Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

 1. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Sitte se naapurin setä putputin suuttus ku nato laajentuskin ittään ku oltaskii norjan siirtomaa. Tappeluhan siitä kai tulis. Ryssät vastaan muu maalima tai ainakin natolaiset. Vaan jos säilyttäs henkissä ja voitettas neuvostojen maa revanssissa ni voitas sitte taas itsenäistyy ja ottaa menetetyt maa-alueet ja muut takas. Sais sotaveteraanit ja lotat onnelliseksi. Sekä jo maan povessa olleet sankarivainajat sekä maansa menettäneet ehkä ikuisen rauhan. Semmonen joulusatu.
   
 2. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

 3. BRAKE CLEANER

  BRAKE CLEANER 1st gear Bannattu

  Muuten hyvä, mutta siirtymätuet ilmastohumppaan ovat mielestäni aivan liian pienet. Valtioiden pitäisi päinvastoin satsata paljon isommin sähköautoiluun siirtymisessä.

  Sopiva hankintatuki valtiolta sähköauton ostoon voisi olla esim. 10.000€ miehille sekä 25.000€ naisille. Tämä olisi oikeudenmukaista ja nopeuttaisi suomalaisen yhteiskunnan siirtymistä uusiin liikkumis-teknologioihin ja autoilu-innovaatioihin :D.
   
 4. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Tää on helppo. Fossiilia polttaviin autoihin kiinteä perusvero kymmenen kiloeuroa muiden verojen päälle, niin jo rupesi sähkövatkaimet kiinnostamaan.
   
 5. Turnn

  Turnn Gearhead

  Varmaan Grönat hyväksyis tuon silmää räpäyttämättä :D
   
 6. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Noinhan se kuitenkin menee. Jos jollekulle annetaan, niin se on jostakin toisaalta kerättävä. Tai lainattava. Sähköautoista ei kerry veroja. Ei ostaessa, eikä ajaessakaan entiseen malliin. Siispä niitä on kerättävä toisaalta entistä enemmän.
   
  Stang_81 tykkää tästä.
 7. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Nyt on kuitenkin vimma että bensa-autoilun pitäisi kadota, yllättävän lyhyessä ajassa ja pitäisi siirtyä sähköisiin kulkuneuvoihin. Joten verokertymä jos pienenee, jostain se tullaan ottamaan, tuleeko sähköautoihin sitten tulevina vuosina pirunmoiset käyttömaksut tai nostetaanko vain sähkön hintaa tasaisesti kaikilta. Vaihtoehtoja on, mutta mistä tulee se todellinen verotuksen kohde.
   
  Peeaa tykkää tästä.
 8. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Maaseutu äänestää piäkaupungin tietullien puolesta. Kompromissina laitetaan ajovalvontalaite jokaiseen moottorilla kulkevaan - mikspä ei samantien muihinkin. Perittävä maksu voi olla ajankohtaan ja alueeseen sovitettu. Kainuun korvessa yöaikaan edullisinta!
   
 9. Hesarissa on mainio juttu Saksan nerokkaista energiaratkaisuista. Miten meni niin kuin omasta mielestä..

  TILANNE on nurinkurinen. Samaan aikaan, kun Saksalla ja koko maailmalla on edessään ennennäkemättömän suuri, vaikea ja kiireellinen urakka fossiilisten polttoaineiden käytön vähentämisessä, Saksa tietoisesti ajaa alas kipeästi kaivattua päästötöntä tuotantoa. Jos vihreää siirtymää kuvailisi juoksukilpailuksi, saapuu Saksa lähtöviivalle pakaten reppuunsa tiiliskiviä.

  Ydinvoiman alasajoa on puolusteltu sillä, että samaan aikaan Saksa investoi massiivisesti uusiutuvaan energiaan. Niin se tekeekin, mutta nyt merkittävä osa tuuli- ja aurinkoinvestoinneista ikään kuin valuu hukkaan: ne eivät kasvata päästöttömän tuotannon osuutta eli korvaa fossiilisia, vaan niillä ainoastaan paikataan ydinvoiman jättämää aukkoa.

