gearhead

  Varo kohta se yksi hemmo (toisella palstalla "vihreää jotain" kommentoi näitä samoja juttuja) ilmestyy tänne toiselta palstalta ja sanoo, että ei voi olla näin. Toteaa samalla, että kuka lataa pikalatauspisteissä omassa tolpassa kun lataa selviää puolella normi auton kustannuksista ja sähköauton saa halvalla ostettua vielä. Ajomukavuuskin on parempi kuin muissa...
   
  Chilli-Siili tykkää tästä.
 16. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Sähköauto asia ei kerenne liippaamaan minua tällä turneella mutta semmoista vaan kysyisin että kun varaustaso laskee pakkasen kirratessa niin palautuuko se virta sitten takaisin kun lämpötila nousee ?
   
 17. kustomkuuppa

  kustomkuuppa Gearhead

  No huh huh! Mutta ei kai se mikään ihme ole jos vanhemmatkin ovat uusavuttomia city-ihmisiä. Eihän tuo niin haittaa sellaista jolla on lukupäätä lukioon ja siitä vaikka oikikseen tai lääkikseen mutta harvalla kaupunkilaisellakaan on. Jos "joutuu" tyytymään lukion jälkeen esim. tekniikan opintoihin niin kyllä sielläkin on vähän altavastaaja jos ei ole ikinä pitänyt mitään työkalua kädessään tai edes tunne niitä tai peruskoneenosia nimeltä.

  Tosin ihmetyttää se siltikin, miten kerrostaloasukkikaan voi olla noin uusavuton. Voisi luulla että jokaisen kotona olisi edes koottu Ikean rakennussarjoja tai säädetty munamankelin satulaa ylemmäs kun lapsi kasvaa. Minun siskonikin joka yleensä jättää tekniset hommat muille, opetteli alakouluikäisenä paikkaamaan pyöränkumin kun ei jaksanut odottaa että isä tulee töistä ja paikkaa. Tai ehkä vanhemmat ovat vain tehneet kaiken ja lapsi vain somettanut.
   
  Muokattu: 24.3.2021
 18. Ford67

  Ford67 3rd gear

  Autoilun/liikkumisen verotus on DNA:ssa ja sen verotulon varaan on laskettu valtion kassassa pysyvästi osuus, jota ei muuten haluta tai varmaan pystytäkään paikkaamaan. Tarkoittaa sitä että, vaikka saataisiin omilla ilmavaivoilla kulkuvälineet kulkemaan niin sama määrä kustannuksia revitään pitemmällä aikavälillä.

  Tällä hetkellä sähköllä kulkeminen on periaatteessa halpaa sen vähyyden takia. Mutta odottakaapas kun osuus sähkökulkuneuvoissa nousee merkittäväksi ja verotulot uhkaa vähetä, niitä keksitään yllättäen lisää tavalla tai toisella. Ja lypsylehmä on edelleen sama.
   
  Inlinee ja kustomkuuppa tykkäävät tästä.
 19. peto

  peto Gearhead

  Sen takiahan Berner(Kyllönen) oli ajamassa tuota kyttäysjärjestelmää. Hauskinta tässä oli se, että juuri sähköautoilijat kannattivat tätä järjestelmää ja ottivat osaa siihen pilottihankkeeseen innoissaan mitättömän verohelpotuksen takia.
   
  Stang_81, kustomkuuppa ja Ford67 tykkäävät tästä.
 20. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

Kerro tästä muillekin!