Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

 1. Ratrod34

  Ratrod34 Gearhead

 2. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Eiköhän nämä edellisetkin hallitukset poukkoilevalla politiikallaan aiheuttanut osan siitä mielikuvahaitasta, ettei tänne kannata investoida. Monesti jopa vaikuttaa ettei edes haluta että tänne investoitaisiin. Kun valtion kannalta olisi tärkeää että olisi teollisuutta ja työtä, niillä se hyvinvointi rahoitetaan. Loppujen lopuksi me ollaan kuitenkin saari, paitsi venäjän suuntaan, eikä sinnekään vienti vedä.
  Sitähän ei saisi sanoa, mutta kun päättävissä elimissä on aivan liikaa ihmisiä, jotka ei ole nähneet miten teollisuus toimii, nähdään vain tehtaanpiiput ja saasteet.
   
  Seevu ja dart -66 tykkäävät tästä.
 3. Vermilion

  Vermilion Gearhead

  Sivusta seuranneena syyitä ainakin nämä:
  - Asenteet kotona (osaa vanhemmista ei kiinnosta yhtää mitä lapset tekevät tai missä ovat. Pikkupertti saa rikkoa pihalla muiden kaikki kamat ja sotkea sprayllä, kivittää autoja, vääntää liikennemerkit solmuun, mopoilla ajetaan 70kmh/ ilmanäänenvaimenninta klo 1.00 yöllä arkisin..... Aamulla ei kyetä ajoissa kouluun ja ollaan aina myöhässä.)
  - Koulun kuri (luokassa metelöideen ja puuhataan kaikkea muuta)
  - Opettajasta paljon kiinni, itsellä oli se että parin opettajan tunnilla ei oppinnu yhtään mitään sai opiskella itse jos meinasi päästä jonkulaisella arvosanalla eroon. Siis sama kuin ei olisi ollut tunneilla ollenkaan.
  - Nykyinen opetustapa ja ajan käyttö. (Leikitään tunneilla, tehdää retkiä, ulkoa opettaminen (kertotaulu/maantiedossa paikkojen nimet/kielioppi jutut)lopetettu käyttännössä kokonaan.
  -Päässä laskua ei enään juurikaan ole, mitään ei osata kohta enään laskinta (myönnetään itselläkin menee monesti laskin hommiksi vaikka voisi päissä laskea työhommat)

  Minulla oli pari vanhan koulukunnan opettaa ai hitsi siellä tunnilla oppi oikeasti laskemaankin ja siitä on ollut hyötyä. Opettajan ammatti on sellainen että siinä pitäisi palkita ne ketkä saa lapset oikeasti oppimaan ja alentaa palkkaa niiltä jotka eivät saa mitään aikaan ja heille riittää että pääsee rimaa alentamalla luokalta.

  Olet oikeassa veliseni, Venäjän kauppa on iso osa Suomen taloutta jos pakotteita ei olisi väittäisin että vientituloja olisi paljon enemmän tuolta suunnalta. Eu:lle pitää maksaa, minusta pakotteiden takia EU:n pitäisi maksaa meille 3-5% vientituloista verrattuna lisää pakotteiden aiheuttamista tulonmenetyksistä ja myöskin ilmastollisista syistä lisää maataloudelle kehitysrahaa ja kansallinen maataloustuki pitäisi lopettaa. MUTTA EI me maksetaan EU:lle muiden maiden tukemisesta, vaikka täällä on kylmä ilmasto, jossa kasvit kasvavat huonosti ja täällä pitää lämmittää paljon enemmän kuin etelässä, etäisyydet ovat pitkät. Päästöjä tulee sen vuoksi enemmän kuin etelässä ja viljelykin on sellaista, että sitä ei voi verrata johonkin viljaviin tasaisiin sub-troooppisen ilmaston maihin. EU:n pitäisi tukea ympärivuotista kasvatusta ja lämmityksen päästötöntä kehitystä.
   
