Automaattivaihteisto vertailua.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja coistinen, 10.8.2013.

  1. coistinen

    coistinen Gearhead

    Tarkoitus laittaa nykyinen BW M11 valurautalodju vaihtoon kun tällä ei oikein ole menohaluja kevyesti viritetyn pikkulohkon perässä.
    Kysymys on sellainen että onko vertailtavissa eri vaihteistoja siten että vaihteiston aiheuttama tehohävikki olisi mahdollisimman pieni?
    Motti tuottaa tällä hetkellä n.420 Hp/6000 rpm
    Tuohon saisi valmiina kuorilla esim. 727 perään joka varmasti kestää mutta saattaa olla hieman ylimitoitettu ja mitä on kuultu niin raskas ja syö tehoja.
    904 riittää vahvitettuna sekin.
    Jos saisi täyttää toiveidensa tynnyrin niin TH 700 ylivaihteella olisi ilmeisesti passeli matkan tekoonkin ylivaihteensa puolesta, koska perään tulossa n. 3.50 välitystä.
    Että tämmöistä pohdiskelua näin näppituntumalta.
     
  2. RockHQ

    RockHQ 3rd gear

    Pitäisi tietää auton kokonaispaino ja vääntökäyrä moottorista jotta voisi suositella jotain tiettyä vaihteistoa. Isokorinen jenkki joka painaa vähintään sen 2tn vaatii vääntöä koneelta ja isot välityssuhteet, kevyt koppa samalla teholla pärjää eri askilla. 420hv/6000rpm voidaan tehdä 215cid(3.5l) buick/rover pikkualukasista (jonka päältä tän kirjoitan läppärillä), tai 400+cid gm/mopar/ford isolohkosta.
     
  3. coistinen

    coistinen Gearhead

  4. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Tollasen tehon kestää kunnon osilla lähes mikä tahansa jenkkiloikkaritomaatti.
     
  5. TeeÄm

    TeeÄm 1st gear

    Onko kellää kokemusta tästä 904 laatikosta ? JW Performance 55220-50-BR
     

Kerro tästä muillekin!