Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

 1. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

 2. kad_boost

  kad_boost Gearhead

  Jos suunnittelu jo kesti pitkään niin sitäkään ei kukaan ole ilman tehnyt ja nuo laitteet ja purkaminenkin kun se tehdään julkisilla varoilla ei varmasti ole tapahtunut muutamalla kymmenellä tuhannella kokonaisuudessaan.
  Se on hyvä konsti kun osan unohtaa laskea loppulaskuun, käy kuin wheeler deelerissä, voittoa ropisee.
  Saisivat lisätä nämä oppirahat lyhentämättömänä julkisen lippuihin kun eivät mokiaan kumminkaan omasta pussista maksa! Ei ainakaan kuulu autoilija hetero lihansyöjille.
   
  malvasto tykkää tästä.
 3. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Kun Suomessa bensan hinta nousee, mutistaan asiasta vaimolle tai rohkeimmat purnaa asiasta netin keskustelupalstoilla. Kazakstanissa on valittu vähän erilainen lähestymistapa, kun bensan hinta nousi ja maksaa nyt clobalpetrolprices.com mukaan 0,42 euroa litra...
  https://www.aamulehti.fi/ulkomaat/art-2000008521454.html
   
 4. grantorino

  grantorino Gearhead

  Kazakstanilaiset eivät ole suomalaisten kaltaisia lampaita, joita on helppoa hoopottaa.
   
  Zejk1 tykkää tästä.
 5. hzemax

  hzemax Gearhead

  Emmiä usko, että sähkö pelastaa maailman
   
 6. hzemax

  hzemax Gearhead

  Olen taannoin kommentoinut asioita ja asioita yleensä hulluna juovuksissa. Pahoittelen mahdollisia asianosaisia. Pyrin jatkossa olemaan korrekti , tälläkin foorumilla, joten

  anteeks ja kiitos.
   
 7. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

 8. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  ”Kun Hämeentie on kuitenkin ykkösluokan pääväylä, se pitäisi hoitaa kuntoon.”

  Vitut se mikään pääväylä enään oo ku urpot halus kieltää läpiajoliikenteen Hämeentiellä kurvista etiepäin, kun niin on paljon kliffempaa vetää soijalattea Kalliossa ja miettiä tukirahojen turvin, mihinkä me ens kesänä mennään istumaan liikenteen haitaks.
   
 9. Isamu

  Isamu 3rd gear

  Taas kerran todellisuus iskee turpaan ideologian kautta tehdyille päätöksille kun yllättäen kaupungissa on aika paljon muutakin porukkaa, liikennettä ja toimitettavaa eikä cityhipit saakaan monopolisoida kulkuväyliä sähköpyörillään.

  Lastausalueet, liikuntavammaiset ja huoltoliikenne on viherpoliitiikon tajunnassa hyvin kaukainen asia. Jätetään joku A4 kokoinen läntti vittumaiseen nurkkaan johon pitää mahtua kaikki mahdollinen jättö- ja huoltoajo siitä taksista jossa takapenkillä istuva muori tuli juuri polven leikkuukonsultaatiosta eikä pääse sohjossa kolmea metriä eteenpäin, aina volvon jakelupokaan asti joka venaa pääsyä laituriin purkamaan eettisesti tuotettuja tuotteita alakerran ruohokaupalle.
   
  Kalja imuri, Stang_81 ja Inlinee tykkäävät tästä.
 10. max

  max Double Gearhead

  Kyllä,lattekin tuolle porukalle maistuu(Iskä on antanut rahat siihen).
  Sit kun haluavat ryhtyä suuriksi filosofeiksi,niin silloin haetaan punaviiniä(Iskä on antanut rahat siihen) ja sen voimalla asiat kyllä tulevat kuntoon.
  Mitäs sitten kun nälkä ja laskuhumala iskee päälle?
  Soitetaan iskälle Espooseen,että maksa taksi ja ruuaksi saa olla kokolihaa,koska nyt pitää päästä kotiin.
   
  Inlinee tykkää tästä.
 11. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  ”Autoilijoiden” ei varsin pitäisi olla Hämeentien ongelma, koska siellä on taviksille ajokielto.

  Artikkelin kuvaan ei oltu onnistuttu saamaan esimerkillistä auto-ongelmaa, mutta oli jonkin rakennustyömaan aidat. Sehän on kaupungin säännöistä kiinni, saako jalkakäytävän vallata raksalle, vai pitääkö jättää avointa kaistaa.

  Mainittu ongelma olivat taksit. Taksien, samoin kuin jakeluautojen käyttöön on merkattuja paikkoja, mutta ei niin, että olisivat talojen ovien kohdalla. Rollaattorimummun on nyt ymmärrettävä asia oikein ja muutettava palvelutaloon. Kauppaliikkeethän sieltä jo ovatkin varsin hyvin ymmärtäneet lähteä. Goofin recordsiin pääsee autolla ja motskarilla nykyisin paremmin kuin ennen Hämeentien muokkausta pyöräteiksi.

  Suuri kuluerä tulee olemaan (250 M€) ns Sörnäisten tunneli, jolla idän liikenne saadaan Hakaniemen sumppuun rantatien kautta, koska Hämeentietä ei enää saa ajaa.

