Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

 1. Desoto57

  Desoto57 2nd gear

  Sitä kun on tarpeeksi kusta päässä niin pystyy näköjään kehittelemään kaikenlaisia "hienoja ideoita".Uskomatonta paskaa etten paremmin sano.Ei hyvältä vaikuta jos tuollaista porukkaa tulee lisää "kansan edustajiksi".
   
  Inlinee tykkää tästä.
 2. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Eiköhän demokraattisesti valittu eduskunta koostu kansansa näköisistä edustajista.

  Jos äänestäjä on ns. pihalla, niin eihän se ihme ole, jos äänestämänsä edustajakin on.
   
  Stang_81 ja Desoto57 tykkäävät tästä.
 3. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Mitähän noi allekirjoittaneet mahtavat syödä ja juoda kun kaikki kuluttaa jotain.
  Ei se ruohokaan kasva ilman vettä jne.

  VMP
   
 4. Ford67

  Ford67 3rd gear

  Toiskohan se realismia vaatimuksiin kunnon sulku heidän omalle kulutukselleen noista. Käykööt itse metsästä ja pellosta hakemassa elintarvikkeensa omin voimin, niin maailma pelastuu. Voi tulla nälkä.

  Mikä siinä on, ettei koskaan löydy tietyiltä poliitikoilta normi veronmaksajaa POSITIIVISESTI kohtelevaa ehdotusta. Veronika Honkasalon ulostulot ovat tästä erittäin hyvä esimerkki. Vaikka ajatus olisi joskus hyvä, niin viimeistään järjetön toteutusehdotus joko vesittää sen tai pahentaa tilannetta.
   
 5. Ratrod34

  Ratrod34 Gearhead

 6. Weijari

  Weijari Gearhead

  Tästä on kaksi Yliopistotasoista tutkimustakin. Toisen tulos on, että demokratia ei toimi koska ihmiset ovat liian tyhmiä ja toisen se, että tyhmä on liian tyhmä tajutakseen sen itse.

  Tässä sitä ollaan.

  Isoin ongelma tällä hetkellä on se, että homma on mennyt järjettömien vastakkainasetteluiden esittämiseksi. Lopputuloksena voi olla ihan ok konsensus, mutta varmuuden vuoksi lähdetään ääripäistä, kun kuitenkin joudutaan tinkimään. Ääripäihin sijoittuvia esityksiä ei oikein selväjärkinen pysty vihastumatta katsomaan, oli ne sitten kenen tahansa.

  Tämähän on seurausta siitä, että keskustelukulttuuri ja toisen mielipiteen huomioon ottaminen on kadonnut ja tilalle on politiikassa tullut nollasumma-peli. Heitetään ihan hulluja ehdtouksia lähtökohdiksi, jotta ei tinkimisen jälkeenkin jää jäljelle vielä jotain.

  Tähän on taas syynä populistit ja ,mjuut huonot poliitikot, joilla on kaikkiin monimutkaisiinkin ongelmiin aina yksinkertainen ratkaisu ja käytännössä ilman perusteita. Lisäki populisti vain huutaa aina tätä omaa yksinkertaista ratkaisuaan kykenemättä neuvottelemaan. Yleensä tämä johtuu siitä, että popuilisti tietää itsekkin rtatkaisunsa heikkouden, joka sitten paljastuu nopeasti, jos vähääkään antautuu keskustelemaan.

  Katsokaas vaikka vallassa olleiden puolueiden kuntavaaliohjelmia, hienoja ja yleviä linjauksia kertomatta mitään keinoja niihin pääsemiseksi.. Mikähän siinä on, että eivät ole linjaasa pystyneet noudattamaan, vaikka ovat vallasssa olleet ja miten tilanne tulee muuttumaan nyt jos ei keinoja ole vieläkään esittää? Ainoa millä yritetään erottua on tällaiset simppelit onelinerit jostain lihamainonnasta, Autottomasta Helsingistä, vappusatasista ja Suomi takaisin-sloganeista lähtien.

  Tällaisen nollasummapelipolitiikan vuoksi Saksassakin nousi valtaan tietyt tahot 30-luvulla. Kansa kyllästyi oman mielipiteensä huomioimattomuuteen ja politiikan kyvyttömyyteen tehdä hyviä ratkaisuja. Tällä hetkellä esim Keskituloisella autoilevalla pääkaupunkiseutulaisella ei oikein ole puoluetta, jota äänestää.

