Auton maalaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja 68FuryIII, 6.4.2005.

  1. jänis2

    jänis2 3rd gear


    Minkä valmistajan ohjeissa tuo "do not overcoat with polyester products" mainitaan?
    Kävin ppg:n, standoxin, glasuritin ja tikkurilan tuotteita läpi ja en huomannut moista.

    TDS:ät kannattaa aina tutkia.

    Happomaalin ja spraymaalin (1k) päälle ei yleensä saa kitata, mutta en ole kuullut että hiomavärin tai epoksin päälle ei saisi kitata.
     
  2. sleepercooler

    sleepercooler Gearhead

    Näköjään olin jo hommannut epoxi primeriä 0.5 l+ ohennetta, ja avaamattomana hyllyssä reilun vuoden verran, onko mennyt vituiks vai onko vielä mahdollista käyttää?

    Ohjeen mukaan käyttöaika 1v.
     
  3. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    ennen opetettiin nimenomaan kittaamaan epoksin päälle.nykyään tuloksen teko määrää tavaran valmistuksen,kaikki on mennyt paskempaan suuntaan,lisäksi eu direktiivit.
     
  4. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Noilla paukkupulloilla ei tahdo tulla oikein tiivis maalikerros ja sen takia ruostuu.
    Niitäkin on parempia kyllä tarjolla, hintakin on muuta kuin mastonit yms.
    Jotain epoksia kyllä saa vedettyä vaikka telalla pieniin kohteisiin ja sitten päälle paukkupulloilla vaan pintaväri.
     
  5. jänis2

    jänis2 3rd gear

    Yleisesti automaalien valmistajilla suositus pohjamaalin paksuudeksi pellin päälle on noin 30 mikronia. Paukkupullolla pitää vetää aika monta kieppiä että se saavutetaan. Pari suihkausta ei riitä.
     
  6. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Saattaapi olla että muistan varsin väärin tuon 2k primerien do not overcoat with polyester- asian. Asia ilmeisesti noin että 1k fillerit ja happopohja ym kamppeet, ettei saa kitata päälle.

    Itte kittailen joko pellille, tai jos on jotain hitsattuja alueita, niin epoksin päälle mikä täysin kuivunut, se ei tunnu välittävän mitään mitä sen päälle laittaa. Kuhan muistaa karhentaa.

    Spi:n epoksi intterneetin mukaan pitää X ajan sisällä kitata, niin ei tarvi edes hioa karheaksi ja tarttuu kiinni niin että kitti hajoaa itsessään ennemmin, kuin irtoaa pinnasta. Jonkun testin kattelin juutuubista niin tartunta oli kovempi tuolla tapaa, että ei ollut hiottu vs täysin kuivunut ja hiottu.
     
  7. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    ultra fine lla hiomatyynyllä yksi veto ja nyky autona karmista pelti loistaa.taitaa olla uusien autojen koko paksuus olla hikiset 30 mikronia
     
    jänis2 tykkää tästä.
  8. sleepercooler

    sleepercooler Gearhead

    Nyt olis bilika maalattu, mutta pariin kohtaan tuli valuma joten vaatii varmaankin vesihionnan.

    Maalasin perus akryylimaalilla, vesi hionta 2-3000 paprulla, putsaus ja myllytys, vai miten toimitaan?
     
  9. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Anna nyt ainakin viikon kuivahtaa jos ei ole uunitettu. Hetikiilto maaleissa ongelmana vähän valumien poistossa että väripigmentit ikään kuin "valahtaa" valumassa eri järjestykseen, vaikka saa valuman kokonaan pois niin silti sen tahtoo huomata.

    Mutta itse valuman poisto niin itse otan raaputtelemalla terällä ensin suoraksi, sitten hionta 1000 - 1500 joustamattoman tuen kanssa, sitten 2000 - 2500 käsipelissä tuen kanssa, sitten vetelen epäkeskolla mirkan abralon laikalla 3000-4000 ja myllytys. hion siksi noin hienoksi asti että myllyttäminen on pelkkä koneen pyöräytys ja taas kiiltää.

    Terinä käytän näitä kaikkeen teipin leikkaamisesta valuman kalvamiseen.
    https://yliteippaus.fi/kauppa/partaterat-100-kpl/

    Tässä vinkkejä aiheeseen:


    Liian tuoreen valuman poistossa ongelmia luvassa, lähtee raaputellessa juurta myöten irti ja hioessa herkästi tulee todella syviä naarmuja.

    Jos ei pysty / ei uskalla raaputella tarpeeksi suoraksi, niin hionta tuen kanssa voidaan aloittaa vaikka jopa 400-600 paperilla. Liian hienolla paperilla kun alkaa hinkkaan, niin menee vierestä puhki. Kun paperi on tarpeeksi karkea niin se "höylää" paremmin vain korkeaa kohtaa.