  Muokattu: 31.8.2021
  Mija, dart -66, Stang_81 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 4. Mä olen täysin kanssasi samaa mieltä. Suomessa sijainnin ja ilmaston takia tehdä enemmän teollisuusmyönteistä politiikkaa kuin esim. Saksassa, niin homma tuntuu usein olevan juurikin päinvastoin.
   
  Stang_81 tykkää tästä.
 5. Kalle Isokalliolla on hyvä blogi tästä:

  Pääministerin sammakot

  Pääministeri avasi ikävä kyllä taas suunsa. Ja sammakkohan sieltä pullahti. Voisiko puolue palkata pääministerille edes yhden osaavan avustajan, joka kävisi ennakolta läpi pääminiterin puheet. Toisaalta, jos päästää kerran sammakon suustaan, se voitaneen laskea lipsahdukseksi. Mutta kun päästää saman sammakon maisemaan moneen kertaan, voidaan oikeutetusti kysyä, eikö rouva todellakaan ymmärrä? Pääministerin lempisammakko tuntuu olevan nelipäiväinen työviikko ja kuusituntinen työpäivä. Kivaltahan se kuulostaa, jos ei ajattele sen pitemmälle.

  Käydään ehdotus läpi muutamin esimerkein. Otetaan esimerkiksi sairaala, joka pyörii ympäri vuorokauden seitsemänä päivänä viikossa. Kahdeksan tunnin työvuorolla tarvitaan päivää kohti kolme hoitajaa. Kuuden tunnin vuoroilla tarvitaan neljä. Kun neljä jakaa kolmella, se tarkoittaa, että jokaiseen sairaalaan tarvitaan 30 prosenttia enemmän hoitajia. Luulisi pääministerinkin ymmärtävät, ettei Suomessa ole vapaana sellaisia määriä. Eikä sen puoleen lääkäreitäkään. Ja taitaisi siinä veroprosentitkin paukkua ylöspäin, sekä valtiolla että kunnilla.
   
 6. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Jo aiemmin on vatuloitu, ettei näillä ministereillä ollut kovin monellaan kovin kummoisia matemaattisia opintoja takana.
   
 7. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Kuustuntinen menee kyllä samalla henkilömäärällä vuoroissa kun muutetaan vuorojärjestelmää viisivuorossa niin että työrytmi menee AamuAamuIltaIltaYö18-24Yö18-24Yö00-06Yö00-06VapaaVapaa. Mutta paljon työpäiviä (tosin ne on niitä lyhyitä) ja tosi lyhyt pitkävapaa. Itse teen 12tuntista enkä kyllä ikinä tuollaiseen lähtisi.
   
 8. J.J.

  J.J. Gearhead

  Eiköhän tuo pääminesterikin tajua (ehkä?) että ei tuo joka hommaan tietenkään passaa tuo lyhennetty työaika. Toki ek:n viskaalit ja muut oikeistolaiset huutaa kuorossa että älytön idea, ei edes haluta avata aihetta ja selvittää sen mahdollisuuksia.
  Apinakin tajuaa että päivystysluontoinen työ vaatii sen 24h läsnäolon vaikka mitään varsinaista työsuoritetta ei tarvisi tehdäkkään, niihin hommiin lyhennetty päivä/viikko ei varmaan taitu niin äkkiä, kuin nyt olisi jo mahdollista joissain muissa hommissa ottaa se käyttöön vaikka heti.

  Esim jossain kunnan hommissa se nyt on varmaan aika sama vältteleekö sitä työntekoa kuusituntia sen kahdeksan sijaan, tehollinen työaika kuitenkin melko sama kun jää taukoja välistä pois.
  Eräässäkin tuottavassatyössä otettiin muuten käyttöön suoraan neljän tunnin työpäivä. Ilman taukoa koko päivä, tehot vaan nousi. Palkka tuli kahdeksan tunnin mukaan ja kaikki oli tyytyväisiä.