  Omista keskustan ajoreiteistä on tullut eriskummallisia. Kun asuu kaupungissa ja tykkää ajella kaupungin näköisissä maisemissa, niin rantatie ei ole ykkösvaihtoehto. Sit vaan etsimään, miten monella tavoin Flemarille, Pengerkadulle ja linjoille voi päätyä käymättä Hämeentiellä.
   
 12. karra

  karra Double Gearhead

  Näyttää siltä että oikeesti toteutuu sen päästökaupan aiheuttama 40 sentin korotus litraan, kun eri instanssit sitä jo lobbaa hyväksyttynä keinona pelastaa maailma. Huolestuttaa, itse varmaan ajan tarpeelliset ajot joita nykyään on todella vähän, käyttiksiin tulee sen 8..10 tkm vuodessa yhteensä. Harrasteisiin kait muutama tuhat, riippunut nyt tapahtumien järjestämisestä mutta pari kolme tuhatta km ns nurkka-ajoa ainakin.

  En usko että nuo torviprotestit vaikuttaa mihinkään. Kotikaupungissa pitäs aamuruuhkaan lyödä pari sisääntuloväylää jumiin ja myös pari solmukohtaa, Lappeenrannassa helppo toteuttaa jos vaikka tusina autoa sattuu hajoamaan samaan aikaan kolmessa-neljässä paikassa, liikennen puuroutuu just eikä sinne apua saa kun on korkeat auravallit. Nykyautoihin voi tulla vaikka millainen sähköhärö, parempi vielä jos patteridildo hyytyis niin ne pitäs hinata lataukseen.
   
  Kalja imuri tykkää tästä.
 13. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Tuosta voi katsoa keskimääräsiä polttoainehintoja Euroopassa. Samalla voi sijottaa maita mielessään hinnan kanssa kartalle, ja miettiä syntyjä syviä.

  https://www.tolls.eu/fuel-prices
   
  kad_boost ja Vellu71 tykkäävät tästä.
 14. Vellu71

  Vellu71 Gearhead

  Niinpä
  Jos suomessa keskihinta 1,88€
  ja virossa 1,6€
  Niin kumpi saa tuntipalkalla enemmän bensaa tankkiin?
   
 15. kad_boost

  kad_boost Gearhead

  Raakaöljyn hinta vaikuttaa hintaan.. Mukamas, jännä kun se ei ole joka maalle sama.
   
 16. Inlinee

  Inlinee Gearhead

 17. kad_boost

  kad_boost Gearhead

 18. Kuten myös:

  Pääkirjoitus: Sähköautojen autoveron poisto suosii hyvätuloisia

  Vuoden vaihtuessa täyssähköautoilta poistui autovero. Nollapäästöisten autojen autoveron poistolla pyritään alentamaan liikenteen hiilidioksidipäästöjä. Tavoitteena on lisätä täyssähköisten autojen osuutta autokannasta. Autoveron poisto alentaa auton hintaan ostajalle.

  Autoveron poisto kuulostaa paremmalta kuin onkaan, sillä nollapäästöisten autojen autovero oli 2,7 prosenttia. Muutoksen vaikutus sähköauton hintoihin on pieni, sillä keskimääräinen sähköauton autovero oli noin 1 200 euroa. Toisaalta kalleimmissa sähköautoissa autoveron osuus oli noin 4 000 euroa.

  Täyssähköautot ovat edelleen selvästi polttomoottoriautoja kalliimpia, niinpä runsaan tuhannen eron säästö autoverossa tuskin on kovin suuri houkutin. Täyssähköautojen autoveron poistosta hyötyvät eniten kotitaloudet, jotka ostavat kalliimpien hintaluokkien autoja. Onko tarpeellista tukea juuri kalleimpien sähköautojen ostajia?
   
 19. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Virossakin on palkat jo nousseet siitä mitä ne oli, siellä taas muut kulut on monesti pienempiä. Meiltä lähti muutama kuski takaisin viroon, kun suomessa eläminen on liian kallista.
   
 20. Ei kai vässykäy suomalaiset sentään..

  Nyt tuli jäätävä varoitus Ranskasta: Kazakstan voi tapahtua myös Euroopassa – ”Vaarallista”

  Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Maire varoittaa energian hintojen rajun nousun seurauksista koko Euroopassa.

  ”Katsokaa, mitä tapahtuu Kazakstanissa. Se on erittäin opettavaista sen suhteen, mitä voi tapahtua, kun energian, sähkön tai kaasun hinnat nousevat räjähdysmäisesti. Se on vaarallista”, hän kommentoi tiedotustilaisuudessaan perjantaina.

  Le Mairen mukaan Ranskan hallitus on erittäin huolissaan tilanteesta. Hän ennakoi 35-40 prosentin korotusta ranskalaisten sähkölaskuihin.

  ”Kyse on absoluuttisesta hätätilasta, kun puhumme siitä, millaisia seurauksia on sillä, etteivät energian hinnat ole kotitalouksien tai yritysten kannalta kestäviä.”
   

Kerro tästä muillekin!