Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

 1. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  just tuli vanha kummeli missä jake ja sepi otti autoon virtaa pylväästä,johtuu varmaan siitä kiipeily into
   
 2. Nalle jo ennustaa vihreää siirtymää:

  Wahlroosin veikkaus: Suomen valtio ratkaisee päästöongelman sulkemalla Raahen terästehtaan

  UPM:n ja Sammon hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos esitti tänään rajun ennustuksen.

  ”Suomen valtio ratkaisee päästöongelman sulkemalla Raahen terästehtaan”, Wahlroos sanoi Aalto-yliopiston Jaakko Honko -luennossaan.

  Tosin hän arvioi tämän tapahtuvan noin kymmenen vuoden sisällä.

  Valtio päätti vastikään siirtää Raahen terästehdasta pyörittävän SSAB:n omistuksensa Solidiumista valtioneuvoston kansliaan. Tavoitteena on kiihdyttää omistajaohjauksen kautta SSAB:n kaavailemia päästöjä vähentäviä investointeja Raahen tehtaaseen, joka on erittäin suuri päästölähde.

  Samaan hengenvetoon Wahlroos roimi Suomen kustannuskilpailukykyä esimerkiksi Ruotsiin ja Saksaan verrattuna.
   
 3. Retem

  Retem Gearhead

  Onneksi Suomen valtiolla on vain 6.29% SSAB:n osakkeista ja 8.04% yhtiön äänivallasta vaika kolmanneksi suurin omistaja onkin. Yhtiökokouksissa tuskin saavat enemmistön tukea kaikille keksimilleen hulluuksille.
  https://www.ssab.com/company/investors/ssab-share/shareholders
  On kuitenkin monella tavalla ongelmallista että hallitus (minkä maan tahansa) puuttuu räikeällä tavalla pörssiyhtiön toimintaan, mutta vassarithan ovat aina toisten taskuilla muutenkin.

  Valitettavasti Wahlroos on harvinaisen usein ulostuloissaan oikeassa, vaikka Suomessa häntä lähes aina, etenkin kommentikentissä, alatyylisesti haukutaan.

  Sulkemaalla SSAB:n Raahen tehdas saadaan Suomesta muualle vihreää siirtymää 2000-2500 työpaikan verran, mikä näyttää olevan linjassa nykyhallituksen tavoitteiden kanssa.

  Jakamalla kurjuutta tasapuolisesti kaikille, ja sitten lupaamalla mukavia tulonsiirtoja kurjuuteen, saadaan taas vaalikarja äänestämään vasemmistoa seuraavissa vaaleissa.
  Jossain vaiheessa ne nettomaksajat kuitenkin loppuvat tästä maasta ja silloin kenelläkään ei ole kivaa, mutta nykymenon mukaisesti ainakin valtio voi joidenkin mielestä elää velaksi.

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/artikkeli-1.1188178
  https://www.yrittajat.fi/blogit/valtion-ei-tarvitse-maksaa-velkaansa-onko-se-totta
   
 4. Ratrod34

  Ratrod34 3rd gear

 5. XJR

  XJR 2nd gear

  [​IMG]
   
  ASENTAJA tykkää tästä.
 6. Ratrod34

  Ratrod34 3rd gear

  sit alkoikin live lähetykset juutubesta, mielenkiintoista seurata näkyykö apinoita
   
 7. Ratrod34

  Ratrod34 3rd gear

  noni alkohan se show
   
 8. chevytb02

  chevytb02 Gearhead

  Aika paska show, mielummin kattelis vaiks vuoden `39 aatun höpinöitä.
   
  kad_boost tykkää tästä.
 9. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Suomessa jos olisi tutkivaa journalismia niin vanha amerikkalainen ohje "follow the money". Mutta kun ei ole.
   
  chevytb02 tykkää tästä.
 10. Rollercam

  Rollercam 1st gear

  Harrastuksessa itsessään ei ole mitään vikaa, mutta valitettavasti jenkkiautoilun tulee Suomessa ajamaan alas alan harrastajat itse :soosoo:.

  Myynnissä oleva jenkkikalusto on yksinkertaisesti kauttaaltaan ylihinnoiteltua eikä tähän ole syypäitä elokapinat tai elonapinat :argue:.
  Miltähän näyttäisi Betty Boop kapinoimassa keskellä Mannerheimin tietä? Tältä varmaan: :pinup: eli tosi hyvältä ja hotilta ;).
   
  Stang_81 tykkää tästä.
 11. Eikö kukaan kyseenalaista venäläisen ja kiinalaisen teräksen ympäristöystävällisyyttä? On se vaan jännä, että vain suomalainen teräs tuottaa hiilidioksidipäästöjä..