  Tämän kehityksen näkee hyvin oheisesta graafista, joka kuvaa Saksan sähköntuotantopalettia eri vuosina. Vuonna 1990 päästöttömän tuotannon osuus oli lähes kolmannes, josta likipitäen kaikki oli ydinvoimaa. Vuonna 2015 päästöttömien osuus oli kasvanut lähes puoleen tuotetusta sähköstä, mutta iso osa uusiutuvien lisäyksestä meni ydinvoiman korvaamiseen. Samasta syystä vuoden 2015 jälkeen päästöttömien kokonaisosuus ei ole sanottavasti kasvanut, vaikka uutta uusiutuvaa tuotantoa on rakentunut merkittävästi.
   
 10. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  On olemassa sanonta että ”Mikään ei ole niin viisas kuin saksalainen insinööri”. Pitää varmasti paikkansa. Tutustumalla WW II saksalaisten tappokalustoon asian voi todeta paikkansapitäväksi.

  Saksalaiset äänestäjät ja poliitikot ovat ilmeisesti jääneet kuitenkin levyseppä-hitsaajatasolle.
   
 11. CevyAntti

  CevyAntti 2nd gear

  Samalla huomaamme että WW2 aikaista insinööriä kampitti itsepäinen fanaatikkojen joukkio.
  Tilanne ei ole mihinkään muuttunut. Näitä faanaatikoita sanotaan nykyään poliitikoikisi.
   
  Inlinee ja dart -66 tykkäävät tästä.
 12. Cocco Bill

  Cocco Bill Gearhead

  Eikö paras ja kannustavin sähkövatkainten myyntikannustus ja vanhojen fossiilisten surma,siis vm ja merkistä riippumatta 1800 luvun lopusta 2022 rekisteröityihin muutamiin uusiin olisi että bensiinin ja dieselin myynti lopetetaan 1.1.2023 klo 00.00. joka ilmoitettaisiin tulevassa uudenvuodenpuheessa.

  Kävisi ohraisesti kuin petrotouhuille salamannopsaan johon ensin kannustettiin ja sitten lyötiinkin puukko lapaluiden väliin eli petrolin jakelu lopetettiinkin,petroliajopelejä oli runsaasti perämoottoreista tehdastekoisiin ja jälkimuuneltuihin autoihin ja traktoreihinkin.

  Mikäli siihen mennessä ei olisi saanut autonvaihtoa aikaiseksi täpätäysiin vaihtopisteisiin saneluhintaan ja järjestetyksi kulkemisiaan töihin,mökille tai kauppareissuille niin "voi voi",käytä julkisia sähköisiä busseja tai junia maan päällä ja alla sitten,valtio voisi toki myöntää halpakorkoista lainaa sähköauton hankintaan ja latailuun kun muutenkin lainaa lainan päälle ottaa.
  Mitä tuota vihreää unelmaa turhaan pitkittää ja sitten ollaan kaikki samassa suossa Suomen kera painumassa pinnan alle kuplat pulputtaen.
  Kannustaisi muuttamaan ihmisten ilmoille eli Tre eteläpuolelle johon palvelutkin keskitetään ja mihin verorahat satsataan kuten puolustuskin tarvittaessa.
  Harvaanasuttua maata ei kannata pitää kokonaisvaltaisesti verorahoin tuettuna ja asutettuna enää,siinäkin säästäisi hurjasti.
  Työkkäri etsisi työpaikat ruuhkasuomesta ja ellei kelpaisi mitä löytyykään niin tuet loppu ja taas säästäisi.
  .
  Ehkä sitten porukalla tulisi jonkinmoinen "ahaa"ilmiö ja ihmeteltäisiin miksi meillä päädyttiin kivikaudelle:eek: vielä 80 luvun hyvinvointi Suomesta näin nopeaan ja miksi?
  Noh,ainakin pelastettin maailma omalta osaltamme ja mikäpä tässä palellessa eikä haittaa vaikka tavaroiden ja palveluidenkin hinta tuplaantui ja työtkin katosi mutta eipä saastuteta ja sähkökin niin kallista että maailmanmestaruus plakkarissa siitäkin.
   