    Laita kuvia valumista, niin voidaan spekuloida mikä ehkä olisi järkevintä.
     
    Lassard, sleepercooler ja Seevu tykkäävät tästä.
  10. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Budjetti ei riitä konepellin ammattimaiseen maalaukseen nyt, ehkä joskus riittää. Ja jurppii toi valkoinen pelti. Eli kilikalimaalaus lasikuidulle ja tolle metalliverkolle ilmanotossa. Eli peruspesun jälkeen millä poistetaan rasvat yms, karhennus, pohjamaali yms, kilikali? Jääkö matalle vai mattalakka päälle? Vaihtoehdot Motonet, Biltema ja Puuilo :D:D
    Kuvassa tapaus.
    [​IMG]
     
    Muokattu: 30.4.2023
  11. teddy99

    teddy99 Double Gearhead

    Turhaan pohjien tekoa mietit. Menee jokatapauksessa v****si jos yrität sprymaalilla konepeltiä maalata. :odbiggrin: Tai jos lauluauto look riittää, niin mikäs siinä sitten spraylla maalatessa.
     
  12. Miksi ei budjetti riitä, jos sulla on vara ostaa spray pulloja?
    2dl akryyliä, desikin voi riittää, ja siihen kovetin, ohennin. Ei ole kallis juttu jos ottaa vaikka edullisempana akryylinä. Vanha ruisku käy, tuuleton aamu ennen kuin siitepölyaika, nostaa konepellin telineeseen pihalle ja vetää mällit pintaan. Jos tuohon ei ole vara, niin ko. auton pitämiseen ei ole vara.


     
    Seevu ja -71 MoPar tykkäävät tästä.
  13. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Spraymaxilla on 2k lakka, 2k hiomamaali ym tuotteita. Jos käläkälänä haluaa tehä, niin hiomaväri käläkälälla niskaan, mieluusti 2k mutta voi tehdä 1k kamppeellakin, kun antaa kuivua riittävän pitkään. Sit omatäyttö käläkälä pulloja pari kappaletta missä oikea sävy värimassana ja pari pulloa noita spraymax 2k lakkoja mitkä vetää pintaan niin lopputulos kestää ajan hammasta ja jälkikäteen korjaaminen ei aiheuta koko konepeiton puhtaaksi hiontaa. Kandee hiomaväri ottaa tummana, jos sävyki kerta on tumma, niin ei tarvi holvata värimassaa ihan niin paljoa päälle.
    Toki kaikki nää tarvittavat eväät ostettuaan voi huomata että tuli maksaan saman kun jollain maalauttaminen olis maksanut

    Tuosta vinkkejä
     
  14. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    En usko että sudilla tai telalla tulee yhtä hyvä jälki kuin kilikalilla. Ja en rupea ostamaan ruiskua ja paineilmakompuraa ton takia. Enkä myöskään usko että kerrostalon parkkipaikalla viereisten autojen omistajat ilahtuisi minun maalauspuuhista :D
    Halvin tarjous oli 350€ konepellin maalauksesta, en usko että pariin kilikali pulloon menee niin paljoa. Pitää kattoa ottaako halvimman kautta eli perusmatta vai sit oikea värisävy.
     
  15. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    Kyllä kaikki omat kilikali maalaukset on joutunut myöhemmin korjauttamaan ihan oikealla automaalarilla.Konepellin maalauttaminen maksaa käsittääkseni tällä hetkellä muutamia satasia riippuen vähän että missä päin Suomea.Noihin kilikali hommiinkin uppoaa rahaa jos vähänkin yrittää tehdä kunnolla ja kuitenkin lopputulos on mitä on ainakin minulla.
     
  16. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Ja mikää vituta niin ku jokapuolelta kiehuva käläkälä kun pitäs maalata "oikeasti"
     
  17. Riku Rotten

    Riku Rotten 3rd gear

    Olisko teippaaminen vaihtoehto? Mitä mahtaa maksaa?
     
  18. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Ajattelin maalata autoni 1k maalilla puolikiiltäväksi, akryylia ajattelin. Mikä pohjamaali?
    Katto tulee metallimusta helmiäis lakalla, edelleen 1k. Ruutalla vetelen. Ai niin lintta on osittain pellillä, voi hinkata pellillekkin,, ei oikein viittis
     
  19. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Kysäsin parista paikasta teippausta, mutta eivät oikein halunneet tehdä. Toi scoopin etureuna yms on kuulema hankala ja voi irrota, suosittelivat maalausta.
     
  20. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    joka paikasta saa lainaa jos ei tilillä ole,on se vaan hienoa katsella koko ajan ajaessa sitä kilikali peltiä.kaikkea ei saa ilmaiseksi .
     

Kerro tästä muillekin!