  Professori: Raahen terästehtaan lopettamisen uhka pitää ottaa tosissaan: ”Merkittävä toimija saattaa poistua Suomen kartalta”

  Björn Wahloosin veikkaus Raahen terästehtaan sulkemisesta pitää ottaa tosissaan, sanoo Aalto-yliopiston teknillisen fysiikan professori Peter Lund. Hänen mukaansa lausunto on vakava signaali.

  SSAB:n Raahen terästehdas on Suomen suurin yksittäinen päästölähde. Se aiheuttaa noin seitsemän prosenttia kaikista Suomen päästöistä.

  Tehtaalla ja sen alihankinnassa työskentelee noin 2 500 ihmistä.

  UPM:n ja Sammon hallitusten puheenjohtaja Wahlroos sanoi torstaina, että valtio saattaa sulkea Raahen terästehtaan päästövähennyskeinona. Hän lausui veikkauksensa luennoidessaan Aalto -yliopiston kauppakorkeakoululla.

  Lund muistuttaa, että Raahen tehtaan sulkemisesta on keskusteltu aiemmin esimerkiksi taloudellisista syistä. Nyt syynä voi olla ilmasto.

  – Jos sinne ei saada vetypelkistystä, loppu lähestyy, Lund sanoo.
   
  Desoto57 tykkää tästä.
 12. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  ^Jokin kai estää sen järkipuheen eli että oikeasti vertailtaisiin tuotteiden päästöjä, kun ne tulee kiinasta tai suomesta. Kun täällä on jo aikapäivät tehty päästövähennyksiä, jokaisen piipun päähän. Kyllähän moni muistaa miltä tehtaiden liepeillä tuoksui ja vaikka ne tehtaat vieläkin käy, ei niistä juuri mitään tänä päivänä tule verrattuna kiinaan tai muihin kehittyviin maihin.
   
 13. Rollercam

  Rollercam 1st gear

  Raahen terästehtaan mahdollisesta alasajosta on vastuussa vain ja ainoastaan yksi taho: tehtaan operatiivinen johto. Ei kukaan muu.

  Oletteko koskaan kuulleet merkittävien suomalaisten tehtaanjohtajien tulevan ulos yrityskuplastaan ja myöntävän:

  "Minä ryssin johtajana tehtaan kilpailukyvyn. Minä ryssin laittaa voittorahoja sukanvarteen tulevaisuuden investointien kattamiseksi. Minä unohdin vastuuni huolehtia tehtaan pidemmän aikavälin tulevaisuudesta. Minä vaaransin pieleen menneellä johtamisellani suomalaisten tuhannet tehdastyöpaikat. MINÄ KANNAN tehtaanjohtajana ja päävastuussa olevana ryssimisestä TÄYDEN VASTUUN ja tästä syystä MINÄ EROAN tehtävästäni."

  Ei tällaista rehellisyyttä kuulla koskaan suomalaisten tehtaanjohtajien suusta. Ei koskaan. Tehtaanjohtajille kelpaa selitykseksi AINA milloin ay-liike, milloin johtajan henkilökohtaista "vapautta" rajoittava TES, milloin väärä hallituspohja, milloin kiinalainen kommunismi, milloin elokapina, milloin etelä-Amerikan sademetsät, jne. Mutta koskaan, ei koskaan, tehtaanjohtaja Suomessa kanna johtajan vakanssin mukanaan tuomaa vastuuta tehtaan ryssimisessä.
   
 14. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Kuuluu samaan sarjaan kuin huono tuottavuus. Se on aina työntekijän vika. Liikaa väkeä, osa pois. Se on eniten käytetty konsti, puree aina. Tai ei ole mutta niin uskotellaan. Yleensä paska johtaminen on se suurin syy miksi asiat menee päin helvettiä. Ei se työläisen vika ole ja ne johtajathan sen henkilökunnan on sinne valinnu. Ite oon sanonu ettei tällä palkalla kovin kummoista väkeä voi odottaakaan. Sitoutumisesta oon todennu että just sevverran kun raholoita ropsahtaa tilille. Lisää sitoutumista, lisää liksaa. Vastuu tehtäviä en ota, kun ei siitä saa lisää liksaa. Kissa elää kiitoksella, minä en. Mieluummin silitän niitten mirriä jotka haluaa niitä vastuutehtäviä.

  Sitte jos ne vihreät ja niitten hännystelijät ottas päänsä toistensa perseistä ni ne huomais että Suomen teot ei vaikuta koko maapallon mittakaavassa mitään. Siinä ajassa kun Raahen kohtaloa mietitään ni kiina ja miksei muutkin jotka paskat nakkaa vihreistä arvoista tekee monta uutta tehdasta tilalle. Ei me ehitä Suomea alasajamaan sitä tahtia kun muualla rakennetaan teollisuutta ja työnnetään muuten paskaa luontoon ja vesistöön. Haaveilijoita on ollut aina. Ennen ne oli runoilijoita ja muita taiteilijoita. Nykyään ne on poliitikkoja. Valitettavasti Suomen hallituksessa. Paska johtaminen on syy miksi meillä ei mene Suomessakaan kovin hyvin. Teollisuuden alasajoon ja ihmisten elämän vaikeuttamiseen on rahaa muttei kaikkeen siihen mikä oli ennen tärkeää kuten kansalaisten hyvinvointi ja sen kaikenpuolinen turvaaminen.