  Muokattu: 27.12.2021
  Zejk1, Stang_81 ja Inlinee tykkäävät tästä.
 13. juhapih

  juhapih Double Gearhead

  Vihreän unelman toteuduttua varmaankin joudun lopettamaan työssä käynnin.
  No, eipä siitä varmaankaan ole haittaa...Alkaa jo olla aikakin...

  Kyllä sitä täällä maalla jotenkin pärjää... Pistää pottua vakoon ja kaataa syksyllä hirven tai kaks... Ja elo kivikaudella sopii mulle... No kai pitää noita projekteja rassata, ettei ala kuula selkoomaan...

  Tästäkin päästään, kun Putler tulee rajan yli... Silloin taidan alkaa maanalaiseksi vastarintamieheksi...
   
  Mija, peto, Kähmy 545 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 14. peto

  peto Gearhead

  Mut sit kun Putleri tulee rajan yli niin loppuu tää vihreä nillitys. Bensaakin saa halvalla.

  Pitää vaan olla turpa kiinni hallinnon touhuista. Mut sekin tulee Suomalaisilta luonnostaan, vai miten muuten nää kahelit vihervassarit valtaan pääs:cool:
   
  Zejk1, karra, fenix ja 1 muu tykkäävät tästä.
 15. -W-O-K-E-

  -W-O-K-E- 1st gear Bannattu

  Demokraattisesti valittu hallitus :cool:. Muita ei kiinnostanut kantaa isänmaasta vastuuta kun hallitusneuvotteluita aikanaan käytiin. Eli siten "ne" valtaan pääsi :D.

  Poliittinen valta tosin on vain yksi monista vallankäytön muodoista. Ei suinkaan ainoa, tai edes merkitsevin.

  Kaikista merkittävin on taloudellinen vallankäyttö eli tuttavallisemmin rahanvalta.

  Setelipainokoneesta tulleen €€€/$$$-paperirahan (painotuotteen, vrt. sanomalehti) tai keskuspankkien tietokoneista tulleiden digitaalisten tietokonetilirahojen kiima kun ajaa ihmisiä aina kaikista vahviten.

  Kaikkien ihmisten omaama itsekkään narsistinen rahanhimo on tosin täysin universaali ilmiö, ei Suomen valtioon tai kansalaisiin millään tavoin rajautuva kiiman muoto.

  Taloudellinen valta toimii hierarkiassa poliittisen vallan yläpuolella, ei suinkaan alapuolella. Sitä enemmän sulla on valtaa mitä enemmän sulla on setelipainokoneesta tulleita €€€/$$$-pelimerkkejä käytössäsi.

  Jos siis olet tyytymätön ja koet elämässäsi sosiaalista epäoikeudenmukaisuutta niin käännä silloin katseesi suurimpiin rahanomistajiin ja yksityisiin velkojiin. Voit tutustua heidän tuloihinsa vuosittain julkisista verotiedoista, elleivät he ole verotietojaan eli asemaansa taloudellisen vallankäytön hierarkiassa salanneet.
   
 16. ameriikanteijo

  ameriikanteijo 3rd gear

  valtion pitäisi suojella kansalaisiaan ja pyörittää perustoiminnot, ei määräillä miten tulisi elää.
   
 17. AnHie65

  AnHie65 2nd gear

  Jeh. Ainoa pikkujuttu tuossa kaaviossa on se, että mikäs se "valtio" on, joka hankintatukea antaa? Vaihtoehtona ottaa lainaa tuon verran lisää tai lisätä veroja muualla, kun Suomen tase ei ole kaikkein vahvimmassa kunnossa.
   
 18. AnHie65

  AnHie65 2nd gear

  Jahas, millä talousmatematiikalla muuttui velat saataviksi?
   
 19. J.J.

  J.J. Gearhead

  Se nyt vaan on fakta että Suomella on varallisuutta niin paljon että voisi maksaa tarvittaessa velat pois vaikka kahteenkertaan.
  Toki siihen ei ole tarvetta ja yhteiskunnat pyörii nykyään muutenkin velalla koska uutta rahaa on saatava liikkeelle. Jotkut kun vaan istuu niiden massivuoriensa päällä eikä raha pääse kiertämään.
   
 20. hmr66

  hmr66 Gearhead

Kerro tästä muillekin!