  Kaupan alallahan tuon lyhyemmän työpäivän tehohyöty on ollut tiedossa jo pitkään, 30h viikot ihan yleisesti käytössä.
  Harmivaan kun ei ihmiset tule sitten toimeen sillä pikkupalkalla.

  Työväen parantunut hyvinvointi lisääntyneen vapaa-ajan myötä olisi myös varmasti todella iso arvo yhteiskunnalle, mahdollistaisi esim paremmin pidemmät työurat, sairastelut vähenisi jne.
  Mutta ei, huudetaan vaan että älytön idea, mahdotonta.
   
  Seevu ja Sarkar tykkäävät tästä.
 9. Rebel_1996

  Rebel_1996 2nd gear

  Onneksi on olemassa OD:n Team Mensa.
   
  MRKM tykkää tästä.
 10. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Silti osassa kaupan alan työpaikkoja, tarjoavat niille työnsä tekeville täydet tunnit, eli sen 37,5h. Eräs kaveri semmoisessa on ja siellä on aika paljon niitä jotka pyrkivät välttelemään töitä sen 30h viikossa. Niille jotka työnsä tekee, tarjotaan se 37,5h.

  Ja pärjäähän sillä 30h viikkopalkalla, jos on työpaikka jonka aukiolo on jokaisena päivänä, eli tulee niitä vuorolisiä ja viikonloppulisiä. Eihän se leveä leipä ole.
   
 11. Ratrod34

  Ratrod34 Gearhead

 12. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Mulla on mökin lähettyvillä Natura-alueella tota vihreiden hehkuttamaa luonnonmetsää. Se on sellasta pystyynkuollutta rytöä missä tuulenkaadot nojailee toisiinsa ja loput mätänee pystyyn kun kasvutilaa ei ole. Hyttysiä siellä on vitusti mutta muusta eläinkannasta ei ole havaintoa. Hoidettu koivu- tai mäntymetsä siistityllä aluskasvillisuudellaan tuntuu normi dallaajasta kutsuvammalta ja paremmalta metsämaalta mutta mistä sen monimuotoisuuden sitten tietää mikä on parasta.
   
 13. Ratrod34

  Ratrod34 Gearhead

 14. teddy99

  teddy99 Gearhead

 15. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  se sama maa on edelleen olemassa ja jos katsoo vaikka karttapallosta niin eu on paljon pienempi alue kuin venäjä jolla sama raideväli meidän kanssa,maan toisessa reunassa on kiinaa ja jaappania.nykyään voitaisiin myydä paljon sinne ja taitaa laatua mennä enemmän kuin tänne.eu laittoi rajoitteet,johan meni firmoja nurin täälläkin,samalla saksa ja muut eu isot maat jatkaa kauppaa ruskien kanssa,osalla tehtaat siellä.suomi vaan mallioppilaana ottaa turpaan.
   
  Zejk1 ja Stang_81 tykkäävät tästä.
 16. hmr66

  hmr66 Gearhead

 17. Ratrod34

  Ratrod34 Gearhead

  no eipä niitä hullumipia uutisia kauaa tarvinu odotella
   
 18. hartsa69

  hartsa69 Double Gearhead

  Yllättyikö joku muka...
   
 19. AVRO

  AVRO Gearhead

  :rolleyes:

  Ihan tämmöisen tavallisenkin sukankuluttajan hommissa ei voi kuin huokailla ja purra kieltään, ns. isommat pomot ja suunnittelijat ovat jotenkin onnistuneet säätymään ihan omalle taajuudelleen. Hallipomo(t) saa sitten pää punaisena käydä oikomassa käsityksiä esim aikatauluista, ja miten hommat oikeassa elämässä toimii. Tai ei toimi.
   
  Muokattu: 2.9.2021
  Stang_81 tykkää tästä.
 20. Inlinee

  Inlinee Gearhead

Kerro tästä muillekin!