  Ai nii, Suomi kuulemma toimii esimerkkinä toimiessaan näin luonnon puolesta. Näin ne poliitikot selittää. Onkohan kukaan kertonu niille että suurin osa maaliman ihmisistä ei edes tiedä ketä me ollaan ja missä asutaan?
   
  Muokattu: 3.10.2021
  rampleri, Stang_81, Mija ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 15. fsvaasam

  fsvaasam Gearhead

  Jos vertaa jenkkiautojen hintoja ympäri maailman niin ei ne sieltä tänne tuomalla paljoa halvemmasi tule. Toki alati kasvava verotus ja inflaatio ajaa alas harrastajia sieltä "entrylevel" tasolta. Jos jonkun auton oikeasti haluaa niin turha tuijotella nettiauton pyyntihintoja. Käteiskaupalla niissä on kyllä paljon tinkivaraa kun vaan se käteinen löytyy. En lähtisi harrastajaa syyttämään oman harrastuksen alasajosta.
   
 16. Ratrod34

  Ratrod34 3rd gear

  Vähän aikaa piti miettiä, mutta kyllähän autoharrastaja voi ajaa omaa harrastustaan alas äänestämällä vihreitä ja myös äänestämättä jättäminenkin ajaa hieman omaa harrastusta alas kun vihreiden äänestäjät ovat aktiivisempia kuin vihreän vastavoiman äänestäjät.
   
  esmi, jpalvima, dart -66 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 17. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  kiina päästelee 4 h saman kuin suomi vuodessa.
   
 18. Hipit taas vauhdissa..

  Fossiilimainonta kiellettävä lailla, vaatii eurooppalainen kansalaisaloite
  Yli 20 järjestön kansalaisaloite kerää nimiä vuoden 2022 lokakuuhun asti. Jos miljoonan allekirjoituksen tavoite toteutuu, on Euroopan komission otettava aloite käsittelyyn.


  Fossiiliyhtiöiden ja fossiilituotteiden mainonta ja sponsorointi tulee kieltää lailla, vaatii eurooppalainen kansalaisaloite. Yli 20 järjestön maanantaina julkistama kansalaisaloite kerää nimiä yhden vuoden ajan eli lokakuuhun 2022 asti.

  Tavoitteena on saada vuoden aikana eurooppalaisilta vähintään miljoona allekirjoitusta. Jos tavoite toteutuu, Euroopan komission on otettava aloite käsittelyyn.

  – Sen lisäksi, että fossiilisten tuotteiden polttaminen kiihdyttää ilmastokriisiä, ne uhkaavat henkeämme ja terveyttämme myös pienhiukkasten muodossa aiheuttaen miljoonia kuolemia joka vuosi. On käsittämätöntä, että toisin kuin tupakkaa, fossiilituotteita saa vielä vuonna 2021 mainostaa täysin rajoituksetta, sanoo ympäristöjärjestö Suomen Greenpeacen ilmasto- ja energiavastaava Olli Tiainen.

  Aloitteen suomenkielinen allekirjoitussivu avautui maanantain vastaisena yönä osoitteessa greenpeace.org/finland/toimi/eifossiilimainoksia.
   
 19. ASENTAJA

  ASENTAJA Gearhead  Jos ns. fossiilituotteiden mainonta ja sponsorointi kiellettäisiin, niin ainoa vaikutus sillä olisi TAAS työpaikkojen vähentymiseen tällä kertaan sitten mainonnan alalta ja siinä sivussa lähtisi muiltakin "fossiili" aloilta muutama tuhat työpaikkaa. Ilmasto ei varmaan paljon muuttuisi suuntaan tai toiseen mainonnan kieltämisellä.
  Kuka sitten lopulta tietää / päättää, mikä lopulta on "fossiili" tuote mikä ei, toisaalta kaikki on jollain tapaa fossiili "tuotteita" jos oikein pohtii aihetta.

  Eikö ihmisessä ole myös hiiltä n. 20%, niin fossiilinen "tuotehan" se on. Sitten vaan ruoka, vaate ja varsinkin kaikki deitti hommat tms. mainokset samalla kieltoon, ettei vaan kukaan keksi ainakaan lisääntyä, ettei ilmastokriisit kasvaisi, ainakaan Euroopassa.
   
 20. AVRO

  AVRO Gearhead

  Yksi ensimmäisistä toimista olisikin juuri meidän sikiämisen hillintä.
   
  Seevu, Desoto57, Inlinee ja 1 muu tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!