  Tässä joutuu kohta menemään vanhan 50-luvun kaavan mukaan: Kunnallisvaaleissa pitää äänestää jotakuta joka pitää Lastenhoidosta, kouluista, terveydenhuollosta ja vanhusten tarpeista huolta ja Eduskuntavaaleissa jotakuta, joka osaa tuoda riittävästi rahaa, jotta sitä riittää tarpeeksi kunnille.
   
 7. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

 8. teddy99

  teddy99 Double Gearhead

 9. Jos olis olemassa vielä vanha kunnon Vihreätä vittuilua, niin Ohisalon twiitti olisi juurkin sitä.
  .
  .
  .
   
 10. chevytb02

  chevytb02 Gearhead

  Jokaisen vihreän politiikon hengenveto on silkkaa vittuilua...:wc:
   
 11. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Teollisuuden työpaikkoja katoaa taas aika paljon, monesti alueilta jonne ei mitään korvaavaa synny. Moni vihreä varmaan on iloinen kun maailma saastuu taas vähemmän, mutta unohdetaan se toinen puoli, jos ei teollisuutta ole, ei tule verotuksella rahaa kaikkeen ihkuun. Samat tuotteet tehdään jatkossa jossain muualla, ei ne tekemättä jää. Stora-enso kuitenkin on iso kansainvälinen konserni.

  Saapa nähdä mitä kaikkea teollisuutta maasta lähtee. Onhan joitain valonpilkkuja, kuten salon akkutehdas ja muutama muukin, mutta ne on kuitenkin itikanpaska itämeressä. Nythän on aika selvä, mitä se seuraava teollisuus tulee olemaan, melko vaatimattomasti palkattua prosessityötä, jolla voidaan kilpailla muitten euroopan maiden kanssa, kun baltiassa ja entisissä neuvostomyönteisissä maissakin alkaa pakosti palkat nousta.
   
 12. hartsa69

  hartsa69 Double Gearhead

 13. Robot Riot

  Robot Riot Gearhead

  litres tykkää tästä.
 14. 6PPC

  6PPC Double Gearhead

 15. Vuppe

  Vuppe Double Gearhead

  Onhan ne mäet ollut tiedossa :D

   
  faikku66 tykkää tästä.
 16. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Pitäisikö alkaa ehdokkaaksi? "Ilmaiset alamäet kaikille pyöräilijöille!"
   
 17. Ford67

  Ford67 3rd gear

  Ruotsissa, mistä tännekin oppia otetaan niin hyvässä kuin huonossa, on autoteollisuuteen ollut tragikoomisiakin vaikutusyrityksiä. Aftonbladetin tiedostavan feministitoimittajan kritiikki Volvolle heidän nähtävästi toksista maskuliinisuutta uhkuvasta logosta meni näin:

  Jonna Sima(Aftonbladet):
  -"Varför har @volvocars en manlighetssymbol som logotyp? Känns ju minst sagt stereotypt och omodernt."

  Volvo cars:
  -"Our Volvo Iron Mark is the ancient chemical symbol for iron. We wanted to pick up this symbolism and create associations with the honored traditions of the Swedish iron industry: steel and strength with properties such as safety, quality and durability."

  Jonna:
  -"Thank you for your explanation! But I wonder if that argument is sustainable in our time. See, for example, the discussion about Frölunda Indians. Something that felt reasonable then, sends the wrong signals in a modern context. Just a thought."

  Jonna:
  -"Varför hör järn ihop med Volvo-bilar?"


  Oiskohan raudalla sen verran tekemistä Volvojen kanssa, et ne on tehty suurimmaksi osaksi raudasta?

  Tuolta tarkemmin ko keskustelu:

  https://twitter.com/jonnasima/status/1385166717400363008

  [​IMG]
   
 18. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Ei muutako volvon vanha logo kirkkoveneeks ni kaikki o tyytyväisiä.
   
  maverick999 tykkää tästä.
 19. Ford67

  Ford67 3rd gear

  Niin hienoja kuin Edselit onkin, niin aikoinaan eivät edes tämmöisellä feministikritiikin kestävällä keulallakaan menneet tarpeeksi kaupaksi:(:

  [​IMG]
   
 20. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Joo mut nykyää se o muotia, aika oli vaa väärä. Ei Henry Ford tienny et joskus tulevaisuudesa hiivapillu ois se juttu.
   

Kerro tästä muillekin!